Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/2016 z dne 26. 8. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/2016 z dne 26. 8. 2016

Kazalo

Št. 411-0020/2016 Ob-2826/16, Stran 1906
Javni poziv 
promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta javno-zasebnega partnerstva za podelitev koncesije storitev Energetska prenova in storitev energetskega upravljanja javnih objektov v Dravski in Mislinjski dolini
Mestna občina Slovenj Gradec, Občina Mislinja, Občina Vuzenica, Občina Muta, Občina Radlje ob Dravi in Občina Podvelka (v nadaljevanju: Javni partner) na podlagi 32. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; ZJZP) poziva promotorje, da oddajo svoje vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta javno-zasebnega partnerstva za projekt Energetska prenova in storitev energetskega upravljanja javnih objektov v Dravski in Mislinjski dolini.
Predmet javno zasebnega partnerstva je:
1. Javni partnerji: Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec; Občina Mislinja, Šolska cesta 34, 2382 Mislinja; Občina Vuzenica, Mladinska ulica 1, 2367 Vuzenica; Občina Muta, Glavni trg 17, 2366 Muta; Občina Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 7, 2360 Radlje ob Dravi; Občina Podvelka, Podvelka 13, 2363 Podvelka.
Javni partnerji pooblaščajo Mestno občino Slovenj Gradec, da izvede predhodni postopek javno zasebnega partnerstva.
2. Predmet poziva promotorjem k oddaji vlog o zainteresiranosti za javno-zasebno partnerstvo je projekt Koncesija storitev za projekt Energetska prenova in storitev energetskega upravljanja javnih objektov v Dravski in Mislinjski dolini, na osnovi razširjenih energetskih pregledov objektov, ki bodo predmet energetske prenove in storitev energetskega upravljanja.
3. Objava javnega poziva: javni poziv promotorjem je skupaj z razširjenimi energetskimi pregledi objavljen na spletni strani Mestne občine Slovenj Gradec: http://www.slovenjgradec.si.
4. Pravna podlaga: Zakon o javno-zasebnem partnerstvu, določila poglavja o predhodnem postopku (31. do 35. člen).
5. Oblika javno zasebnega partnerstva: posebej opozarjamo promotorje, da s tem pozivom ne prejudiciramo oblike javno-zasebnega partnerstva, niti načina oziroma tehnologije izvedenih ukrepov energetske sanacije objektov.
6. Informacije o projektu
Ekonomska doba projekta je 15 let. Promotor mora poleg izvedbe ukrepov energetske sanacije objektov, morebiti potrebnega investicijskega vzdrževanja, tekočega vzdrževanja in energetskega knjigovodstva ponuditi tudi energetsko upravljanje objektov za celotno ekonomsko dobo. Promotor mora omogočiti nemoteno uporabo objektov v času izvedbe potrebnih ukrepov energetske sanacije javnih objektov po vnaprej dogovorjenem načinu z javnimi partnerji, da bo delovanje uporabnikov teh objektov lahko nemoteno potekalo.
Predvideni vložki promotorja so:
– financiranje in izvedba ukrepov za doseganje prihrankov energije,
– stroški in zagotovitev pridobitve potrebnih dovoljenj in soglasij za izvedbo načrtovanih ukrepov,
– zagotavljanje delovanja vgrajene opreme v ekonomski dobi ter še najmanj eno leto po preteku te dobe.
Javni partnerji predvidevajo, da bodo za predmetni projekt pridobili evropska sredstva v predvideni maksimalni višini 40 % neto vrednosti investicije.
7. Zahtevana vsebina in oblika vloge o zainteresiranosti: iz vloge o zainteresiranosti morajo biti jasno razvidne vse informacije o zainteresirani osebi za javno-zasebno partnerstvo, ki vplivajo ali bi lahko kakorkoli vplivale na presojo javnega partnerja o primernosti izvedbe predmeta javnega poziva v obliki javno-zasebnega partnerstva. Dokumentacija, ki jo javnim partnerjem predloži zainteresirana oseba, mora obvezno vsebovati naslednje vsebinske elemente:
– analizo razvojnih možnosti in sposobnosti investitorja,
– prikaz ocenjene vrednosti investicije ter predvidene finančne konstrukcije, iz katere so razvidna tveganja, ki bi jih zainteresirana oseba prevzela z oceno vrednosti posameznega prevzetega tveganja,
– opredelitev in ocena prihrankov energije,
– finančno in ekonomsko oceno projekta v obliki investicijskega programa in analize stroškov in koristi v skladu s priročnikom za izdelavo analize stroškov in koristi,
– časovni načrt izvedbe.
Dokumentacija iz prejšnjega odstavka mora biti pripravljena v skladu s členi Uredbe o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije na področju javnih financ, ki opredeljujejo vsebino investicijskega programa.
8. Rok in način oddaje vloge o zainteresiranosti: vloge o zainteresiranosti za izvedbo predmeta javnega poziva oddajo zainteresirane osebe v zaprti ovojnici na naslov: Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec, s pripisom v levem spodnjem delu ovojnice: »Ne odpiraj, VLOGA JZP – Energetska prenova in storitev energetskega upravljanja javnih objektov v Dravski in Mislinjski dolini«.
Rok za oddajo vlog o zainteresiranosti je 19. 9. 2016, najkasneje do 12. ure, v sprejemni pisarni Mestne občine Slovenj Gradec.
9. Pristojnost dajanja informacij o javnem pozivu: pristojni osebi za dajanje informacije: Martin Harnik za finančno tehnična vprašanja in Vesna Kozlar za vprašanja javno-zasebnega partnerstva. Vsa vprašanja postavljajo zainteresirane osebe pisno po pošti ali na e-naslov: info@slovenjgradec.si.
Mestna občina Slovenj Gradec

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti