Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/2016 z dne 18. 3. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/2016 z dne 18. 3. 2016

Kazalo

Št. 6100-0001/2016 Ob-1684/16, Stran 655
Na podlagi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 77/07 – UPB1, 56/08, 94/09 Odl. US: U-I-278/07-17, 4/10, 20/11, 100/11 Odl. US: U-I-210/10-10), Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 27/08 Odl. US: Up-2925/07-15, U-I-21/07-18, 76/08, 100/08 Odl. US: U-I-427/06-9, 79/09, 14/10 Odl. US: U-I-267/09-19, 51/10, 84/10 Odl. US: U-I-176/08-10, 40/12 – ZUJF) in Pravilnika o sofinanciranju programov kulture v javnem interesu v Občini Ravne na Koroškem (Uradni list RS, št. 30/07) objavlja Občina Ravne na Koroškem
javni poziv 
za sofinanciranje programov in projektov na področju kulture v Občini Ravne na Koroškem za leto 2016
1. Naročnik javnega poziva: Občina Ravne na Koroškem, Gačnikova pot 5, Ravne na Koroškem, javno poziva kulturne ustvarjalce k predložitvi ponudb za sofinanciranje kulturnih programov in projektov, ki so v javnem interesu.
2. Javni poziv se izvaja na podlagi pravnih predpisov, navedenih v uvodu.
3. Predmet poziva
3.1. Finančna podpora izdaje glasil s kulturno, domoznansko in zgodovinsko vsebino.
V javni interes na področju izdajanja glasil spadajo glasila s kulturno, domoznansko in zgodovinsko vsebino. Glasilo mora vsebovati vsaj 50 % prispevkov s kulturno, domoznansko in zgodovinsko vsebino, ki zagotavlja širše kulturno izobraževalne učinke.
3.2. Finančna podpora muzejski dejavnosti.
V javni interes na področju izvajanja posebnih programov muzejske dejavnosti spadajo programi, ki se dogovorno izvajajo za Občino Ravne na Koroškem.
3.3. Finančna podpora lastni kulturni ustvarjalnosti.
V javni interes kulturne dejavnosti spada področje kulture, ki zajema različne oblike, prakse in izraze kulturne ustvarjalnosti, kulturno umetnost, eksperimentalne in raziskovalne kulturne prakse ter sodobno kulturo. Obenem se daje spodbuda avtorski ustvarjalnosti, je spodbuda projektom z jasnim umetniškim konceptom avtorja, ki bistveno prispevajo k raznolikosti kulturnega izraza. V tem okviru mora avtor izvesti najmanj eno produkcijsko formo.
4. Na pozivu lahko kandidirajo javni in drugi zavodi, zadruge ter druge pravne osebe, ki se ukvarjajo z izdajo glasil, muzejsko dejavnostjo ter lastno kulturno ustvarjalnostjo ob pogoju, da:
– imajo sedež v Občini Ravne na Koroškem ali izvajajo dejavnost na območju občine, ne glede na sedež, če je program zastavljen tako, da aktivno vključuje občane Občine Ravne na Koroškem,
– imajo poravnane vse svoje obveznosti po pogodbah z Občino Ravne na Koroškem,
– so najmanj dve leti registrirane in delujejo na področju izdajateljske dejavnosti, muzejske dejavnosti oziroma lastne kulturne ustvarjalnosti,
– imajo izkušnje pri izdajanju glasil, z upravljanjem muzejskih zbirk, oziroma lastno kulturno ustvarjalnostjo,
– imajo zagotovljene kadrovske, prostorske in druge tehnične ter organizacijske pogoje za kvalitetno uresničitev zastavljenega programa,
– za prijavljen program imajo izdelano natančno finančno konstrukcijo, iz katere so razvidni prihodki in odhodki za izvedbo programa in imajo zagotovljen najmanj 50 % delež sredstev pridobljenih iz drugih virov.
– s predlaganimi programi ne sodelujejo na nobenem drugem razpisu Občine Ravne na Koroškem ali pri nosilcu občinskih javnih kulturnih programov.
5. Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev, namenjenih temu pozivu, znaša 1.000 € za sofinanciranje izdaje glasila, 4.000 € za sofinanciranje muzejske dejavnosti ter 8.675 € za lastno kulturno ustvarjalnost.
6. Splošni pogoji poziva
Pri izboru med predlaganimi programi bo upoštevana predvsem izvirnost, pestrost, lastna kulturna ustvarjalnost in medijska odmevnost programa.
Prijavitelj, ki bo podal prijavo za pridobitev sredstev pot tč. 3.3. ne more pridobiti več sredstev kot 4.000 € za prijavljen program.
7. Merila in kriteriji za izbor: izbira izvajalcev bo opravljena na osnovi kriterijev pravilnika ter izvedbo programov, določenih v predmetu tega poziva.
8. Uporaba kriterijev
Izpolnjevanje razpisnih pogojev in ocenitev posameznega programa v skladu s kriteriji bo v 30 dneh po vložitvi popolne vloge ocenila komisija za spremljanje javnega poziva ter predlagala županu višino sofinanciranja.
Dodeljena sredstva za posamezni program mora predlagatelj realizirati najkasneje do 31. 12. 2016, na podlagi pisne izjave in z dokazili o izvedbi programa.
8. Razpisni rok: javni poziv se začne 18. 3. 2016 in traja do razdelitve sredstev, vendar največ do 31. 10. 2016.
9. Razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacije obsega:
– besedilo javnega poziva,
– navodila izvajalcem programov oziroma projektov za izdelavo prijave,
– pogoje, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci, in izločitvene faktorje,
– kriterije in merila za izbor,
– navedbo dokumentov, ki jih mora prijavitelj priložiti k prijavi,
– navedbo organa, ki z odločbo odloči o dodelitvi sredstev, in organa, ki odloča o pritožbi,
– letni program kulture,
– vzorec pogodbe.
Razpisno dokumentacijo lahko predlagatelji v razpisnem roku dvignejo v sprejemni pisarni Občine Ravne na Koroškem pri Andreji Jezernik, vsak delovni dan od dneva objave tega poziva do razdelitve sredstev.
Razpisno dokumentacijo si lahko predlagatelji natisnejo tudi s spletne strani občine: http://www.ravne.si.
10. Oddaja in dostava vlog
Vloga mora biti izpolnjena na ustreznih razpisnih obrazcih in mora vsebovati vse obvezne priloge in podatke, določene v razpisni dokumentaciji.
Če prijavitelj prijavlja več programov, mora vsak program ustrezno označiti in za vsak program predložiti popolno ponudbo skladno z razpisno dokumentacijo.
V primeru nepopolne vloge bo ponudnik v osmih dneh pozvan k dopolnitvi. Kolikor v predpisanem roku predlagatelj vloge ne bo dopolnil, se le ta izloči iz nadaljnje obravnave.
Vloga mora biti predložena v zaprti kuverti z nazivom in naslovom pošiljatelja ter vidno označena s pripisom »Ponudba Ne odpiraj« »Javni poziv – kultura 2016« na naslov: Občina Ravne na Koroškem, Gačnikova pot 5, Ravne na Koroškem.
Vloge se lahko v razpisnem roku oddajo osebno v sprejemni pisarni naročnika ali priporočeno po pošti. Oddaja vloge pomeni, da se predlagatelj strinja z vsemi pogoji in kriteriji tega poziva.
11. Dodatne informacije: pristojna uslužbenka za dajanje informacij in pojasnil v zvezi s tem pozivom je mag. Marija Vrhovnik Čas, tel. 02/82-16-007, e-naslov: marija.vrhovnik@ravne.si.
12. Odpiranje vlog in obveščanje o izboru: naročnik bo vloge odpiral sproti, do razdelitve razpoložljivih sredstev, glede na vrstni red prejema vlog in bo posameznega predlagatelja obvestil o podpori predlaganemu programu najkasneje v 30 dneh po oddaji popolne vloge. V primeru hkratne pridobitve prijav, se programi vrednotijo v skladu s pravilnikom ter se glede na razpoložljivost sredstev ter potrebna sredstva za izvedbo programa procentualno porazdelijo.
Občina Ravne na Koroškem 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti