Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2018 z dne 26. 4. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2018 z dne 26. 4. 2018

Kazalo

Št. 430-22/2018/12 Ob-2086/18, Stran 1038
Republika Slovenija, Ministrstvo za pravosodje, Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij, Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, na podlagi Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18) ter 30. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14, 58/16 in 11/18 – ZSPDSLS-1) objavlja
javno dražbo 
prodaje nepremičnin 
1. Naziv in sedež prodajalca in organizatorja javne dražbe: Republika Slovenija, Ministrstvo za pravosodje, Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij, Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Slovenska vas 14, 8233 Mirna na Dolenjskem – pristojna komisija.
2. Predmet javne dražbe in izhodiščna cena
Predmet javne dražbe je naslednja nepremičnina:
a) Počitniška enota na naslovu Šmarješke Toplice 155, Šmarješke Toplice, Republika Slovenija, parc. št. 433/26 k.o. 1467 Družinska vas, v izmeri skupne površine 373 m², s sestavinami: – stanovanjska hiša (ident. št. st. 1666), – zunanja ureditev, – komunalna oprema.
Nepremičnina je v upravljanju prodajalca, pravno stanje nepremičnin je urejeno. Nepremičnina je zajeta v programu razpolaganja z nepremičnim stvarnim premoženjem države.
Izhodiščna cena za nepremičnino je 40.000,00 EUR. Najnižji znesek višanja je 200 EUR.
Nepremičnine so naprodaj po načelu »videno – kupljeno«, zato morebitne reklamacije ne bodo upoštevane. Predpisane davčne dajatve za nezazidana stavbna zemljišča DDV v višini 22 %, 2 % davek na promet nepremičnin za stanovanja in zazidana stavbna zemljišča, ki niso vštete v ceno, stroške notarskih storitev in vpis v zemljiško knjigo, plača kupec.
3. Način, mesto in čas oddaje ponudbe in udeležba na javni dražbi
Dražitelji se morajo najpozneje do 13. ure na dan javne dražbe osebno oglasiti na kraju javne dražbe oziroma na podlagi overjenega pooblastila druga oseba.
Upoštevane bodo ponudbe, ki bodo prispele v zaprtih kuvertah do 21. 5. 2018 do 13. ure na naslov naročnika: Ministrstvo za pravosodje, Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij, Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Slovenska vas 14, 8233 Mirna na Dolenjskem, predložili (priporočeno po pošti ali osebno v glavni pisarni) v zaprti ovojnici s pripisom: »Ne odpiraj – javna dražba za nakup nepremičnine«. Na zadnji strani kuverte mora biti naveden naziv in naslov ponudnika.
Ponudbe lahko predložijo pravne in fizične osebe, ki v skladu s pravnim redom Republike Slovenije lahko postanejo lastniki nepremičnin, kar mora preveriti vsak ponudnik zase.
Javna dražba bo potekala oziroma ponudbe se bodo odpirale dne 21. 5. 2018 ob 13. uri, v veliki sejni sobi Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij, Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Slovenska vas 14, 8233 Mirna na Dolenjskem.
4. Rok vezanosti ponudnikov na dano ponudbo: ponudnik se z oddajo ponudbe strinja, da slednja velja dva meseca od dneva prejema na Upravo Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij.
5. Vrsta pravnega posla: prodaja nepremičnin. Pogodba mora biti sklenjena v roku 15 dni po izboru najugodnejšega ponudnika.
6. Način in rok plačila kupnine
Kupnina se plača v 8 dneh po prejetju računa, ki ga bo prodajalec izstavil kupcu takoj po sklenitvi pogodbe.
Plačilo celotne kupnine v določenem roku je bistvena sestavina pravnega posla.
Davek na promet nepremičnin po stopnji ni vključen v ceno in ga kupec plača pristojnemu državnemu organu, v roku 30 dni od dneva sklenitve pogodbe.
7. Višina varščine
Ponudbi je potrebno priložiti potrdilo o plačani varščini v višini 4.000 € na račun št.: RSSI56 0110 0630 0109 972, sklic 28 20311-7200994 – davčna številka kupca, z navedbo namena nakazila: javna dražba – Šmarješke Toplice.
Uspelemu ponudniku se bo vplačana varščina vštela v kupnino, ostalim pa bo brezobrestno vrnjena v roku 15 dni po javnem odpiranju ponudb. Če kupec ne sklene pogodbe ali ne plača kupnine, prodajalec obdrži varščino.
8. Podrobnejše informacije v zvezi z javno dražbo in ogled predmeta: ogled predmeta javne dražbe bo potekal po predhodnem dogovoru. Za dodatne informacije v zvezi z ogledom nepremičnine se obrnite na Mirka Jarca, Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij, Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Slovenska vas 14, 8233 Mirna na Dolenjskem, tel. 07/346-66-31 ali 041/925-526, e-pošta: mirko.jarc@gov.si ali helena.mlakar@gov.si.
9. Drugi pogoji za udeležbo na javni dražbi
Ponudba mora vsebovati:
– podatke o ponudniku (osebno ime oziroma firmo, naslov oziroma sedež, EMŠO oziroma matično številko, davčno številko, številko transakcijskega računa, naziv in naslov banke za vračilo varščine),
– navedbo nepremičnine, na katero se ponudba nanaša,
– ponujeno ceno, ki ne sme biti nižja od objavljene izhodiščne cene nepremičnine.
Poleg slednjega pa še:
a) potrdilo o plačani varščini v višini 4.000 EUR,
b) potrdilo o plačanih davkih in prispevkih staro največ 30 dni (tuj državljan mora priložiti potrdilo, ki ga izdajo institucije v njegovi državi enakovredne institucijam, od katerih se zahteva potrdilo za slovenske državljane, v kolikor takega potrdila ne more pridobiti pa lastno izjavo, overjeno pri notarju, s katero pod kazensko in materialno odgovornostjo izjavlja, da ima plačane davke in prispevke),
c) potrdilo, da ponudnik v zadnjih šestih mesecih ni imel blokiranega TRR (velja samo za pravne osebe in s.p. – tuja pravna oseba mora priložiti potrdila, ki jih izdajo institucije v njegovi državi enakovredne institucijam, od katerih se zahteva potrdila za slovenske pravne osebe, v kolikor takega potrdila ne more pridobiti pa lastno izjavo, overjeno pri notarju, s katero pod kazensko in materialno odgovornostjo izjavlja, da v zadnjih šestih mesecih ni imel blokiranega TRR),
d) potrdilo o državljanstvu oziroma izpis iz poslovnega registra,
e) izjavo o vezanosti na dano ponudbo v roku, ki je določen v 4. točki te objave.
Ponudnik, ki ne bo izpolnjeval pogojev iz te točke, bo izločen iz postopka.
Vse stroške v zvezi s prenosom lastništva (overitve, takse, vpis v zemljiško knjigo in drugo) plača kupec.
10. Ostalo
Izbor najugodnejšega dražitelja se opravi na javni dražbi. Z vplačilom kavcije sprejme dražitelj obveznost pristopiti k dražbi in razpisne pogoje dražbe.
a. Če je dražitelj samo eden, je nepremičnina prodana za izklicno ceno;
b. Izbrani dražitelj je tisti, ki ponudi najvišjo ceno;
c. Če sta dva ali več dražiteljev, nepremičnina ni prodana, če eden ne zviša cene.
Javna dražba se izvaja v skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti – ZSPDSLS-1 (Uradni list RS, št. 11/18) in Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14 in 58/16). Javno dražbo vodi pristojna komisija. Najugodnejši dražitelj mora pred sklenitvijo pogodbe podati pisno izjavo, da ni povezana oseba po sedmem odstavku 50. člena ZSPDSLS-1.
Upravljavec ali pooblaščena oseba lahko s soglasjem predstojnika, do sklenitve pravnega posla, postopek javne dražbe ustavi, pri čemer se dražiteljem povrne izkazane stroške.
Ministrstvo za pravosodje Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti