Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2019 z dne 10. 5. 2019

Kazalo

1383. Tarifa o pravnih storitvah, stran 3605.

  
Na podlagi četrtega odstavka 131. člena Zakona o industrijski lastnini (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo in 100/13) in drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16) je družba Branda, pravno svetovanje in zastopstvo za blagovne znamke d.o.o., Tržaška cesta 340, 1000 Ljubljana, ki jo zastopa direktorica Katja Hafner, univ. dipl. prav., dne 29. 3. 2019 sprejela
T A R I F O 
o pravnih storitvah 
1. člen 
Ta tarifa določa način obračunavanja pravnih storitev in povračil stroškov družbi Branda, pravno svetovanje in zastopstvo za blagovne znamke d.o.o., Tržaška cesta 340, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: družba), oziroma pooblaščenim zaposlenim v družbi v zvezi z opravljenim delom pri uveljavljanju pravic industrijske lastnine in avtorskih in sorodnih pravic.
2. člen 
Pravne storitve po tej tarifi obsegajo vsa opravila, ki jih družba opravi na podlagi pooblastilnega razmerja v zvezi z zastopanjem imetnikov in domnevnih kršiteljev pravic industrijske lastnine in avtorskih in sorodnih pravic v postopkih pred sodišči in drugimi državnimi organi, razen pred Uradom RS za intelektualno lastnino.
3. člen 
Za ovrednotenje storitev po tej tarifi se smiselno uporabljajo tista določila Odvetniške tarife (Uradni list RS, št. 2/15 in 28/18) ter sklepi o spremembi vrednosti točke po Odvetniški tarifi, ki se nanašajo na pravne storitve v zvezi z varstvom pravic industrijske lastnine in avtorskih in sorodnih pravic v postopkih pred sodišči in drugimi državnimi organi iz četrtega odstavka 131. člena Zakona o industrijski lastnini (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo in 100/13) in drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16), razen pred Uradom RS za intelektualno lastnino.
4. člen 
Stranke so dolžne družbi plačati akontacijo za potrebne storitve pravne pomoči v dogovorjenem znesku. Stroške za sodne in upravne takse, izdatke za morebitne sodne izvedence ali druge stroške, ki se pojavljajo v postopku oziroma katerih založitev zahteva sodišče ali drug organ, pa v dejanski višini.
5. člen 
Storitve po tej tarifi ne obsegajo davka na dodano vrednost, drugih davkov, prispevkov, sodnih in upravnih taks.
6. člen 
K tej tarifi izda soglasje ministrica, pristojna za pravosodje.
7. člen 
Ta tarifa začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
8. člen 
To tarifo izdajatelj objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 29. marca 2019
Branda d.o.o. 
pravno svetovanje in zastopstvo 
za blagovne znamke 
Katja Hafner 
direktorica 
Na podlagi določbe četrtega odstavka 131. člena Zakona o industrijski lastnini (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo in 100/13) in določbe drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16) soglašam s Tarifo o pravnih storitvah.
Andreja Katič 
ministrica 
za pravosodje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti