Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2019 z dne 20. 9. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2019 z dne 20. 9. 2019

Kazalo

2540. Merila za določitev višine nadomestila članom volilnih organov za izvedbo posameznih volilnih opravil, stran 6903.

  
Na podlagi četrtega odstavka 45.a člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 72/93 in spremembe) in 18. člena Statuta Občine Mežica (Uradni list RS, št. 60/17) je Občinski svet Občine Mežica na 6. redni seji dne 18. 9. 2019 sprejel
M E R I L A 
za določitev višine nadomestila članom volilnih organov za izvedbo posameznih volilnih opravil 
1. člen 
Na podlagi teh meril se določi višina nadomestila za člane volilnih organov Občine Mežica za izvedbo posameznih volilnih opravil na območju Občine Mežica za vse volitve in referendume, razen za splošne volitve, ki obsegajo redne in predčasne volitve v občinski svet ter redne in nadomestne volitve župana v prvem in drugem krogu, za katere je višina nadomestila določena z zakonom, ki ureja lokalne volitve.
2. člen 
Višino nadomestila s sklepom določi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja najpozneje deset dni po razpisu volitev, pri čemer upošteva naslednja merila:
– število volišč v katerih potekajo volitve,
– število različnih vrst volitev, ki potekajo istočasno,
– obseg in zahtevnost volilnih opravil.
V kolikor občinska volilna komisija izvede posamezna volilna opravila (npr. postopek nadomestitve člana občinskega sveta ipd.), za katere se ne zahteva izvedba volitev, pripada posameznemu članu 12,5 % od zneska, ki bi/so ga člani prejeli za izvedbo splošnih volitev v skladu s 45.a členom ZLV za posamezno sejo, na kateri je član prisoten.
3. člen 
Ob upoštevanju meril iz prvega odstavka prejšnjega člena pripada članom Občinske volilne komisije (predsedniku, članom, tajniku in njihovim namestnikom) zaradi dela v volilnih organih enkratno nadomestilo v znesku med 80 % do 100 % nadomestila, ki bi ga dobili v primeru splošnih volitev, in je določen z zakonom, ki ureja lokalne volitve.
4. člen 
Ta merila začnejo veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 041-0001/2019-1
Mežica, dne 18. septembra 2019
Župan 
Občine Mežica 
Dušan Krebel 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti