Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2017 z dne 7. 7. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2017 z dne 7. 7. 2017

Kazalo

1901. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica v letu 2017, stran 5116.

  
Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12, 18/17) in 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08, 24/12) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji 22. junija 2017 sprejel naslednji
S K L E P 
1. 
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2017:
NAZIV ČASTNI OBČAN MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejme:
– BRANKO MARUŠIČ, roj. 1938, dr. zgod. znanosti, Pot na Drage 4, Solkan, za njegov izjemen prispevek k zapisovanju zgodovine tega prostora. Kot luciden akter in mislec spominja in opominja na pomembne dogodke in posameznike, ki jih je v zgodovini izoblikovala Goriška. Njegov prispevek h krajevnemu zgodovinopisju in k primorski biografiki ni pomemben le za spoznavanje preteklosti krajev in ljudi, ampak tudi za istovetnost obmejne pokrajine.
NAGRADO FRANCETA BEVKAprejme:
– ZLATKO KAUČIČ, roj. 1953, instrumentalist, Bevkova ulica 3, Dobrovo, za izredne ustvarjalne dosežke v umetnosti in kulturi, kjer s svojo glasbeno odličnostjo in inventivnostjo pomembno prispeva tako k slovenski zakladnici jazza kot tudi k prepoznavnosti Slovenije in Nove Gorice v svetovni javnosti.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO »VETERAN« NOVA GORICA, Kidričeva 9, Nova Gorica, za aktivno udejstvovanje in skrb za povezovanje ter ohranjanje spomina na osamosvojitveno vojno in skrb za pravice veteranov vojne za Slovenijo.
– PRIMORSKI TEHNOLOŠKI PARK d.o.o., Mednarodni prehod 6, Šempeter pri Gorici, za izredne dosežke na področju startup podjetništva ter mesto Nova Gorica postaviti na zemljevid treh najmočnejših startup centrov v državi.
– SERGEJ FERRARI, roj. 1933, dipl. dramski igralec, Kotnikova ulica 36, Ljubljana, za dolgoletno delo na področju kulture in umetnosti, ki je pomembno zaznamovalo Goriško.
PLAKETO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– DRUŠTVO INVALIDOV DORNBERK, Gregorčičeva ulica 13, Dornberk, ob 20 letnici delovanja društva, ki skrbi za invalide in igra pomembno vlogo pri osveščanju širše javnosti o vlogi invalidov v družbi.
– TURISTIČNO DRUŠTVO ŠEMPAS, Šempas 29, Šempas, za dolgoletno delo na področju turistične promocije kraja, ohranjanje starih običajev in oblikovanje nove turistične ponudbe v kraju.
– SILVAN PRIMOŽIČ, roj. 1941, vinogradnik – podjetnik, Madonnina d’ Oslavia, Gorica (Italija), za opravljeno delo na področju sodelovanja med Občino Gorica in Mestno občino Nova Gorica ter za ohranjanje slovenstva na Goriškem.
– KREADOM d.o.o., Kidričeva 20, Nova Gorica, za izredne ustvarjalne dosežke v umetnosti in kulturi, pomembne za Mestno občino Nova Gorica.
– MARJAN DEVETAK, roj. 1946, višja – upokojenec, Ulica Rada Simonitija 31, Nova Gorica, za dolgoletno prostovoljno vsestransko, strokovno in organizacijsko delo v atletiki v obdobju 1960–2017.
2. 
Ta sklep začne veljati takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-1/2017-25
Nova Gorica, dne 22. junija 2017
Podžupan 
Mestne občine Nova Gorica 
Marko Tribušon l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti