Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2017 z dne 5. 5. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2017 z dne 5. 5. 2017

Kazalo

1259. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za poslovno proizvodno cono na Logu – zahodni del, stran 3514.

  
Na podlagi 57. člena in 61.a člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO) ter 7. člena Statuta Občine Log - Dragomer (Uradni list RS, št. 33/07) sprejme župan Občine Log - Dragomer
S K L E P 
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za poslovno proizvodno cono na Logu – zahodni del 
1. člen 
(ocena stanja in razlogi za spremembe in dopolnitve Odloka o OPPN za PPC na Logu – zahodni del) 
(1) Sprejeti Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za poslovno proizvodno cono na Logu (Uradni list RS, št. 65/13, 50/15 – tehnični popravek) deli območje urejanja na zahodni del (območje I) in vzhodni del (območje II). Prostorske ureditve v zahodnem delu na način, kot so predvidene v prostorskem aktu zaradi neurejene lastniške strukture, neuspele komasacije ter načrtovanih sprememb pri prometnem in infrastrukturnem opremljanju širšega območja ni možno izvesti, zato je potrebna novelacija obsega območja OPPN ter meril in pogojev za umestitev načrtovanih ureditev v prostor.
(2) V območje sprememb in dopolnitev prostorskega akta so vključena izključno zemljišča na zahodnem delu območja OPPN. Pri tem se iz območja urejanja izvzame del zemljišč na severnem delu območja. Območje urejanja z OPPN na tem delu se zato ustrezno prilagodi s predhodno ureditvijo obodnih parcelnih meja teh površin in ureditve lastništva v tem delu območja.
(3) Na skrajnem južnem robu območja je predviden rezervat za širitev AC in železniškega koridorja, katere načrtovanje in gradnja je v izključni pristojnosti države, zato se ta del zemljišč izloči iz območja urejanja in posledično korigira meja območja OPPN na tem delu, v kolikor bo za izločitev izkazan interes lastnikov.
(4) V predhodnih usklajevanjih glede pričetka izdelave Sprememb in dopolnitev OPPN za PPC Log je bilo postavljenih nekaj zahtev občinskega sveta, ki so bile s strokovnim preverjanjem upoštevane. Možnost izvedbe krožišča je bila strokovno preverjena in ni izvedljiva z razumnimi stroški, zato je bila preverjena možnost prestavitve glavnega uvoza v zahodni del cone. Glavni uvoz se premakne s skrajnega vzhodnega roba približno na sredino zahodnega dela območja.
(5) V času od sprejema OPPN PPC Log so potekale tudi priprave na izvedbo kolesarske poti vzdolž regionalne ceste. Ob izdelavi OPPN je bil upoštevan Idejni projekt za dvostransko kolesarsko pot, ki pa ni več aktualen. Izdelujejo se izvedbeni projekti za dvosmerno kolesarsko pot ob južni strani regionalne ceste. Strokovna preveritev navezave PPC Log na regionalno cesto s priključkom na sredini zahodnega območja vključno s potrebnimi razširitvami za zavijalce upošteva tudi potek tako načrtovane kolesarske poti.
(6) Predmet sprememb in dopolnitev OPPN je zahodni del območja PPC Log s korekcijami meje OPPN na tem delu in potrebne prilagoditve prostorske ureditve, prometne ureditve, komunalnih ureditev ter uskladitev vodnogospodarskih ureditev.
(7) Sočasno s postopkom sprememb in dopolnitev OPPN se na komasacijskem območju, ki je identično novelirani meji OPPN, izvede tudi komasacija stavbnih zemljišč, s katero se vzpostavi lastniška in parcelna struktura tangiranih zemljišč, ki ležijo znotraj območja urejanja.
2. člen 
(območje sprememb in dopolnitev) 
Območje sprememb in dopolnitev OPPN je zahodni del območja PPC na Logu z ustreznimi korekcijami meje OPPN na tem delu, kot to izhaja iz predhodnega člena tega sklepa.
3. člen 
(način pridobitve strokovnih rešitev) 
(1) Za spremembe in dopolnitve Odloka o OPPN za PPC na Logu – zahodni del se izdela strokovna podlaga Prometna navezava na regionalno cesto Ljubljana–Vrhnika in IDZ prometne ureditve v območju zahodnega dela cone.
(2) Že izdelane strokovne podlage za OPPN PPC Log se preveri in dopolni glede na novo organizacijo prostora znotraj območja.
4. člen 
(okvirni roki za pripravo sprememb in dopolnitev Odloka o OPPN za PPC na Logu – zahodni del) 
Postopek priprave sprememb in dopolnitev Odloka o OPPN za PPC na Logu – zahodni del bo potekal na podlagi določil 53. člena ZPNačrt, in sicer v naslednjih fazah in okvirnih rokih:
1. Objava sklepa v Uradnem listu: april 2017
2. Izdelava osnutka sprememb in dopolnitev: april 2017
3. Pridobitev smernic nosilcev urejanja prostora: maj 2017
4. Izdelava in uskladitev strokovnih podlag: maj 2017
5. Dopolnjeni osnutek sprememb in dopolnitev: junij 2017
6. Javno naznanilo o začetku razgrnitve in javni obravnavi: junij 2017, 7 dni pred začetkom javne razgrnitve
7. Javna razgrnitev in javna obravnava: julij 2017, 15 dni
8. Priprava in sprejem stališč do pripomb in predlogov javnosti ter njihova objava na krajevno običajen način in v svetovnem spletu: julij 2017
9. Izdelava predloga sprememb in dopolnitev: julij, avgust 2017
10. Pridobitev mnenj nosilcev urejanja prostora: avgust 2017
11. Priprava usklajenega predloga sprememb in dopolnitev: avgust 2017
12. Predložitev v obravnavo in sprejem Odboru za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami in občinskemu svetu: september 2017
13. Objava v Uradnem listu: september 2017
14. Javno naznanilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi se objavi na krajevno običajen način
15. Roki se lahko tudi spremenijo.
5. člen 
(vrsta postopka) 
Postopek sprememb bo potekal po skrajšanem postopku v skladu s 53. členom ZPNačrt, ker se spremembe nanašajo na prostorske izvedbene pogoje znotraj območja in ne posegajo v namensko rabo prostora.
6. člen 
(nosilci urejanja prostora) 
Za smernice in mnenja bodo zaprošeni tisti nosilci urejanja prostora, ki so bili zaprošeni za smernice in mnenja pri pripravi Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za poslovno proizvodno cono na Logu:
1. Ministrstvo za obrambo, Direktorat za logistiko, Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana
2. Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova 61, 1000 Ljubljana
3. Zavod RS za varstvo narave, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana
4. Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode, Hajdrihova ulica 28c, 1000 Ljubljana
5. Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za energijo, Langusova ulica 4, 1000 Ljubljana
6. Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za kopenski promet, Langusova ulica 4, 1000 Ljubljana
7. DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje
8. Ministrstvo za infrastrukturo, Služba za trajnostno mobilnost in prometno politiko, Langusova ulica 4, 1000 Ljubljana
9. Zavod RS za varstvo narave, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana
10. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Ljubljana, Tržaška cesta 4, 1000 Ljubljana
11. ELES – Elektro Slovenije d.o.o., Hajdrihova ulica 2, 1000 Ljubljana
12. Elektro Ljubljana d.d., DE Ljubljana okolica, Slovenska cesta 58, 1516 Ljubljana
13. Telekom Slovenije d.d., Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana
14. Komunalno podjetje Vrhnika d.d., Pot na Tojnice 40, 1360 Vrhnika
15. Občina Log - Dragomer, Dragomer, Na Grivi 5, p.p. 09, 1358 Log pri Brezovici
16. Drugi organi in organizacije, za katere se v postopku priprave Sprememb in dopolnitev OPPN izkaže, da rešitve posegajo v njihovo delovno področje.
Če se v postopku priprave prostorskega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, se jih v postopek vključi naknadno.
7. člen 
(obveznosti v zvezi s financiranjem priprave sprememb in dopolnitev Odloka o OPPN za PPC na Logu – zahodni del) 
Sredstva za izdelavo prostorskega akta in strokovnih podlag v celoti zagotovijo investitorji, Občina Log - Dragomer kot pripravljavec zagotovi kadre in sredstva za vodenje postopka izdelave prostorskega akta.
8. člen 
(objava) 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani Občine Log - Dragomer.
Št. 3505-1/2017-4
Dragomer, dne 5. aprila 2017
 
Župan 
Občine Log - Dragomer 
Miran Stanovnik l.r.
 
 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti