Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2018 z dne 24. 8. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2018 z dne 24. 8. 2018

Kazalo

2874. Sklep o določitvi vsebine in oblike obrazca volilne karte, stran 8972.

  
Na podlagi tretjega odstavka 37. člena Zakona o evidenci volilne pravice volitvah v državni zbor (Uradni list RS, št. 98/13 – ZEVP2) je Državna volilna komisija na 53. seji 23. avgusta 2018 sprejela
S K L E P 
o določitvi vsebine in oblike obrazca volilne karte 
I. 
(1) Volilna karta se izda za:
– glasovanje po pošti iz tujine za državljane Republike Slovenije, ki nimajo stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji;
– glasovanje po pošti iz tujine za državljane Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji;
– glasovanje po pošti v Republiki Sloveniji.
(2) Volilna karta se izda na obrazcu, ki se tiska v slovenskem jeziku in vsebuje: osebno ime volivca, datum rojstva, naslov stalnega prebivališča, naslov za uresničevanje volilne pravice, faksimile žiga in podpis uradne osebe ter prostor za podpis volivca.
(3) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka se državljanu s prijavljenim stalnim prebivališčem na območju, določenem z zakonom, kjer živita avtohtoni italijanska oziroma madžarska narodna skupnost, izda volilna karta na obrazcu, ki se tiska poleg slovenskega tudi v italijanskem oziroma madžarskem jeziku.
II. 
(1) Volilna karta je velikosti A4 formata.
(2) Na vrhu v sredini je besedilo »VOLILNA KARTA«. Pod tem napisom je prostor za zaporedno številko volilne karte.
(3) Pod besedilom iz prejšnjega odstavka je razdelek »A«, ki vsebuje osebne podatke volivca ter podatke o vpisu v volilni imenik.
(4) V razdelku »B« se vpiše naslov volivca za pošiljanje volilnega gradiva ter datum in podpis uradne osebe, ki je volilno karto izdala.
(5) V razdelku »C« je prostor za datum in podpis volivca.
III. 
Za glasovanje državljanov pripadnikov avtohtone italijanske oziroma madžarske narodne skupnosti se enakopravno uporablja volilna karta v dvojezični slovensko-italijanski različici oziroma v dvojezični slovensko-madžarski različici.
IV. 
(1) Državna volilna komisija je ta sklep sprejela v sestavi predsednik Anton Gašper Frantar, člani MAG. Milena Pečovnik, mag. Nina Brumen, Ksenija Vencelj, Drago Zadergal in namestnik člana dr. Saša Zagorc. Sklep je sprejela soglasno.
(2) Ta sklep velja za vsakokratne lokalne volitve in začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 041-47/2018-4
Ljubljana, dne 23. avgusta 2018
Anton Gašper Frantar l.r.
Predsednik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti