Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2021 z dne 9. 7. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2021 z dne 9. 7. 2021

Kazalo

2394. Odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Moravske Toplice, stran 6811.

  
Na podlagi 132. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17), 16. člena Statuta Občine Moravske Toplice (Uradni list RS, št. 35/14, 21/15 in 25/17) je Občinski svet Občine Moravske Toplice na 18. redni seji dne 22. 6. 2021 sprejel
O D L O K 
o določitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Moravske Toplice 
I. SPLOŠNE DOLOČBE 
1. člen 
(vsebina odloka) 
Ta odlok določa:
– višino stroškov lokacijske preveritve, ki jih Občina Moravske Toplice zaračuna investitorju oziroma pobudniku lokacijske preveritve, razen če je pobudnik Občina Moravske Toplice sama, kot nadomestilo stroškov, ki nastanejo v postopku lokacijske preveritve na podlagi pobude investitorja gradnje na posamični poselitvi, investitorja, ki želi odstopiti od prostorskih izvedbenih pogojev ali izvesti dopolnilne prostorske ureditve oziroma posege v prostor, ali pobudnika začasne rabe prostora, kakor tudi investitorja, ki želi preko postopka lokacijske preveritve legalizirati obstoječi objekt na kmetijskem zemljišču z boniteto nižjo od 40;
– način plačevanja stroškov lokacijske preveritve.
II. PLAČILO NADOMESTILA STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE 
2. člen 
(višina nadomestila stroškov) 
(1) Stroški za posamezno lokacijsko preveritev znašajo:
– za določanje obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi 1.500,00 EUR,
– za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev 2.500,00 EUR,
– za omogočanje začasne rabe prostora 2.500,00 EUR,
– za legalizacijo nedovoljenega posega v prostor na kmetijskih zemljiščih 1.500,00 EUR.
(2) V kolikor dejanski stroški lokacijske preveritve presežejo navedene zneske, lahko Občina Moravske Toplice obračuna investitorju celotni presežek stroškov.
(3) Zavezanec za plačilo nadomestila stroškov je investitor oziroma pobudnik za izvedbo postopka lokacijske preveritve, razen če je investitor oziroma pobudnik Občina Moravske Toplice.
3. člen 
(način plačila nadomestila stroškov) 
(1) Investitor oziroma pobudnik poda vlogo za izvedbo postopka lokacijske preveritve na obrazcu Občine Moravske Toplice s priloženim elaboratom in plača takso po taksni tarifi za vloge.
(2) Občina preveri skladnost elaborata s predpisi o urejanju prostora in v kolikor meni, da ustreza in se postopek lahko nadaljuje, izda sklep o plačilu stroškov.
(3) Obveznost plačila nadomestila stroškov lokacijske preveritve nastane takrat, ko zavezanec prejme sklep o plačilu.
(4) Pobudnik oziroma vlagatelj je dolžan v 15 dneh od vročitve sklepa poravnati na podlagi odloka določeno višino nadomestila stroškov.
(5) Plačilo nadomestila vključuje vse stroške v zvezi s postopkom lokacijske preveritve, in sicer preveritev elaborata, s katerim pobudnik obrazloži svojo namero, utemelji skladnost pobude z določbami zakona za celotni postopek, ki vključuje sprejem sklepa na občinskem svetu, pridobivanje mnenj nosilcev urejanja prostora, javno razgrnitev, stališča do pripomb, obravnavo sklepa na občinskem svetu in objavo v uradnem glasilu.
(6) Obveznost plačila nadomestila stroškov lokacijske preveritve nastane takrat, ko zavezanec prejme sklep o določitvi stroškov.
(7) Plačilo nadomestila stroškov je pogoj za obravnavo elaborata in izdajo sklepa o lokacijski preveritvi.
4. člen 
(1) Potrditev lokacijske preveritve je v pristojnosti občinskega sveta, zato plačilo nadomestila stroškov zagotavlja izvedbo postopka, ne pa sprejema.
(2) V primeru prekinitve postopka ali umika vloge pobudnik ni upravičen do vračila plačane vsote nadomestila stroškov lokacijske preveritve.
5. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-0113/2021-5
Moravske Toplice, dne 23. junija 2021
Župan 
Občine Moravske Toplice 
Alojz Glavač 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti