Uradni list

Številka 164
Uradni list RS, št. 164/2020 z dne 13. 11. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 164/2020 z dne 13. 11. 2020

Kazalo

2887. Odlok o določitvi nadomestila stroškov lokacijske preveritve v Občini Kobarid, stran 7381.

  
Na podlagi 132. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17) in 18. člena Statuta Občine Kobarid (Uradni list RS, št. 39/16 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Kobarid na 13. redni seji dne 8. 10. 2020 sprejel
O D L O K 
o določitvi nadomestila stroškov lokacijske preveritve v Občini Kobarid 
1. člen 
(1) Ta odlok določa višino nadomestila stroškov, ki nastanejo v postopku lokacijske preveritve in jih Občina Kobarid zaračuna investitorju oziroma pobudniku tega postopka, razen če je pobudnik oziroma investitor Občina Kobarid (v nadaljnjem besedilu: občina).
(2) V besedilu uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške in za ženske.
2. člen 
(1) Postopek lokacijske preveritve se izvede na pobudo investitorja oziroma pobudnika in se lahko nanaša na določitev obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi, na odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev ali na omogočanje začasne rabe prostora.
(2) Pobudo za izvedbo postopka lokacije preveritve se vloži na predpisanem obrazcu, pobudi pa se priloži elaborat lokacijske preveritve.
3. člen 
(1) V postopku posamične lokacijske preveritve občina višino nadomestila stroškov določi s sklepom, ki se izda na podlagi vložene pobude.
(2) Pobudnik oziroma investitor je s sklepom določeno višino nadomestila stroškov dolžan poravnati v roku 30 dni od vročitve sklepa. Če nadomestilo stroškov ni plačano v roku, se pobudo zavrže.
(3) Plačilo nadomestila stroškov je pogoj za obravnavo pobude in izdajo sklepa o lokacijski preveritvi ter ne zagotavlja ugoditve pobudi.
(4) Plačilo nadomestila stroškov vključuje naslednje stroške, nastale v zvezi z vodenjem postopka lokacijske preveritve: preveritev skladnosti elaborata, pripravo sklepa, pridobitev mnenj nosilcev urejanja prostora, izvedbo javne razgrnitve, pisno obveščanje lastnikov sosednjih zemljišč o javni razgrnitvi, pripravo stališč do pripomb, sprejem sklepa na seji občinskega sveta, uradno objavo in evidentiranje v prostorskem informacijskem sistemu ter vse z navedenim povezane materialne stroške.
(5) V primeru, da je za potrebe postopka treba izvesti morebitne dodatne študije, stroški s tem v zvezi bremenijo pobudnika oziroma investitorja.
(6) V primeru prekinitve postopka ali umika pobude investitor oziroma pobudnik ni upravičen do vračila plačanega nadomestila stroškov.
(7) Za plačilo upravne takse se uporablja zakon, ki ureja plačevanje upravne takse, v kolikor ni v tem odloku drugače določeno.
4. člen 
Stroški za posamezno lokacijsko preveritev znašajo:
– za določanje obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi 800,00 evrov,
– za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev 1.200,00 evrov,
– za omogočanje začasne rabe prostora 800,00 evrov.
5. člen 
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Župan 
Občine Kobarid 
Marko Matajurc 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti