Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019

Kazalo

1398. Pravilnik o dodelitvi proračunskih sredstev za namen pokroviteljstva v Občini Kobarid, stran 3626.

  
Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO, 11/18 – ZSPDSLS-1 in 30/18) in 18. člena Statuta Občine Kobarid (Uradni list RS, št. 51/09, 38/10 in 25/16) je Občinski svet Občine Kobarid na 4. redni seji dne 25. 4. 2019 sprejel
P R A V I L N I K 
o dodelitvi proračunskih sredstev za namen pokroviteljstva v Občini Kobarid 
1. člen 
Ta pravilnik določa postopek, upravičence in kriterije za dodelitev sredstev, zagotovljenih v proračunu Občine Kobarid (v nadaljevanju: občine) za namen pokroviteljstva.
2. člen 
(1) Občina je lahko pokrovitelj dogodkov, projektov, dosežkov, aktivnosti, prireditev ali drugih dejavnosti (v nadaljevanju: dogodkov):
– ki promovirajo občino oziroma širijo njene razvojne potenciale;
– ki utrjujejo in promovirajo pozitivne vrednote (demokratične vrednote, človekove pravice in druga temeljna načela, zapisana v statutu občine in Ustavi Republike Slovenije);
– ki so socialne, kulturne, športne, izobraževalne, turistične, humanitarne, zdravstvene in podobne narave;
– ki so neposredno vezani na medobčinsko, medregijsko, državno in mednarodno sodelovanje;
– ki jih organizirajo mladi in so namenjene mladim;
– ki so neposredno vezani na gostovanja organiziranih skupin iz sosednjih krajev ali drugod iz Slovenije ali tujine;
– ki so neposredno namenjeni plačilu stroškov sprejema in pogostitve ob pomembnejših jubilejih, obiskih in drugih priložnostih oziroma pomoč pri tem.
(2) Sredstva, dodeljena na podlagi tega pravilnika, niso namenjena aktivnostim političnih strank ter komercialnim in profitnim organizacijam.
3. člen 
Upravičenci dodelitve proračunskih sredstev po tem pravilniku so:
– fizične osebe in pravne osebe, s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v občini,
– fizične osebe in pravne osebe, s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v drugi občini, če se dogodek izvaja na območju občine,
– fizične osebe in pravne osebe, s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v drugi občini, če je njihov dogodek, ki je organiziran izven občine, pomemben za občino.
4. člen 
Višina odobrenih sredstev se določi glede na sledeča merila:
– 100 evrov za sofinanciranje manjših dogodkov,
– 200 evrov za sofinanciranje večjih dogodkov,
– 300 evrov za sofinanciranje večjih kvalitetnejših dogodkov, ki so za občino večjega pomena,
– 400 evrov za sofinanciranje večjih kvalitetnejših dogodkov z medobčinsko, medregijsko in mednarodno udeležbo, ki so za občino večjega pomena,
– 500 evrov za sofinanciranje večjih dogodkov z medregijsko in mednarodno udeležbo, ki so za občino večjega pomena ali z velikim promocijskim učinkom in trajajo dalj časa,
– 600 evrov ali več za sofinanciranje dogodkov po posebni odločitvi župana z ustrezno utemeljitvijo.
5. člen 
(1) Sredstva za sofinanciranje pokroviteljstva se dodelijo na podlagi javnega poziva, ki se ga objavi na spletni strani občine.
(2) Vloga mora biti vložena na predpisanem obrazcu, ki je priloga javnemu pozivu. Če vloga ni popolna se prosilca pozove, naj vlogo v osmih dneh dopolni. Če tega ne stori oziroma je vloga kljub dopolnitvi še vedno nepopolna, se vloga s sklepom zavrže.
6. člen 
(1) Sredstva se dodelijo le za dogodke, ki v istem koledarskem letu, niso financirani iz drugih proračunskih postavk.
(2) Pravni ali fizični osebi se sredstva za namen pokroviteljstva dodelijo samo enkrat v tekočem letu, in sicer za en prijavljen projekt.
(3) Vloge se obravnavajo do porabe sredstev, določenih v proračunu za tekoče leto. Če v proračunu sredstev ni zagotovljenih, se pokroviteljstvo ne izvaja.
(4) Skrajni rok za oddajo vlog po objavljenem javnem pozivu je do 30. novembra za tekoče leto.
7. člen 
(1) Popolne vloge obravnava tričlanska komisija za dodeljevanje proračunskih sredstev za namen pokroviteljstva v občini (v nadaljevanju: komisija).
(2) Komisijo imenuje župan občine za obdobje mandata župana.
(3) Komisija se praviloma sestane ob koncu vsakega meseca in obravnava popolne vloge.
8. člen 
(1) Na podlagi predloga komisije o dodelitvi proračunskih sredstev odloči župan s sklepom. Odločitev župana je dokončna.
(2) Občina na podlagi pravnomočnega sklepa o dodelitvi sredstev pozove prijavitelja k podpisu pogodbe.
(3) Pogodba vsebuje poleg določil o višini sredstev tudi način nadzora. Kolikor se ugotovi nenamenska poraba sredstev, se sofinanciranje takoj ustavi, že prejeti znesek pa mora izvajalec vrniti v občinski proračun, skupaj z zakonsko določenimi zamudnimi obrestmi od dneva nakazila dalje.
9. člen 
Odobrena sredstva je upravičenec dolžan porabiti za namen, ki ga je prijavil na javni poziv in v 30 dneh po izvedbi dogodka predložiti poročilo o realizaciji dogodka, s prilogami plačanih računov in drugimi dokazili o tem, da so stroški nastali.
10. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-5/2019
Kobarid, dne 25. aprila 2019
Župan 
Občine Kobarid 
Marko Matajurc 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti