Uradni list

Številka 22
Uradni list RS, št. 22/2019 z dne 5. 4. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 22/2019 z dne 5. 4. 2019

Kazalo

988. Odlok o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v občinskem prostorskem načrtu Občine Sežana, stran 2763.

  
Na podlagi 109. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17) in 17. člena Statuta Občine Sežana (Uradni list RS, št. 88/15) je Občinski svet Občine Sežana na seji dne 27. 3. 2019 sprejel
O D L O K 
o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v občinskem prostorskem načrtu Občine Sežana 
1. člen 
(1) Ta odlok določa višino takse za obravnavanje tistih zasebnih potreb glede prostorskega razvoja, ki predstavljajo pobudo za spremembo namenske rabe prostora v Občinskem prostorskem načrtu (OPN) Občine Sežana.
(2) Pobuda za spremembo namenske rabe prostora po tem odloku je dokument, s katerim pravna ali fizična oseba izrazi interes, da se spremeni osnovna, podrobnejša namenska raba prostora ali členjena podrobnejša namenska raba prostora oziroma je izpolnjena vloga za spremembo namenske rabe prostora, in jasno opredeljen namen in obseg posega v prostor ter opis dejavnosti in drugih podatkov, ki so pomembni v postopku odločanja o predlaganem posegu. V primeru večjih/zahtevnejših posegov je potrebno pobudi priložiti idejne rešitve načrtovanih posegov.
2. člen 
(1) Višina takse za posamezno pobudo za spremembo namenske rabe prostora iz prejšnjega člena znaša:
– za spremembo osnovne namenske rabe prostora: 200 eurov,
– za spremembo podrobnejše in členjene podrobnejše namenske rabe prostora: 100 eurov,
– za spremembo osnovne namenske rabe, pri kateri se območja stavbnih zemljišč spreminjajo v območja kmetijskih in gozdnih zemljišč: 50 eurov.
(2) Za pobudo za spremembo namenske rabe prostora med primarnimi rabami (območja gozdnih, kmetijskih ali vodnih zemljišč) se taksa ne plača.
(3) V primeru, da se podrobna ali členjena podrobna namenska raba spreminja v postopku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) na podlagi pobude investitorja priprave OPPN se taksa ne plača.
(4) Taksa se ne plača tudi, ko gre za spremembe, ki ne predstavljajo vsebinsko novega določanja ali spreminjanja namenske rabe prostora, načrtovanja novih prostorskih ureditev, so pa potrebne zaradi odprave očitnih pisnih ali tehničnih napak v tekstualnem ali grafičnem delu OPN.
(5) V kolikor se vloga nanaša na več parcel, se za posamezno pobudo šteje pobuda, dana za spremembo namembnosti na zaokroženem območju v okviru ene enote urejanja prostora.
3. člen 
(1) Zavezanec za plačilo takse je vlagatelj pobude.
(2) Taksna obveznost nastane takrat, ko je na vložišču občine vložena ali prejeta pobuda za spremembo namenske rabe prostora.
(3) V kolikor taksa ni plačana v predpisani višini, se pobuda ne obravnava.
4. člen 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-2/2019-6
Sežana, dne 27. marca 2019
Župan 
Občine Sežana 
David Škabar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti