Uradni list

Številka 22
Uradni list RS, št. 22/2019 z dne 5. 4. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 22/2019 z dne 5. 4. 2019

Kazalo

992. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izdajanju javnega glasila Mestne občine Slovenj Gradec, stran 2773.

  
Na podlagi Zakona o medijih (Uradni list RS, št. 110/06 – upb, 36/08 – ZPOmK-1, 77/10 – ZSFCJA, 90/10 – odl. US, 87/11 – ZAvMS, 47/12, 47/15 – ZZSDT, 22/16 in 39/16) in 16. člena Statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 87/15 – upb2) je Občinski svet Mestne občine Slovenj Gradec na 4. seji dne 20. 3. 2019 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o izdajanju javnega glasila Mestne občine Slovenj Gradec 
I. SPLOŠNE DOLOČBE 
1. člen 
Besedilo prvega odstavka 9. člena Odloka o izdajanju javnega glasila Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 26/14, 52/15) se spremeni tako, da se glasi:
»Uredniški odbor šteje 7 članov, in sicer:
– odgovorni urednik,
– 1 zunanji sodelavec novinar,
– 1 občinski svetnik,
– 1 predstavnik občinske uprave MO Slovenj Gradec,
– 1 predstavnik javnih zavodov, zvez, društev ali podjetij, katerih (so)ustanovitelj ali (so)financer je MO Slovenj Gradec,
– 1 predstavnik zainteresirane javnosti,
– 1 predstavnik zunanjega izvajalca tehnično-strokovnih nalog.«
2. člen 
Besedilo 12. člena se spremeni tako, da se glasi:
»12. člen
Odgovornega urednika imenuje in razrešuje občinski svet, na predlog uredniškega odbora, v skladu z zakonom oziroma tem odlokom in na podlagi predhodno izvedenega javnega razpisa.
Mandat odgovornega urednika je vezan na mandat župana in mandat občinskega sveta. Aktualni odgovorni urednik opravlja delo do imenovanja novega.
Odgovorni urednik je lahko oseba, ki je državljan Republike Slovenije oziroma države članice EU in ima izkaz o aktivnem znanju slovenskega jezika. Biti mora poslovno sposobna oseba, ki ji ni izrečena prepoved opravljanja poklica, dejavnosti ali javnega nastopanja.
Odgovorni urednik mora imeti najmanj VI. raven izobrazbe in izkušnje s področja urejanja glasil ali novinarskega dela ali najmanj V. raven izobrazbe ter najmanj tri leta izkušenj s področja urejanja glasil ali novinarskega dela. Zaželena je družboslovna oziroma humanistična smer izobrazbe. Raven in smer izobrazbe se presojata v skladu z uredbo, ki ureja klasifikacijski sistem izobraževanja in usposabljanja.
Odgovorni urednik ne sme biti politični funkcionar ali član politične stranke ter ne sme sodelovati pri pripravi in izdajanju publikacij in gradiv političnih strank.
Odgovorni urednik ne sme biti družinski član občinskega funkcionarja. Pojem družinski član se presoja v skladu z določili zakona, ki ureja integriteto in preprečevanje korupcije, po katerem so družinski člani funkcionarja zakonec, otrok, posvojenec, starš, posvojitelj, brat, sestra in oseba, ki s funkcionarjem živi v skupnem gospodinjstvu ali zunajzakonski skupnosti.
Župan ali večina članov uredniškega odbora lahko predlaga razrešitev odgovornega urednika, če z delom ne deluje v skladu s programsko zasnovo in uredniško politiko glasila.«
3. člen 
13. člen odloka se črta.
II. PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
4. člen 
Do imenovanja uredniškega odbora in odgovornega urednika v skladu z določili tega odloka opravljata naloge uredniškega odbora in odgovornega urednika obstoječi urednik in uredniški odbor.
5. člen 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 020-0001/2014
Slovenj Gradec, dne 21. marca 2019
Župan 
Mestne občine Slovenj Gradec 
Tilen Klugler l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti