Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019

Kazalo

Št. 6036-26/2019/4 Ob-2106/19, Stran 965
Za izvrševanje 47. in 48. člena Zakona o izobraževanju odraslih (Uradni list RS, št. 6/18) ter v skladu s 50. členom Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo, 14/13 – popr., 101/13, 55/15 – ZFisP, 96/15 – ZIPRS1617 in 13/18), 29. členom Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2018 in 2019 (Uradni list RS, št. 71/17 in 13/18 – ZJF-H in 83/18), 216. in 229. členom Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13 in 81/16), objavlja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo)
javni razpis 
za financiranje podpornih dejavnosti v izobraževanju odraslih v letu 2019
1. Predmet javnega razpisa
Predmet tega javnega razpisa je financiranje usposabljanja organizatorjev izobraževanja odraslih in izobraževalcev pri izvajalcih izobraževalnih programov (v nadaljevanju: programi), ki so vpisani v Register zunanjih izvajalcev aktivnosti programov APZ pri Zavodu RS za zaposlovanje (v nadaljnjem besedilu: Register zunanjih izvajalcev) in promocijskih aktivnosti za vključevanje odraslih v vseživljenjsko učenje s poudarkom na starejših odraslih.
1.1 Programi
Financira se izvedba usposabljanja organizatorjev izobraževanja odraslih in izobraževalcev za izvajanje programov za naslednje ciljne skupine:
a. za brezposelne osebe, ki so mlajše od 30 let in
b. za ranljive ciljne skupine brezposelnih oseb (starejši od 50 let ali dolgotrajno brezposelni ali imajo dokončano največ osnovnošolsko izobrazbo ali so prejemniki socialne pomoči).
Programi se izvedejo od datuma podpisa sklepa o izboru prejemnikov sredstev do 31. 10. 2019.
Programi pod točkama 1.a in 1.b morajo obsegati naslednje vsebine:
– teoretski temelji, ki so pomembni za delo s ciljnimi skupinami,
– predstavitev značilnosti ciljne skupine (sociološki in antropološki vidik),
– izvedbeno načrtovanje na ravni skupine in posameznika,
– tehnike prepoznavanja izobraževalnih in drugih potreb ciljne skupine,
– izbira in uporaba metod, tehnik in didaktičnih pristopov,
– spremljanje napredovanja in popis pridobljenih kompetenc in
– spodbujanje timskega dela, samostojnega učenja ipd.
Program traja 30 ur, vsebino programa izvajalec prilagodi predznanju in potrebam udeležencev.
V posamezno izvedbo programa mora biti vključenih najmanj deset udeležencev.
Program iz predmeta tega javnega razpisa mora obsegati naslednje elemente:
1. ime programa,
2. ciljno skupino,
3. cilje programa,
4. vsebino programa,
5. trajanje usposabljanja,
6. načine preverjanja znanja,
7. pogoje za napredovanje in dokončanje usposabljanja,
8. organizacijo usposabljanja (oblike, metode dela idr.),
9. znanje izvajalcev programa,
10. kompetence, ki jih udeleženci pridobijo s programom in
11. spremljanje.
Udeleženci, ki uspešno zaključijo usposabljanje po programu iz predmeta tega javnega razpisa, prejmejo od izvajalca programa potrdilo o usposabljanju in prilogo s popisom pridobljenih kompetenc po programu.
Udeleženec program uspešno zaključi, če je na usposabljanju prisoten najmanj 80 % ur trajanja programa.
Udeleženec se lahko udeleži več programov.
Prijavitelj vlogi na ta javni razpis priloži en program. Programe, ki jih bo pripravil kasneje, priloži k poročilu o izvedbi.
1. 2 Promocijske aktivnosti
Financira se izvedba naslednjih oblik promocijskih aktivnosti na nacionalni oziroma regionalni ravni:
a) predstavitev izobraževalne ponudbe na sejmih ali drugih informativnih dogodkih,
b) motivacijske delavnice za večje vključevanje v izobraževanje,
c) okrogle mize, ki uresničujejo cilje iz strategije dolgožive družbe in
d) predstavitve oziroma seznanjanje s primeri dobrih praks.
Promocijske aktivnosti se izvedejo od datuma podpisa sklepa o izboru prejemnikov sredstev do 31. 10. 2019.
Promocijske aktivnosti iz predmeta tega javnega razpisa morajo obsegati naslednje elemente:
1. obliko promocijske aktivnosti,
2. ime promocijske aktivnosti,
3. ciljno skupino,
4. cilje promocijske aktivnosti,
5. vsebino promocijske aktivnosti,
6. trajanje,
7. organizacijo izvedbe in
8. spremljanje.
Prijavitelj vlogi na ta javni razpis priloži načrt ene promocijske aktivnosti. Načrte ostalih izvedenih prijavljenih aktivnosti priloži k poročilu o izvedbi.
Prijavitelj lahko v okviru enega dogodka izvede več oblik promocijske aktivnosti. Prijavitelj lahko isto promocijsko aktivnost izvede največ dvakrat.
Prijavitelj se lahko na ta javni razpis prijavi le z enim od naslednjih sklopov.
A. Prijaviti mora štiri izvedbe programov iz točke 1.1 predmeta tega javnega razpisa (od tega najmanj eno za brezposelne osebe mlajše od 30 let in najmanj eno za ranljive ciljne skupine brezposelnih oseb (starejši od 50 let ali dolgotrajno brezposelni ali imajo dokončano največ osnovnošolsko izobrazbo ali so prejemniki socialne pomoči) in štiri izvedbe promocijskih aktivnosti iz točke 1.2 predmeta tega javnega razpisa.
Izbranih bo 5 prijaviteljev, ki bodo dosegli največ točk po merilih za izbor pod točko 4.1 tega javnega razpisa.
B. Prijaviti mora štiri izvedbe programov iz točke 1.1 predmeta tega javnega razpisa (od tega najmanj eno za brezposelne osebe mlajše od 30 let in najmanj eno za ranljive ciljne skupine brezposelnih oseb (starejši od 50 let ali dolgotrajno brezposelni ali imajo dokončano največ osnovnošolsko izobrazbo ali so prejemniki socialne pomoči).
Izbranih bo 5 prijaviteljev po merilih za izbor pod točko 4.2 tega javnega razpisa.
C. Prijaviti mora štiri izvedbe izmed oblik promocijskih aktivnosti iz točke 1.2 predmeta tega javnega razpisa, pri čemer isto promocijsko aktivnost izvede največ dvakrat.
Izbranih bo 10 prijaviteljev po merilih za izbor pod točko 4.3 tega javnega razpisa.
Prijavitelji, ki v prijavi ne bodo upoštevali pogojev iz te točke javnega razpisa, bodo izločeni iz nadaljnjega postopka izbora.
V obdobju izvajanja tega javnega razpisa se bo financiralo okvirno 40 izvedb programov, v katere bo vključenih okvirno 500 udeležencev usposabljanja in okvirno 50 izvedb promocijskih aktivnosti.
2. Okvirna višina razpoložljivih sredstev
Najvišja okvirna višina razpoložljivih sredstev je 243.000,00 EUR. Sredstva so zagotovljena v proračunu Republike Slovenije za leto 2019, znotraj ukrepa 3311-11-0084 Izobraževanje zaposlenih – izvajalci, na proračunski postavki 578010 – Izobraževanje brezposelnih, konto 4133 (tekoči transferi v javne zavode) ter znotraj ukrepa 3311-11-0012 Izvajanje dejavnosti izobraževanja odraslih, na proračunski postavki 722910 – Dejavnost izobraževanja odraslih, konto 4102 (subvencije privatnim podjetjem in zasebnikom), konto 4120 (tekoči transferi nepridobitnim organizacijam in ustanovam), konto 4133 (tekoči transferi v javne zavode), konto 4135 (tekoča plačila drugim izvajalcem javnih služb) in konto 4130 (tekoči transferi občinam).
Končno število financiranih izvajalcev je odvisno od števila prijaviteljev, ki bodo izpolnjevali pogoje, opredeljene v tem javnem razpisu, in bodo po merilih ocenjevanja dosegli ustrezno število točk.
Upravičeni stroški tega javnega razpisa so:
1. Za posamezno izvedbo programa največ 2.700,00 EUR.
2. Za posamezno izvedbo promocijske aktivnosti največ 2.700,00 EUR.
V upravičene stroške so vključene vse dajatve.
3. Pogoji za kandidiranje na javnem razpisu
Za prijavitelje je pomembno, da izpolnjujejo pogoje, ki so določeni s tem javnim razpisom.
Na ta javni razpis se za izvajanje programov in/ali promocijskih aktivnosti lahko prijavijo:
– na sklop A in B iz točke 1: javni zavodi za izobraževanje odraslih, organizacijske enote za izobraževanje odraslih v okviru drugih javnih zavodov, ki jih je ustanovila lokalna skupnost, srednje šole, zasebne organizacije, ki so registrirane za opravljanje izobraževalne dejavnosti pod šifro 85.590 pri pristojnem sodišču in izvajajo svojo dejavnost na območju Republike Slovenije. Prijavitelji morajo biti na dan objave tega javnega razpisa vpisani v Register zunanjih izvajalcev.
– na sklop C iz točke 1: javni zavodi za izobraževanje odraslih, organizacijske enote za izobraževanje odraslih v okviru drugih javnih zavodov, ki jih je ustanovila lokalna skupnost, srednje šole, zasebne organizacije, društva in fizične osebe, ki so registrirane za opravljanje izobraževalne dejavnosti pod šifro 85.590 pri pristojnem sodišču in izvajajo svojo dejavnost na območju Republike Slovenije ali imajo dejavnost izobraževanja odraslih opredeljeno v svojem temeljnem aktu. Prijavijo se lahko tudi skupnosti javnih organizacij za izobraževanje odraslih, združenja pravnih oseb zasebnega prava, ki delujejo tudi na področju izobraževanja odraslih, združenja srednjih šol in organizacije, ki imajo v svojem ustanovitvenem aktu opredeljeno tudi izobraževanje odraslih oziroma zveze teh organizacij.
Prijavitelji, ki pogojev za kandidiranje na tem javnem razpisu ne bodo izpolnjevali, bodo izločeni iz nadaljnjega postopka izbora.
Prijavitelj mora v vlogi oddati:
1. Obrazec 1: Prijavni obrazec.
2. Obrazec 2 A: Načrt izvedbe s prilogama ali
Obrazec 2 B: Načrt izvedbe s prilogo ali
Obrazec 2 C: Načrt izvedbe s prilogo
3. Fotokopijo izpisa iz Ajpes-a, iz katere je razvidno, da imajo opredeljeno izobraževalno dejavnost za izvajanje dejavnosti izobraževanje odraslih ali Akt o ustanovitvi na dan objave tega javnega razpisa.
4. Prilogo 1: Vzorec pogodbe. Rubrik v vzorcu pogodbe ne izpolnjujte. Pogodbo na vsaki strani parafirajte in jo priložite prijavi.
Vpisani v Register zunanjih izvajalcev preveri ministrstvo.
Prijavitelj mora celotno dokumentacijo priložiti tudi na elektronskem mediju (USB ključek ali CD). V primeru neskladnosti podatkov, se upošteva pisna oblika dokumentov. Elektronski medij se v primeru poziva k dopolnitvi vloge uskladi s pisno obliko.
4. Merila za izbor programov in/ali promocijskih aktivnosti na javnem razpisu
4.1 Prijavitelje, ki so se prijavili na sklop A (programi in promocijske aktivnosti), se ocenjuje po naslednjih merilih:
1. Kakovost programa
2. Kakovost promocijske aktivnosti
3. Izkušnje prijavitelja pri izvajanju neformalnih izobraževalnih programov za odrasle
4. Izkušnje prijavitelja pri izvajanju promocijskih aktivnosti za odrasle
5. Načrt izvedbe projekta
4.2 Prijavitelje, ki so se prijavili na sklop B (programi), se točkuje po naslednjih merilih:
1. Kakovost programa
2. Izkušnje prijavitelja pri izvajanju neformalnih izobraževalnih programov za odrasle
3. Načrt izvedbe projekta
4.3 Prijavitelje, ki so se prijavili na sklop C (promocijske aktivnosti), se točkuje po naslednjih merilih:
1. Kakovost promocijske aktivnosti
2. Izkušnje prijavitelja pri izvajanju promocijskih aktivnosti za odrasle
3. Načrt izvedbe projekta
5. Način in rok priprave na javni razpis
Prijavitelj lahko odda samo eno vlogo. Vlogo z vso zahtevano dokumentacijo pošljite na naslov: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, 1000 Ljubljana, najkasneje do 24. 5. 2019. Za pravočasno se šteje vloga, ki je bila na dan izteka roka za oddajo označena s poštnim žigom in poslana priporočeno ali oddana na dan izteka roka do 12. ure v vložišče Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vlogo oddajte v zaprti ovojnici z označenim nazivom in točnim naslovom prijavitelja ter vidno oznako Ne odpiraj »Javni razpis za financiranje podpornih dejavnosti v izobraževanju odraslih v 2019« in »Prijava«. Priporočamo, da uporabite vzorec za označitev ovojnice iz razpisne dokumentacije (priloga 2).
Vloge, ki bodo oddane po izteku predpisanega roka ali ne bodo imele predpisanih oznak, bodo pred odpiranjem izločene iz nadaljnjega postopka in s sklepom zavržene. S sklepom bodo zavržene tudi vse vloge, ki ne bodo oddane na predpisanih obrazcih ali po pozivu za formalno dopolnitev pravočasno ter ustrezno dopolnjene. Prijavitelj v dopolnitvi ne sme spreminjati višine zaprošenih sredstev in tistega dela vloge, ki se veže na vsebino.
6. Odpiranje vlog in rok za obveščanje o izidu javnega razpisa: v skladu s tretjim odstavkom 222. člena Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije odpiranje vlog ne bo javno. Prijavitelji bodo o izboru obveščeni pisno v 45 dneh po preteku roka za prijavo, najkasneje do 8. 7. 2019.
7. Razpisna dokumentacija: besedilo javnega razpisa in razpisna dokumentacija sta na voljo na spletni strani ministrstva: http://www.mizs.gov.si/si/javne_objave_in_razpisi/javni_razpisi/. Dodatne informacije glede javnega razpisa dobite pri Mateji Peterca na tel. 01/400-54-53, vsak delovni dan od 10. do 11. ure ali po elektronski pošti mateja.peterca@gov.si, do 22. 5. 2019.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti