Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2018 z dne 26. 4. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2018 z dne 26. 4. 2018

Kazalo

1307. Sklep o ugotovitvi stanja in nadaljevanju postopkov priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje EUP z oznakami ML 7/1-13 Mlaka pri Kranju, stran 4336.

  
Na podlagi tretjega odstavka 273. člena Zakona o urejanju prostora (ZUreP-2, Uradni list RS, št. 61/17) in 39. člena Statuta Mestne občine Kranj (Uradni list RS, št. 30/17 – UPB) je župan Mestne občine Kranj dne 18. 4. 2018 sprejel
S K L E P 
o ugotovitvi stanja in nadaljevanju postopkov priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje EUP z oznakami ML 7/1-13 Mlaka pri Kranju
1. člen
(uvodna določila) 
(1) Mestna občina Kranj ima v postopku priprave in sprejemanja občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za območje urejanja EUP z oznakami ML 7/1-13 Mlaka pri Kranju, skladno s sprejetim Odlokom o izvedbenem prostorskem načrtu Mestne občine Kranj (v nadaljevanju IPN MOK, Uradni list RS, št. 74/14, 9/16, 63/16, 20/17 – spr. št. 1 in 2, 42/17, 63/17).
(2) Vsebinske prostorske rešitve v obravnavanem prostorskem aktu se, glede na sprejet IPN MOK in sprejeta revidirana stališča do pripomb iz predhodne javne razgrnitve in javne obravnave, ustrezno prilagodijo in s tem približajo pričakovanjem uporabnikov prostora ter dodatno izdelanim strokovnim podlagam, hkrati pa sledijo usmeritvam za pripravo OPPN v naseljih iz veljavnega IPN MOK.
2. člen 
(ocena stanja) 
(1) Aktivnosti v zvezi z umeščanjem obravnavane stanovanjske soseske v severozahodni del mesta Kranj potekajo že vrsto let. Njeni začetki segajo na prelom tisočletja, ko se je dolgoletna ambicija mesta po prostorsko uravnoteženem umeščanju možnosti širitev stanovanjskih sosesk znotraj urbanistične zasnove središča Gorenjske realizirala s sprejemom ustreznih krovnih planskih aktov mestne občine. Nekaj let zatem se je pojavila želja po operacionalizaciji planskih možnosti v izvedbenem prostorskem aktu, zato je pripravljavec, Mestna občina Kranj, pristopila k pripravi izvedbenega prostorskega akta območja Ml 1 – Mlaka zahod. Po številnih konceptualnih spremembah in usklajevanjih z mikrolokalno skupnostjo se je postopek nato upočasnil, nato pa v letih po letu 2012 ponovno obudil z aktivnostmi lastnika večinskega dela območja in z usklajevanji vsebinskih določil v občinskem prostorskem načrtu.
(2) Po sprejetju IPN MOK v letu 2014 so se aktivnosti nadaljevale, vsebinske prilagoditve prostorskega akta pa v več podrobnostih uskladile s sprejetim IPN ter strokovnimi podlagami v izdelavi. Tako usklajen dopolnjen osnutek OPPN predstavlja vsebinsko podlago nadaljevanja postopka sprejemanja.
3. člen 
(pridobitev dodatnih strokovnih podlag) 
(1) Na podlagi analize stanja prostorskega izvedbenega akta za območje Ml 1 – Mlaka zahod (prvotno) oziroma za območje EUP z oznakami ML 7/1-13 Mlaka pri Kranju (IPN MOK) se je pričelo s pripravo dodatnih strokovnih podlag, ki so v trenutku sprejema sklepa o ugotovitvi stanja in nadaljevanju postopkov bodisi zaključene bodisi v fazi sklepnih dejanj.
(2) V namen povečanja stopnje konkretizacije posameznih podatkov, ki služijo nadaljevanju postopka so, oziroma bodo, izdelane naslednje strokovne podlage:
– geodetski načrt za posamezne dele območja, kjer je bila v vmesnem času ugotovljena možnost spremembe stanja;
– hidrološko hidravlična študija potoka v severnem delu območja obravnave;
– idejna zasnova prometnega priključevanja območja;
– urbanistični del strokovnih podlag območja EUP ML 7/1-13 Mlaka pri Kranju in
– idejne zasnove gospodarske javne infrastrukture.
4. člen 
(nadaljevanje in končanje postopkov priprave OPPN) 
Postopek priprave tega OPPN se je začel pred začetkom uporabe ZUreP-2 skladno z ZPNačrt, zato se tudi nadaljuje in konča po dosedanjih predpisih, pri čemer se ta občinski podrobni prostorski načrt šteje za OPPN po ZUreP-2.
5. člen 
(okvirni terminski plan) 
(1) S tem sklepom o ugotovitvi stanja postopkov se sprejme tudi okvirni terminski plan nadaljevanja aktivnosti priprave in sprejemanja OPPN. Okvirni terminski plan je sledeč:
– priprava dodatnih strokovnih podlag v marcu, aprilu in maju leta 2018;
– priprava ažuriranega geodetskega načrta za posamezne dele območja v aprilu 2018;
– priprava hidrološko hidravlične študije vodotoka v severnem delu območja v aprilu in maju 2018;
– priprava idejne zasnove prometnega priključevanja območja na navezovalno prometnico na avtocesto v aprilu 2018;
– priprava urbanističnega dela strokovnih podlag območja v aprilu 2018;
– sprejem stališč do pripomb v aprilu 2018;
– seznanitev pristojnega odbora za okolje in prostor ter predstavnikov neposredno tangiranih stanovalcev ob območju urejanja z urbanističnimi rešitvami strokovnih podlag v aprilu 2018;
– javna razgrnitev in javna obravnava dopolnjenega osnutka OPPN v maju 2018;
– obravnava dopolnjenega osnutka OPPN na Mestnem svetu MOK v maju 2018;
– sprejetje stališč do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve in javne obravnave v juniju 2018;
– priprava predloga OPPN in pridobivanje mnenj pristojnih nosilcev urejanja prostora v juliju in avgustu 2018;
– priprava usklajenega predloga in obravnava na Mestnem svetu MOK v septembru oziroma oktobru 2018.
(2) Roki posameznih faz so okvirni in se lahko podaljšajo v primerih zahtev posameznih nosilcev urejanja prostora, spremembe zakonodaje, ažurnosti postopkov mestnega sveta in drugih objektivnih okoliščin.
6. člen 
(nosilci urejanja prostora) 
Izhajajoč iz ugotovitve, da je postopek priprave in sprejemanja občinskega podrobnega prostorskega akta že v teku in da so k prostorskemu aktu pridobljene smernice pristojnih nosilcev urejanja prostora, ostajajo nosilci urejanja prostora, ki sodelujejo s podajanjem mnenj na predlog prostorskega akta, isti.
7. člen 
(objava in začetek veljavnosti) 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi. Sklep se objavi tudi na spletni strani Mestne občine Kranj.
Št. 350-4/2018-38
Kranj, dne 18. aprila 2018
Župan 
Mestne občine Kranj 
Boštjan Trilar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti