Uradni list

Številka 79
Uradni list RS, št. 79/2018 z dne 7. 12. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 79/2018 z dne 7. 12. 2018

Kazalo

3805. Pravilnik o vsebini in obliki diplom ter potrdil o izobraževanju na Fakulteti za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec, stran 12299.

  
Na podlagi 32.a člena Zakona o visokem šolstvu (ZViS, Uradni list RS, št. 119/06 – UPB3, 59/07 – ZŠtip (63/07 – popr.), 15/08 Odl.US: U-I-370/06-20, 64/08, 86/09, 62/10 – ZUPJS) in 122. členom Statuta Visoke šole za zdravstvene vede Slovenj Gradec je Senat Fakultete za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec, na 26. korespondenčni seji, dne 29. 11. 2018 sprejel
P R A V I L N I K 
o vsebini in obliki diplom ter potrdil o izobraževanju na Fakulteti za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec 
1. člen 
Pravilnik o vsebini in obliki diplom ter potrdil o izobraževanju na Fakulteti za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec (v nadaljevanju: pravilnik) določa obliko, vsebino in postopek za izdajo diplom, potrdil o opravljenem izpopolnjevanju po študijskem programu za izpopolnjevanje in potrdil o drugih oblikah izobraževanja na samostojnem visokošolskem zavodu.
2. člen 
Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec (v nadaljevanju: FZSV SG) izdaja naslednje diplome in potrdila o izobraževanju:
– diplome,
– dvojnike diplom in
– potrdila o opravljenih izpopolnjevanjih po študijskih programih za izpopolnjevanje.
Listine, navedene v prvem odstavku tega člena, so javne listine.
Javne listine so tudi potrdila o opravljenih izpitih, ki jih študentom ali diplomantom izda FZSV SG.
FZSV SG izdaja potrdila o različnih oblikah neformalnega izobraževanja.
3. člen 
Diploma se izda po opravljenih obveznostih študijskega programa za pridobitev izobrazbe na posebnem papirju z vtisnjenim žigom na katerem je znak FZSV SG.
Sestavni del diplome je »Priloga k diplomi«. Sestavine obrazca »Priloga k diplomi« določa Pravilnik o prilogi k diplomi (Uradni list RS, št. 56/07).
4. člen 
FZSV SG podeljuje diplome o zaključenih študijskih programih prve stopnje (visokošolski strokovni študijski program) in druge stopnje (magistrski študijski program).
5. člen 
Diploma vsebuje:
– polno ime samostojnega visokošolskega zavoda (FZSV SG), na kateri je študij potekal,
– ime akreditiranega študijskega programa ter smer oziroma področje, kadar ima študijski program več smeri ali področij,
– stopnjo pridobljene izobrazbe,
– pridobljen strokovni naslov,
– ime in priimek kandidata ter datum in kraj njegovega rojstva.
Diploma ima zaporedno številko, datum diplomiranja, datum izdaje, pečat FZSV SG ter podpis dekana/dekanice FZSV SG.
Dimenzija diplome je 210 mm x 297 mm.
6. člen 
Po opravljenih obveznostih na akreditiranem študijskem programu za izpopolnjevanje, ki ga izvaja FZSV SG, izda FZSV SG kandidatu potrdilo.
Potrdilo, ki je natisnjeno na papirju z znakom FZSV SG, vsebuje:
– ime in priimek kandidata,
– datum in kraj rojstva,
– naziv programa in njegovo trajanje, ECTS točke, izvajalca programa, lahko pa tudi pričakovane učne izide.
Potrdilo ima podpis dekana/dekanice FZSV SG.
7. člen 
Vse diplome in potrdila, ki jih izda FZSV SG so javne listine in so sestavljene v slovenskem jeziku.
Priloga k diplomi prve in druge stopnje, ki je sestavni del diplome, je sestavljena v slovenščini in angleščini na posebnem obrazcu, ki ga predpiše minister, pristojen za visoko šolstvo, na predlog Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.
8. člen 
FZSV SG izda potrdilo o zaključenih oblikah neformalnega izobraževanja (tečaji, seminarji, poletne šole, programi usposabljanja, posveti, konference ipd.). Potrdilo podpiše dekan/dekanica FZSV SG.
Tako potrdilo ni javna listina.
Potrdilo iz prvega odstavka tega člena vsebuje:
– ime in priimek kandidata,
– podatke o vsebini in trajanju izobraževanja, lahko pa tudi podatke o izvajalcih, pridobljenih znanjih in kreditnih točkah (ECTS), če je program ovrednoten s kreditnimi točkami (ECTS).
9. člen 
O izdanih diplomah in potrdilih FZSV SG vodi posebno evidenco v skladu z zakonom in posebnimi predpisi.
10. člen 
Če se pojavi utemeljen sum, da imetnik diplome ali potrdila ni opravil s študijskim programom predpisanih obveznosti, uvede FZSV SG skladno z veljavnimi predpisi ustrezne postopke.
11. člen 
FZSV SG izda dvojnik diplome diplomantu, ki je ustrezno preklical izgubljeno, uničeno ali odtujeno diplomo, če je iz evidence, ki jo vodi FZSV SG, razvidno, da mu je bil po končanih študijskih obveznostih izdan izvirnik diplome.
Dvojnik diplome se izda na papirju, ki se v danem trenutku uporablja za izdajo diplom FZSV SG, s tem, da je v gornjem desnem kotu na prvi strani napisano, da gre za dvojnik.
Na prvi strani dvojnika diplome se z izjemo zaporedne številke navedejo podatki, ki jih mora po tem pravilniku vsebovati diploma, s tem, da se namesto lastnoročnega podpisa pri podpisniku zapiše »l. r.«.
Na hrbtni strani dvojnika diplome dekan/dekanica FZSV SG podpiše klavzulo o skladnosti podatkov dvojnika diplome s podatki evidence, na temelju katere se dvojnik diplome izdaja. Na hrbtni strani dvojnika diplome se odtisne pečat FZSV SG.
V evidenco o izdanih diplomah se vpiše podatek o izdanem dvojniku diplome, skupaj s podatki o preklicu izvirnika.
12. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Dekanica 
prof. dr., Republika Finska, Danica Železnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti