Uradni list

Številka 6
Uradni list RS, št. 6/2017 z dne 10. 2. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 6/2017 z dne 10. 2. 2017

Kazalo

303. Sklep o podelitvi naziva Častni občan Občine Jesenice, stran 994.

  
Na podlagi 4. člena Odloka o priznanjih Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 62/16), 14. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 101/15), je na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinski svet Občine Jesenice na 18. redni seji dne 26. 1. 2017 sprejel
S K L E P 
o podelitvi naziva Častni občan Občine Jesenice 
1. člen 
Naziv »ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE« se podeli Janezu Pšenici, rojenemu 23. marca 1930 na Jesenicah, stanujočemu na Jesenicah.
2. člen 
Janez Pšenica je na Jesenicah obiskoval srednjo šolo in gimnazijo. Po maturi se je vpisal na Agronomsko fakulteto v Ljubljani, kjer je leta 1957 diplomiral. Po končanem služenju vojaškega roka je tri leta delal kot občinski inšpektor, nato pa je prevzel mesto zveznega obmejnega inšpektorja.
Aktivno se je vključeval v delo v svojem domačem kraju, najprej v Krajevni skupnosti Sava, kjer je takrat delovala hortikulturna sekcija, ki se je kasneje preoblikovala v jeseniško hortikulturno društvo. Janez Pšenica je bil eden najbolj aktivnih članov tega društva, zato je prevzel tudi mesto predsednika in društvo vodil dobrih 25 let.
Janez Pšenica je pripravil načrt ozelenitve mesta Jesenice, za kar je takrat dobil veliko podpore in kmalu so Jesenice pričele dobivati bolj zeleno podobo. Na projektu zazelenitve Jesenic je deloval 40 let in današnja podoba Jesenic s hortikulturnega vidika je v prvi vrsti njegova zasluga.
Janez Pšenica je tudi avtor, idejni vodja in realizator Spominskega parka na Plavžu. Za svoje hortikulturno delo je Janez Pšenica prejel več priznanj, tudi priznanje Republike Slovenije.
Janez Pšenica je veliko sodeloval tudi z mladimi. Na Osnovni šoli Prežihovega Voranca je med drugim pripravil dve strokovni razstavi. Vsa leta je sodeloval s Krajevno skupnostjo Sava, več mandatov pa je bil tudi član Občinskega sveta Občine Jesenice.
S svojim trdim delom, izkušnjami in obširnim znanjem je vtisnil neizbrisen pečat našemu mestu in življenju v njem ter ga pomagal spremeniti v zeleno in cvetoče mesto, na katerega smo lahko ponosni.
3. člen 
Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 094-3/2016
Jesenice, dne 26. januarja 2017
Župan 
Občine Jesenice 
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti