Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21. 12. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21. 12. 2018

Kazalo

4064. Pravilnik o podrobnejši vsebini in načinu predložitve obračuna pribitka k cestnini in vodenju evidence podatkov o pribitku k cestnini, stran 13236.

  
Na podlagi četrtega odstavka 38. člena Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača−Koper (Uradni list RS, št. 51/18) in za izvrševanje 30. člena Zakona o cestninjenju (Uradni list RS, št. 24/15 in 41/17) izdaja ministrica za infrastrukturo v soglasju z ministrom za finance
P R A V I L N I K 
o podrobnejši vsebini in načinu predložitve obračuna pribitka k cestnini in vodenju evidence podatkov o pribitku k cestnini 
1. člen 
(vsebina) 
Ta pravilnik določa podrobnejšo vsebino in način predložitve obračuna pribitka k cestnini (v nadaljnjem besedilu: pribitek) ter podrobnejšo vsebino in način vodenja evidence podatkov o pribitku.
2. člen 
(obračun pribitka) 
Pobran pribitek je pribitek, obračunan cestninskemu zavezancu v trenutku, ko vozilo prevozi točko cestninjenja.
3. člen 
(vsebina in način predložitve obračuna) 
(1) Obračun pribitka (v nadaljnjem besedilu: obračun) vsebuje naslednje podatke:
− identifikacijske podatke upravljavca cestninskih cest (naziv, naslov, matična številka, identifikacijska številka za DDV);
− davčno obdobje, za katero je predložen obračun, ki je koledarski mesec, v katerem je nastala obveznost za plačilo pribitka;
− skupni znesek pobranega pribitka po posameznih cestninskih razredih in emisijskih razredih EURO v davčnem obdobju.
(2) Upravljavec cestninskih cest predloži obračun na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije.
4. člen 
(mesečni zbir) 
(1) Mesečni zbir, ki je priloga obračuna, vsebuje poleg podatkov iz prvega odstavka prejšnjega člena naslednje podatke:
− specifikacijo pobranega pribitka v davčnem obdobju po posameznih cestninskih odsekih;
− specifikacijo pobranega pribitka po cestninskih razredih in emisijskih razredih EURO na posameznem cestninskem odseku.
(2) Upravljavec cestninskih cest predloži mesečni zbir na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije.
5. člen 
(vsebina in način vodenja evidenc) 
Upravljavec cestninskih cest vodi evidenco, v kateri so vsebovani podatki iz 3. in 4. člena tega pravilnika. Evidenco vodi v elektronski obliki in v skladu z zakonom, ki ureja davčni postopek.
6. člen 
(spremembe obračunanega pribitka iz preteklih davčnih obdobij) 
Upravljavec cestninskih cest naknadno ugotovljene spremembe obračunanega pribitka iz preteklih davčnih obdobij, ki so nastale zaradi sprememb obračunanih transakcij, vključi v tekoči obračun.
KONČNA DOLOČBA 
7. člen 
(začetek veljavnosti in uporabe) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 1. januarja 2019.
Št. 007-253/2018/17
Ljubljana, dne 17. decembra 2018
EVA 2018-2430-0059
mag. Alenka Bratušek l.r.
Ministrica za infrastrukturo 
Soglašam! 
dr. Andrej Bertoncelj l.r.
Minister za finance 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti