Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2018 z dne 26. 10. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2018 z dne 26. 10. 2018

Kazalo

3350. Odlok o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja na območju občin Gorenja vas - Poljane in Žiri, stran 10405.

  
Na podlagi drugega in petega odstavka 44.a člena Zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 23/05 – uradno prečiščeno besedilo, 23/08, 58/08 – ZZdrS-E, 15/08 – ZPacP, 77/08 – (ZDZdr), 40/12 – ZUJF, 14/13, 88/16 – ZdZPZD in 64/17) sta Občinski svet Občine Gorenja vas - Poljane na 22. redni seji dne 4. 10. 2018 in Občinski svet Občine Žiri na 21. redni seji dne 17. 10. 2018 sprejela
O D L O K 
o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja na območju občin Gorenja vas - Poljane in Žiri
1. člen 
Ta odlok je koncesijski akt, s katerim občini Gorenja vas - Poljane in Žiri, ob upoštevanju stanja in predvidenega razvoja mreže javne zdravstvene službe, določata vrsto, območje in predviden obseg opravljanja koncesijske dejavnosti, trajanje koncesije in možnost podaljšanja koncesijskega razmerja za opravljanje javne zdravstvene službe na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja v na območju občin Gorenja vas - Poljane in Žiri.
S tem koncesijskim aktom se določi utemeljitev razlogov za podelitev koncesije, skladno z zakonom, ki ureja zdravstveno dejavnost.
2. člen 
Ta odlok ureja podelitev koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja na območju občin Gorenja vas - Poljane in Žiri v predvidenem obsegu širitve 1,00 programa in trajanju 15 let, šteto od dneva začetka opravljanja koncesijske dejavnosti z možnostjo podaljšanja na način in pod pogoji, kot jih določa zakon, ki ureja zdravstveno dejavnost.
Navedena širitev predstavlja dopolnitev obstoječega programa pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja na območju občin Gorenja vas - Poljane in Žiri, ki se sedaj izvaja v obeh občinah v skupnem obsegu 1,2 programa.
3. člen 
Koncesija za področje pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja se podeli, ker javni zdravstveni zavod ne more zagotoviti opravljanja zdravstvene dejavnosti v obsegu, kot je določen z mrežo javne zdravstvene službe, in ne more zagotoviti potrebne dostopnosti do zdravstvene storitve, zato je v dopisu z dne 16. 7. 2018 podal soglasje k objavi razpisa koncesije za področje pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja.
4. člen 
Javno službo v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja v občinah Gorenja vas - Poljane in Žiri lahko na podlagi koncesije opravljajo domače in tuje pravne in fizične osebe, če izpolnjujejo pogoje, določene z zakonom, podzakonskimi akti, odlokom ter drugimi predpisi, ki urejajo način izvajanja javne službe.
5. člen 
Koncesija je pooblastilo, ki se podeli fizični ali pravni osebi za opravljanje javne zdravstvene službe.
Zdravstveno dejavnost na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerjav občinah Gorenja vas - Poljane in Žiri na podlagi koncesije opravlja koncesionar v svojem imenu in za svoj račun na podlagi pooblastila obeh občin.
6. člen 
Koncesija za področje pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja se podeli na podlagi izvedenega javnega razpisa, ki se objavi na spletni strani obeh občin in portalu javnih naročil.
Javni razpis mora, poleg podatkov glede na posebnost osnovne zdravstvene dejavnosti na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja vsebovati tudi podatke, ki jih določa zakon, ki ureja zdravstveno dejavnost.
7. člen 
Razpisna dokumentacija mora biti pripravljena v skladu z zakonom in tem odlokom in se sočasno z javnim razpisom objavi na spletnih straneh občin in na portalu javnih naročil in mora vsebovati najmanj tisto vsebino, ki jo predpisuje zakon, ki ureja zdravstveno dejavnost.
8. člen 
Ponudnik mora za pridobitev in opravljanje koncesije izpolnjevati pogoje, ki jih določa zakon, ki ureja zdravstveno dejavnost in druge pogoje, opredeljene v razpisni dokumentaciji.
Pri izboru koncesionarja občini upoštevata merila, ki jih določa zakon, ki ureja zdravstveno dejavnost, in druge okoliščine in merila, glede na posebnost osnovne zdravstvene dejavnosti, določene v razpisni dokumentaciji.
9. člen 
Koncesijo za opravljanje javne službe na primarni ravni zdravstvene dejavnosti občini podelita s soglasjem ministrstva, pristojnega za zdravje, z odločbo o izbiri koncesionarja.
Medsebojna razmerja v zvezi z opravljanjem koncesije občini in koncesionar uredijo s koncesijsko pogodbo.
10. člen 
Nadzor nad izvajanjem koncesijske odločbe in koncesijske pogodbe v delu, ki se nanaša na razmerje med občinama in koncesionarjem oziroma njune medsebojne pravice in obveznosti, izvajata občini.
Koncesionar mora na zahtevo občin v roku, ki mu ga posamična občina določi, poročati o svojem poslovanju v delu, ki se nanaša na opravljanje koncesijske dejavnosti.
11. člen 
Koncesijska pogodba preneha na način in pod pogoji, določenimi z zakonom, ki ureja zdravstveno dejavnost.
12. člen 
Občini koncesionarju z odločbo odvzameta koncesijo, na način in pod pogoji, kot to določa zakon, ki ureja zdravstveno dejavnost.
13. člen 
Koncesija ni predmet dedovanja, prodaje, prenosa ali druge oblike pravnega prometa. Pravni posel v nasprotju s prejšnjim stavkom je ničen.
14. člen 
Za koncesije, vključno z ureditvijo pravnega varstva, se uporablja zakon, ki ureja podeljevanje koncesij, če z zakonom, ki ureja zdravstveno dejavnost, posamezno vprašanje ni posebej urejeno.
15. člen 
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Za objavo odloka v Uradnem listu Republike Slovenije Občina Žiri pooblašča Občino Gorenja vas - Poljane.
Št. 170-1/2018
Gorenja vas, dne 4. oktobra 2018
Župan 
Občine Gorenja vas - Poljane
Milan Čadež l.r.
Št. 007-0008/2018-1
Žiri, dne 18. oktobra 2018
Župan 
Občine Žiri 
mag. Janez Žakelj l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti