Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2021 z dne 5. 3. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2021 z dne 5. 3. 2021

Kazalo

678. Odlok o podelitvi javnega pooblastila na področju razvojne, turistične in kulturne dejavnosti v Občini Sežana, stran 2184.

  
Na podlagi 50.b člena v zv. z 21. členom Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO, 11/18 – ZSPDSLS-1, 30/18, 61/20 – ZIUZEOP-A in 80/20 – ZIUOOPE), drugega odstavka 1. člena Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/06 – uradno prečiščeno besedilo, 105/06 – ZUS-1, 126/07, 65/08, 8/10, 82/13 in 175/20 – ZIUOPDVE), 8., 9. in 17. člena Statuta Občine Sežana (Uradni list RS, št. 88/15), ter skladno s 4. členom Odloka o preoblikovanju zavoda Območna razvojna agencija ORA Krasa in Brkinov v družbo z omejeno odgovornostjo in o sprejetju družbene pogodbe družbe Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov d.o.o. (Uradni list RS, št. 93/20) je Občinski svet Občine Sežana na seji dne 18. 2. 2021 sprejel
O D L O K 
o podelitvi javnega pooblastila na področju razvojne, turistične in kulturne dejavnosti v Občini Sežana 
1. člen 
(1) Občinski svet Občine Sežana ugotavlja, da je zavod Območna razvojna agencija ORA Krasa in Brkinov, ki se je s spremembo pravnoorganizacijske oblike preoblikoval v družbo z omejeno odgovornostjo Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov d.o.o., opravljal naloge iz izvirne pristojnosti občine, in sicer predvsem na področju razvojnih funkcij za območje Krasa in Brkinov.
(2) Občinski svet Občine Sežana ugotavlja, da bo družba tudi po preoblikovanju opravljala naloge iz prvega odstavka tega člena, in da so družbeniki odločili, da je družba ustanovljena z namenom priprave in izvajanja skupnega razvojnega programa ter drugih dogovorjenih nalog s področja strukturne politike, zlasti pri pospeševanju gospodarskega, socialnega, prostorskega in okoljskega razvoja, pospeševanje podjetništva in turizma ter izvajanja aktivne politike zaposlovanja, pospeševanja kulturno-umetniške ustvarjalnosti in omogočanja dostopnosti do kulturnih programov, ter skrbi za kulturno dediščino na celotnem območju Krasa in Brkinov, kar sodi v javni interes in bo za izvajanje dejavnosti lahko podeljeno javno pooblastilo.
2. člen 
S tem odlokom Občina Sežana družbi Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov d.o.o. podeljuje javno pooblastilo za opravljanje posameznih nalog iz izvirnih pristojnosti občine, kot sledi:
– za pripravo in izvajanje razvojnih programov ter nalog povezanih z razvojem občine;
– za opravljanje razvojnih in drugih nalog s področja trajnostnega turizma;
– za pospeševanje organizacije prireditev na območju Občine Sežana, usklajenih s programi občin ustanoviteljic Območne razvojne agencija Krasa in Brkinov d.o.o.;
– za izvajanje nalog, povezanih s promocijo in trženjem turističnih znamenitosti na območju občine;
– za podeljevanje simboličnih nagrad ob posebnih priložnostih, povezanih s področji gospodarskega razvoja, turizma, kulture in varstva kulturne dediščine in
– za upravljanje premičnega in nepremičnega premoženja občine, povezanega z razvojem turizma.
3. člen 
(1) V okviru javnega pooblastila njegov nosilec opravlja organizacijske, strokovne, razvojne, svetovalne in izobraževalne naloge na področju strukturne politike, zlasti pri pospeševanju gospodarskega, socialnega, prostorskega in okoljskega razvoja, nadalje pri pospeševanju podjetništva, trajnostnega turizma, organizacije prireditev, izvajanja aktivne politike zaposlovanja in trženja ter promocije turističnih znamenitosti v Občini Sežana, kar se vse izvaja v javnem interesu.
(2) Pri izvajanju javnega pooblastila ima njegov nosilec pravice in dolžnosti občinske uprave.
4. člen 
Pristojni zaposleni nosilca javnega pooblastila morajo za vodenje in odločanje v upravnih zadevah iz 1. člena tega odloka izpolnjevati pogoje, določene z Zakonom o splošnem upravnem postopku.
5. člen 
Stroške izvajanja javnega pooblastila iz tega odloka krije Občina Sežana.
6. člen 
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 032-2/2021-15
Sežana, dne 18. februarja 2021
Župan 
Občine Sežana 
David Škabar 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti