Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2018 z dne 26. 10. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2018 z dne 26. 10. 2018

Kazalo

3353. Odlok o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora in nadomestila stroškov lokacijske preveritve v Občini Kanal ob Soči, stran 10408.

  
Na podlagi 109. in 132. člena Zakona o urejanju prostora – ZUrepP-2 (Uradni list RS, št. 61/17) in 14. člena Statuta Občine Kanal ob Soči (Uradni list RS, št. 4/18) je Občinski svet Občine Kanal ob Soči na 27. redni seji dne 4. 10. 2018 sprejel
O D L O K 
o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora in nadomestila stroškov lokacijske preveritve v Občini Kanal ob Soči 
1. člen
Ta odlok določa:
1. Višino takse za obravnavanje tistih zasebnih potreb glede prostorskega razvoja, ki predstavljajo pobudo za spremembo namenske rabe prostora v Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Kanal ob Soči, ki jo plačajo vlagatelji pobud.
2. Višino nadomestila stroškov lokacijske preveritve, ki jih Občina Kanal ob Soči zaračuna vlagatelju pobude, razen, če je pobudnik Občina Kanal ob Soči, kot nadomestilo stroškov, ki nastanejo v postopku lokacijske preveritve na pobudo investitorja gradnje na posamični poselitvi, investitorja, ki želi odstopiti od prostorskih izvedbenih pogojev ali izvesti dopolnilne prostorske ureditve ali posege v prostor, ali pobudnika začasne rabe prostora.
2. člen 
Višina takse za posamezno pobudo za spremembo namenske rabe prostora iz 1. točke 1. člena tega odloka znaša:
– za spremembo osnovne namenske rabe prostora 80,00 EUR;
– za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora 50,00 EUR.
Takse se ne plača:
– če se pobuda nanaša na spremembo namenske rabe v primarno rabo (gozdna, kmetijska, vodna zemljišča);
– če gre za spremembe, ki ne predstavljajo vsebinsko novega določanja ali spreminjanja namenske rabe prostora, načrtovanja novih prostorskih ureditev ali določanja novih prostorskih izvedbenih pogojev, ki so potrebne zaradi odprave očitnih pisnih, računskih in tehničnih napak v tekstualnem ali grafičnem delu OPN ter odpravo pomanjkljivosti glede njegove oblike.
V primeru, da se pobuda nanaša na več parcel, se za posamezno pobudo šteje pobuda dana za spremembo namenske rabe na enovitem zaokroženem območju v okviru ene enote urejanja prostora.
Taksna obveznost nastane ob vložitvi pobude za spremembo namenske rabe prostora. V kolikor taksa ni plačana, se pobude ne obravnava.
3. člen 
Višina stroškov nadomestila za posamezno lokacijsko preveritev z 2. točke 1. člena tega odloka znaša:
– za določanje obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi 500,00 EUR;
– za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev 500,00 EUR;
– za omogočanje začasne rabe prostora 400,00 EUR.
O nadomestilu stroškov lokacijske preveritve se odloči s sklepom, ki ga v upravnem postopku izda občinska uprava. Obveznost plačila nadomestila stroškov lokacijske preveritve nastane takrat, ko zavezanec sprejme sklep o plačilu. Zoper sklep je možna pritožba v roku 15 dni od prejema.
4. člen 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 9000-0008/2018-9
Kanal ob Soči, dne 4. oktobra 2018
Župan 
Občine Kanal 
Andrej Maffi l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti