Uradni list

Številka 145
Uradni list RS, št. 145/2020 z dne 16. 10. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 145/2020 z dne 16. 10. 2020

Kazalo

Št. 0144-3/2020/7 Ob-3070/20, Stran 2193
Republika Slovenija, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana, na podlagi 18., 19. in 20. člena Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (Uradni list RS, št. 16/07 – uradno prečiščeno besedilo, 87/11, 96/12 – ZPIZ-2 in 98/14, v nadaljnjem besedilu: ZZRZI), Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo, 14/13 – popr., 101/13, 55/15 – ZFisP, 96/15 – ZIPRS1617 in 13/18), Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13 in 81/16), Mreže izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije za obdobje od 2021 do 2027, ki jo je sprejel minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dne 10. 8. 2020 (v nadaljnjem besedilu: Mreža 2021-2027) in popravka Mreže 2021-2027 z dne 7. 10. 2020, objavlja
javni natečaj 
za podelitev koncesij in izbor strokovnih timov za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije za obdobje od 2021 do 2027
Zaposlitveno rehabilitacijo lahko izvajajo strokovni timi izvajalcev, ki so javni zavodi ter druge pravne ali fizične osebe. Slednji morajo skladno z določbami ZZRZI za izvajanje zaposlitvene rehabilitacije pridobiti koncesijo po tem javnem natečaju.
1. Naročnik – koncedent: Republika Slovenija, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana.
2. Predmet javnega natečaja in izbora strokovnih timov za izvajanje zaposlitvene rehabilitacije: predmet javnega natečaja je podelitev koncesij in izbor strokovnih timov za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije za obdobje od 2021 do vključno 2027.
3. Predmet koncesije: predmet koncesije je izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije, ki se izvajajo s ciljem, da se osebe iz ciljne skupine usposobijo za ustrezno delo, se zaposlijo, zaposlitev zadržijo in v njej napredujejo ali spremenijo svojo poklicno kariero. Storitve zaposlitvene rehabilitacije, ki jih v 15. členu opredeljuje ZZRZI, izvajajo strokovni timi izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v skladu s sprejetimi standardi storitev zaposlitvene rehabilitacije.
4. Ciljna skupina: ciljna skupina javnega natečaja so osebe, ki so v postopku pridobitve statusa invalida in invalidi, ki jim je priznana pravica do zaposlitvene rehabilitacije, ter osebe v postopku pridobitve pravice do poklicne rehabilitacije (v nadaljnjem besedilu: uporabniki). V skladu z Mrežo 2021-2027 so uporabniki opredeljeni v naslednje ciljne skupine invalidov: slepe in slabovidne osebe, gluhe in naglušne osebe, osebe s težavami v duševnem zdravju in vse ostale osebe, ki potrebujejo storitve zaposlitvene rehabilitacije.
5. Strokovni timi zaposlitvene rehabilitacije
Glede na ciljne skupine invalidov je možno oblikovati naslednje strokovne time zaposlitvene rehabilitacije:
– strokovni tim za ciljni skupini oseb s težavami v duševnem zdravju in vseh ostalih oseb, ki potrebujejo storitve zaposlitvene rehabilitacije (v nadaljnjem besedilu: strokovni tim TDZ in O),
– razširjen strokovni tim za ciljni skupini oseb s težavami v duševnem zdravju in vseh ostalih oseb, ki potrebujejo storitve zaposlitvene rehabilitacije (v nadaljnjem besedilu: razširjen strokovni tim TDZ in O),
– mobilni strokovni tim za ciljno skupino slepih in slabovidnih oseb (v nadaljnjem besedilu: mobilni strokovni tim S) in
– mobilni strokovni tim za ciljno skupino gluhih in naglušnih oseb (v nadaljnjem besedilu: mobilni strokovni tim G).
6. Krajevno območje, za katerega se razpisuje koncesija
Koncesija se razpisuje za celotno območje Republike Slovenije. Strokovni timi izvajalcev, ki bodo izvajali storitve zaposlitvene rehabilitacije, bodo izbrani tako, da bo pokrito področje vseh območnih služb Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (v nadaljnjem besedilu: ZRSZ) v skupnem obsegu 18 strokovnih timov, ki jih predvideva Mreža 2021-2027, in sicer za ciljne skupine:
– oseb s težavami v duševnem zdravju in vseh ostalih oseb, ki potrebujejo storitve zaposlitvene rehabilitacije v skupnem obsegu 16,7 strokovnih timov, ki so podrobneje razdeljeni po območnih službah ZRSZ, kot je razvidno iz tabele 9 Mreže 2021-2027,
– gluhih in naglušnih oseb v skupnem obsegu 0,8 strokovnega tima za vse območne službe ZRSZ in
– slepih in slabovidnih oseb v obsegu 0,5 strokovnega tima za vse območne službe ZRSZ.
Minimalno možen obseg strokovnega tima je 0,4. Na vseh območnih službah ZRSZ, kjer obseg strokovnega tima omogoča vsaj dva strokovna tima različnih izvajalcev, se zaradi možnosti izbire uporabnikov pri vključevanju k izvajalcem storitev zaposlitvene rehabilitacije le-to zagotovi.
7. Čas trajanja razpisane koncesije: koncesije bodo podeljene za obdobje od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2027.
8. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati javni zavodi ter druge pravne ali fizične osebe:
8.1. Javni zavodi morajo imeti v temeljnem aktu opredeljeno dejavnost izvajanja storitev zaposlitvene rehabilitacije. Fizične osebe in pravne osebe, ki niso javni zavodi, pa morajo biti registrirane v Republiki Sloveniji v skladu z Uredbo o standardni klasifikaciji dejavnosti (Uradni list RS, št. 69/07 in 17/08; v nadaljnjem besedilu: Uredba) pod N78 Zaposlovalne dejavnosti ali P85.5 Drugo izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje ali Q88 Socialno varstvo brez nastanitve.
8.2. Imajo poravnane vse davke in druge obvezne dajatve, zapadle do vključno zadnjega dne v mesecu pred vložitvijo ponudbe na javni natečaj.
8.3. Niso v stečajnem postopku, postopku prisilne poravnave ali likvidacije in niso prenehali poslovati na podlagi sodne ali druge prisilne odločbe.
8.4. Zagotavljajo strokovne time zaposlitvene rehabilitacije za ciljne skupine invalidov s strokovnimi delavci v skladu z 9. členom ZZRZI in v skladu z določili Mreže 2021-2027:
a. Strokovni delavci so delavci z univerzitetno, visoko oziroma višjo strokovno izobrazbo medicinske, pedagoške, psihološke, sociološke, socialne ali druge ustrezne usmeritve in znanji s področja rehabilitacije, zaposlovanja ali invalidskega varstva, pridobljenimi s specializacijo, dodatnim izobraževanjem ali usposabljanjem.
b. Strokovni delavci imajo vsaj tri leta delovnih izkušenj na področju zaposlitvene rehabilitacije ali sorodnih področjih in reference za delo s ciljno skupino invalidov.
c. V posameznem strokovnem timu sta vsaj dva strokovna delavca, ki nista zdravnika, specialista medicine dela, prometa in športa ali zdravnika, specialista psihiatrije in nista tiflopedagoga ali surdopedagoga, usposobljena za delo z osebami s težavami v duševnem zdravju.
d. Obseg zaposlitve oziroma dela strokovnega delavca v strokovnem timu, ki ni zdravnik, specialist medicine dela, prometa in športa, zdravnik, specialist psihiatrije, tiflopedagog ali surdopedagog, je najmanj 10 ur na teden, ne glede na prijavljeni obseg strokovnega tima.
e. V vseh strokovnih timih mora biti strokovni delavec, ki je psiholog in strokovni delavec, ki je delovni terapevt.
f. Strokovni tim TDZ in O je sestavljen iz najmanj petih različnih strokovnih delavcev: štirje strokovni delavci s strokovno izobrazbo v skladu z 9. členom ZZRZI in ena četrtina (0,25) zdravnika, specialista medicine dela, prometa in športa. Največ je lahko v strokovnem timu sedem različnih oseb.
g. Razširjen strokovni tim TDZ in O je sestavljen iz najmanj šestih različnih strokovnih delavcev: štirje strokovni delavci s strokovno izobrazbo v skladu z 9. členom ZZRZI in ena četrtina (0,25) zdravnika, specialista medicine dela, prometa in športa ter 0,15 zdravnika, specialista psihiatrije. Največ je lahko v strokovnem timu devet različnih oseb.
h. Mobilni strokovni tim S je sestavljen iz najmanj šestih različnih strokovnih delavcev: štirje strokovni delavci s strokovno izobrazbo v skladu z 9. členom ZZRZI in ena četrtina (0,25) zdravnika, specialista medicine dela, prometa in športa ter 0,15 strokovnjaka za tiflopedagogiko. Največ je lahko v strokovnem timu devet različnih oseb.
i. Mobilni strokovni tim G je sestavljen iz najmanj šestih različnih strokovnih delavcev: štirje strokovni delavci s strokovno izobrazbo v skladu z 9. členom ZZRZI in ena četrtina (0,25) zdravnika, specialista medicine dela, prometa in športa ter 0,15 strokovnjaka za surdopedagogiko. Največ je lahko v strokovnem timu devet različnih oseb.
j. Strokovne time lahko prijavijo v naslednjih obsegih: 0,4, 0,5, 0,6, 0,7, 0,8, 0,9 in 1. Pri tem je potrebno upoštevati, da se bo zaradi možnosti izbire uporabnikov pri vključevanju k izvajalcem v območnih službah ZRSZ, kjer obseg strokovnega tima v skladu z Mrežo 2021-2027 dopušča vsaj dva različna izvajalca, le-to zagotovilo. Za Območno službo ZRSZ Nova Gorica lahko prijavijo le strokovni tim v obsegu 0,7, za Območno službo ZRSZ Ptuj lahko prijavijo le strokovni tim v obsegu 0,6, za Območno službo ZRSZ Trbovlje lahko prijavijo le strokovni tim v obsegu 0,5 in za ciljno skupino slepih in slabovidnih oseb za vse območne službe ZRSZ lahko prijavijo le strokovni tim v obsegu 0,5. Za druge območne službe ZRSZ lahko prijavijo različne obsege strokovnih timov.
k. Opredelijo vlogo in naloge vodje strokovnega tima, vlogo in naloge strokovnega tima pri izvajanju posameznih storitev zaposlitvene rehabilitacije z uporabo metod, tehnik, učnih in drugih pripomočkov (vključno z uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnologij) glede na ciljno skupino invalidov, za katere bodo izvajali storitve zaposlitvene rehabilitacije ter vlogo in naloge pri izvajanju podpornih storitev za zaposlene invalide z odločbo o zaposljivosti v podporni zaposlitvi.
8.5. Zagotavljajo prostore za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije, ki so v času izvajanja storitev zaposlitvene rehabilitacije ustrezno ločeni od drugih programov. Lokacija prostorov mora biti dostopna in povezana z javnimi prometnimi sredstvi.
8.6. Izkazujejo izkušnje na področju rehabilitacije, usposabljanja ali zaposlovanja z vsaj enim realiziranim programom na področju rehabilitacije, usposabljanja ali zaposlovanja.
8.7. Izkazujejo seznam delodajalcev, pri katerih so od 1. 1. 2014 do vključno septembra 2020 vsako leto realizirali vsaj eno usposabljanje ali zaposlitev oseb iz ciljne skupine javnega natečaja.
8.8. Izkazujejo ustrezno projekcijo finančnega poslovanja za posamezen prijavljen strokovni tim za leta od 2021 do vključno 2027, ki je skladen z vrsto in obsegom prijavljenega strokovnega tima.
8.9. V zadnjih 24 mesecih pred oddajo ponudbe pravna oseba, z njo povezana druga pravna oseba ali fizična oseba, ni kršila pogodbenih obveznosti, financiranih s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
9. Vrste dokazil o izpolnjevanju predpisanih pogojev in o sposobnosti za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije
Javni zavodi in druge pravne ter fizične osebe morajo k ponudbi priložiti:
9.1. javni zavodi priložijo fotokopijo prve strani temeljnega akta in fotokopijo izvlečka temeljnega akta, iz katerega je razvidno, da imajo opredeljeno dejavnost izvajanja storitev zaposlitvene rehabilitacije, druge pravne ter fizične osebe priložijo fotokopijo prve strani temeljnega akta in fotokopijo izvlečka temeljnega akta, iz katerega je razvidno, da so registrirani v skladu z Uredbo pod N78 Zaposlovalne dejavnosti ali P85.5 Drugo izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje ali Q88 Socialno varstvo brez nastanitve;
9.2. fotokopije dokazil o izobrazbi strokovnih delavcev prijavljenih strokovnih timov;
9.3. fotokopije dokazil o znanjih strokovnih delavcev prijavljenih strokovnih timov s področja rehabilitacije, zaposlovanja ali invalidskega varstva, pridobljena s specializacijo, dodatnim izobraževanjem ali usposabljanjem;
9.4. fotokopije dokazil o vsaj treh letih delovnih izkušenj prijavljenih strokovnih delavcev strokovnih timov na področju rehabilitacije ali zaposlovanja ali invalidskega varstva ali na sorodnih področjih;
9.5. fotokopije dokazil o referencah strokovnih delavcev prijavljenih strokovnih timov za delo s ciljnimi skupinami invalidov, za katere bodo izvajali storitve zaposlitvene rehabilitacije;
9.6. fotokopije pogodb o zaposlitvi oziroma izjave o nameravani zaposlitvi strokovnih delavcev prijavljenih strokovnih timov, ki morajo vsebovati vse sestavine v skladu z 31. členom Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13, 78/13 – popr., 47/15 – ZZSDT, 33/16 – PZ-F, 52/16, 15/17 – odl. US, 22/19 – ZPosS in 81/19) in so podpisane s strani bodočega delodajalca in delavca (strokovnega delavca strokovnega tima) ali za strokovne delavce, ki so zdravniki, specialisti medicine dela, prometa in športa, zdravniki, specialisti psihiatrije, strokovnjaki za tiflopedagogiko ali surdopedagogiko, pa lahko priložijo tudi fotokopije podjemnih pogodb, ki morajo vsebovati sestavine za podjemno pogodbo, ki jih predpisuje Obligacijski zakonik (Uradni list RS, št. 97/07 – uradno prečiščeno besedilo, 64/16 – odl. US in 20/18 – OROZ631) ali fotokopije pogodb o poslovnem sodelovanju, iz katerih je razvidna vsebina dela, ki je predmet tega javnega natečaja, če bodo v prijavljenih strokovnih timih sodelovali po podjemni pogodbi ali pogodbi o poslovnem sodelovanju;
9.7. dokazila o razpolaganju s prostori, v katerih bo ponudnik izvajal storitve zaposlitvene rehabilitacije (fotokopije načrtov prostorov – tlorisi, ki so označeni na mestih, kjer se bo zaposlitvena rehabilitacija izvajala, fotokopije pogodb o lastništvu, solastništvu oziroma najemu prostorov, fotokopije dokumentov o uporabnem dovoljenju prostorov, priložene fotografije vseh prostorov, v katerih se bo zaposlitvena rehabilitacija izvajala in iz katerih je razviden dostop, vstop in uporabo prostorov za funkcionalno ovirane osebe ter fotografije parkirnih prostorov za invalide, če so le-ti zagotovljeni);
9.8. dokazila o izkušnjah ponudnika na področju rehabilitacije, zaposlovanja ali invalidskega varstva z realiziranim vsaj enim programom na področju rehabilitacije, zaposlovanja ali invalidskega varstva (priložijo le ponudniki, ki v obdobju od 2014 do vključno septembra 2020 niso bili izvajalci zaposlitvene rehabilitacije);
9.9. seznam delodajalcev, pri katerih je ponudnik od 1. 1. 2014 do vključno septembra 2020 vsako leto realiziral vsaj eno usposabljanje ali zaposlitev oseb iz ciljne skupine javnega natečaja in ki vsebuje naslednje podatke: naslov delodajalca, kontaktna oseba delodajalca, telefon, število realiziranih usposabljanj ali zaposlitev oseb iz ciljne skupine javnega natečaja in na katerih področjih dejavnosti so bila realizirana usposabljanja ali zaposlitve;
9.10. izpolnjen in parafiran vzorec pogodbe o koncesiji (izpolnijo in parafirajo ponudniki, ki niso javni zavodi – obrazec št. 3) oziroma pogodbe o izvajanju zaposlitvene rehabilitacije (izpolnijo in parafirajo javni zavodi – obrazec št. 4), ki je del razpisne dokumentacije o izpolnjevanju pogojev in o sposobnosti za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije za obdobje od 2021 do 2027 (v nadaljnjem besedilu: razpisna dokumentacija).
10. Merila za izbiro strokovnih timov ponudnikov
Formalno popolne ponudbe oziroma posamezne prijavljene strokovne time ponudnikov, ki izpolnjujejo pogoje tega javnega natečaja, bo ocenila strokovna komisija v skladu z naslednjimi merili:
Merila za izbiro med ponudbami oziroma strokovnimi timi: 
Št. točk
1. Vrsta strokovnega tima
5
2. Usposobljenost strokovnih delavcev
18
3. Izkušnje ponudnika na področju rehabilitacije, usposabljanja in zaposlovanja
8
4. Prepoznavnost v lokalnem okolju z realiziranimi programi, aktivnostmi s področja rehabilitacije, zaposlovanja ali invalidskega varstva
4
5. Prostori za izvajanje zaposlitvene rehabilitacije
6
6. Izkaz uspeha
3
Skupaj maksimalno število točk:
44
Posamezno merilo bo vrednoteno z ustreznim številom točk, ki so podrobneje opredeljene v razpisni dokumentaciji.
Vsak prijavljeni strokovni tim ponudnika bo strokovna komisija posebej točkovala. Pri merilih 4 in 5 bo strokovna komisija točkovala vsako prijavljeno lokacijo posameznega strokovnega tima posebej. Če bo več lokacij za prijavljeni strokovni tim, bo strokovna komisija seštela vse točke, dobljene pri lokacijah, ter jih delila s številom lokacij.
Iz nadaljnje obravnave bodo izločeni oziroma ne bodo izbrani strokovni timi ponudnikov, ki za strokovni tim od možnih 44 točk ne bodo dosegli vsaj 28 točk.
Strokovne time ponudnikov, ki bodo dosegli zadostno število točk, se bo nadaljnje obravnavalo. Če bosta dva ali več strokovnih timov za posamezno območno službo Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje in ciljni skupini invalidov dosegla zadostno število točk, ki bo v skupnem obsegu prijavljenih strokovnih timov presegalo potrebe po obsegu strokovnih timov iz Mreže 2021-2027, bo imel prednost strokovni tim, ki bo dosegel več točk oziroma se bo, zaradi možnosti izbire pri vključevanju k izvajalcem storitev zaposlitvene rehabilitacije izbralo oba ali več strokovnih timov različnih ponudnikov, vendar v manjšem obsegu strokovnega tima. Pri določitvi manjšega obsega strokovnega tima od prijavljenega, bo imel prednost strokovni tim ponudnika, ki bo skupaj dosegel več točk. V primeru, da bo več strokovnih timov doseglo enako število točk, se bo vsem strokovnim timom različnih ponudnikov praviloma določil enak obseg strokovnega tima. V nasprotnem primeru bo imel prednost strokovni tim ponudnika, ki bo dosegel več točk pri merilu 2. V primeru enakega števila točk pri merilu 2, bo imel nadalje prednost strokovni tim ponudnika, ki bo dosegel več točk pri merilu 5. V primeru enakega števila točk tudi pri merilu 5, bo imel prednost strokovni tim ponudnika, ki bo dosegel več točk pri merilu 3.
11. Rok in način prijave na javni natečaj
Ponudniki morajo svojo ponudbo na javni natečaj predložiti naročniku – koncendentu osebno ali priporočeno po pošti. Rok za oddajo ponudb je v ponedeljek, 9. 11. 2020.
Ponudba mora biti oddana v papirnati in elektronski obliki (USB ključku) v skladu z razpisno dokumentacijo. Razpisni dokumentaciji so priloženi obrazci in priloge, ki morajo biti izpolnjeni v skladu z navodili na posameznem obrazcu ter so sestavni del ponudbe, in sicer:
– Obrazec št. 1: Izjave ponudnika o izpolnjevanju in sprejemanju razpisnih pogojev;
– Obrazec št. 2: Prijavni obrazec:
– Priloga št. 1: Podatki o strokovnem delavcu;
– Priloga št. 2: Podatki o strokovnem timu – TDZ in O (izpolnijo in priložijo ponudniki, ki prijavljajo strokovni tim TDZ in O);
– Priloga št. 3: Podatki o strokovnem timu – razširjen TDZ in O (izpolnijo in priložijo ponudniki, ki prijavljajo razširjen strokovni tim TDZ in O);
– Priloga št. 4: Podatki o strokovnem timu – mobilni S ali G (izpolnijo in priložijo ponudniki, ki prijavljajo mobilni strokovni tim S ali G);
– Priloga št. 5: Prostori za izvajanje zaposlitvene rehabilitacije;
– Priloga št. 6: Projekcija finančnega poslovanja strokovnega tima;
– Obrazec št. 3: Vzorec pogodbe o koncesiji (izpolnijo in priložijo ponudniki, ki niso javni zavodi);
– Obrazec št. 4: Vzorec pogodbe o izvajanju zaposlitvene rehabilitacije (izpolnijo in priložijo ponudniki, ki so javni zavodi);
– Obrazec št. 5: Pooblastilo za pridobitev podatkov od Finančne uprave Republike Slovenije;
– Obrazec št. 6: Označba ovojnice;
– Obrazec št. 7: Označba ovojnice – dopolnitev ponudbe (izpolnijo ponudniki, če prilagajo dopolnitev k ponudbi).
V elektronski obliki (USB ključku) se priloži le razpisno dokumentacijo v word in excel dokumentih brez fotokopij dokazil.
Če ponudnik posluje z žigom, je le-ta obvezen povsod, kjer je to predvideno. V nasprotnem primeru na mesta, določena za žig, vpiše: »Ne poslujemo z žigom«.
Šteje se, da je ponudba prispela pravočasno, če je zadnji dan roka za oddajo do 15. ure oddana v vložišču glavne pisarne Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana, pritličje, ali če je zadnji dan roka oddana na pošti kot priporočena pošiljka oziroma, da je pošiljka opremljena z žigom in datumom zadnjega dneva roka za prijavo na javni natečaj.
Ponudniki predložijo svoje ponudbe na javni natečaj v zaprti ovojnici, na katero nalepijo izpolnjen obrazec št. 6 na naslov: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana.
Ponudnik se na javni natečaj lahko prijavi le z eno ponudbo, v kateri lahko prijavi več strokovnih timov za zaposlitveno rehabilitacijo. Ponudbo lahko le v času do poteka roka za predložitev ponudbe dopolnjuje ali spreminja. V primeru dopolnitve ponudbe mora biti le-ta označena enako kot ponudba, in sicer se za označitev uporabi obrazec št. 7.
Ponudba s prilogami mora biti v enakem zaporedju, kot izhaja iz javnega natečaja.
Ponudbo lahko odda pravna ali fizična oseba le samostojno. Če eno ponudbo pripravita skupaj dva ponudnika, strokovna komisija takšno ponudbo izloči iz nadaljnjega ocenjevanja.
Nepravočasne ali nepravilno označene ponudbe bodo vrnjene ponudnikom neodprte. Iz nadaljnjega postopka ocenjevanja bodo izločene vse ponudbe, ki ne bodo predložene v skladu z razpisno dokumentacijo.
12. Višina sredstev, ki je na razpolago za javni natečaj in obdobje financiranja: okvirna višina sredstev za financiranje strokovnih timov zaposlitvene rehabilitacije za predvideno obdobje od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2027 skupaj znaša 23,6 mio EUR. Sredstva se bodo zagotavljala iz Proračuna Republike Slovenije, proračunske postavke 3577 – Zaposlitvena rehabilitacija invalidov. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo financiralo del stroškov za delo strokovnega tima in del materialnih stroškov na način in v skladu z določili Mreže 2021-2027.
13. Odpiranje in rok za izbor strokovnih timov, izdajo odločb o podelitvi koncesije in sklenitev koncesijskih pogodb ter pogodb o izvajanju zaposlitvene rehabilitacije
Odpiranje ponudb bo v sredo, 11. 11. 2020, v prostorih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja, Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana. Odpiranje ponudb ne bo javno.
Strokovna komisija bo po zaključenem odpiranju prispelih ponudb pregledala pravočasno prispele ponudbe in po potrebi zahtevala njihovo dopolnitev. Ponudbe ponudnikov, ki izpolnjujejo pogoje javnega natečaja, bo ocenila v skladu z objavljenimi merili ter v roku 60 dni od prejema popolnih ponudb posredovala ministru, pristojnem za invalidsko varstvo, poročilo o pregledu in oceni popolnih ponudb ter predlog za podelitev koncesij in izbor strokovnih timov za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije za obdobje od 2021 do 2027.
Minister, pristojen za invalidsko varstvo, bo izbranim ponudnikom, razen javnim zavodom, z odločbami podelil koncesije. Zoper izdane odločbe o podeljenih koncesijah ni pritožbe. Po dokončnosti odločb bo minister najkasneje v roku 30 dni ponudil koncesionarjem v podpis koncesijske pogodbe, s katerimi se bodo uredila medsebojna koncesijska razmerja.
Z javnimi zavodi, katerih strokovni timi bodo izbrani, bo sklenjena pogodba o izvajanju zaposlitvene rehabilitacije.
14. Razpisna dokumentacija in dodatne informacije
Ponudniki lahko dobijo razpisno dokumentacijo na spletišču državne uprave pod zbirko javnih objav https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-enake-moznosti/javne-objave/.
Dodatne informacije o javnem natečaju zainteresirani lahko dobijo izključno po elektronski pošti na naslov: gp.mddsz@gov.si s pripisom: Javni natečaj za podelitev koncesij in izbor strokovnih timov za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije za obdobje od 2021 do 2027 in sklicem pod številko zadeve: 0144-3/2020. Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja v zvezi z javnim natečajem bodo objavljeni na spletnem naslovu: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-enake-moznosti/javne-objave/. Vprašanja je možno posredovati do vključno 4. 11. 2020.
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti