Uradni list

Številka 107
Uradni list RS, št. 107/2015 z dne 31. 12. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 107/2015 z dne 31. 12. 2015

Kazalo

Ob-3732/15, Stran 2273
Na podlagi 5. člena Statuta Občine Straža (Uradni list RS, št. 07/07, 27/08 in 38/13) Občina Straža, Ulica talcev 9, 8351 Straža, objavlja Anonimni javni natečaj za izbiro grafične podobe za izdelavo blagovne znamke, ki bo osnova za turistični spominek Občine Straža
anonimni javni natečaj 
za izbiro grafične podobe za izdelavo blagovne znamke, ki bo osnova tudi za turistični spominek Občine Straža 
1. Opredelitev nalog in ciljev
Občina Straža razpisuje natečaj za izbor najboljših grafičnih podob za izdelavo blagovne znamke, ki bo osnovna tudi za izdelavo turističnih spominkov Občine Straža.
Občina Straža še nima uradne blagovne znamke, ki bo osnova tudi za izdelavo turističnih spominkov, ki bi bili pomembni. Zato želimo pridobiti grafične podobe za blagovno znamko in hkrati za turistični spominek. Z najboljšo grafično podobo bomo izdelali sistem vizualne podobe na želene materiale (les, keramika, tekstil ...) Z natečajem želimo spodbuditi ustvarjanje idej za spominke v okviru trženja turistične ponudbe ter promocije kraja in občine, ki bi prepoznavno in izvirno predstavljali turistično območje Občine Straža.
Z osnovno grafično podobo je vsebinsko potrebno predstaviti tako preteklost kot sodobnost našega okolja. Temeljne razpoznavne prvine grafične podobe naj bodo zastavljene tako, da dopuščajo uporabo znaka v barvni, črno-beli ali reliefni izvedbi.
2. Splošni pogoji
Na natečaj se lahko prijavijo fizične in pravne osebe. Na natečaju lahko sodelujejo samo grafične podobe, ki prepoznavno in izvirno predstavljajo:
– turistične znamenitosti Občine Straža.
– kulturno in naravno dediščino Občine Straža.
Vsak udeleženec lahko na natečaju sodeluje z več rešitvami. Rešitve naj bodo predstavljene na formatu A3, podobe moraj biti tudi v elektronski različici v jpg in pdf formatu 10 x 10 cm v visoki resoluciji vsaj 300 dpi. K predlogu morajo biti podani tudi podatki avtorja in izjava o izvirnosti dela. Vsa dela morajo biti označena z isto zaporedno številko oziroma podpisana s strani avtorja.
3. Ocenjevalna komisija
Prispele predloge bo ocenila petčlanska komisija, ki bo izmed prispelih predlogov izbrala tri najboljše grafične podloge, katerih avtorji bodo prejeli razpisane nagrade.
Komisijo bo imenoval župan Občine Straža.
4. Komisija bo ocenjevala podloge po naslednjih kriterijih:
– izpolnjevanje razpisnih pogojev,
– lahko prepoznavnost in nezamenljivost,
– likovno čistost in originalnost,
– dediščinsko vrednost,
– izvirnost.
5. Nagrade
Avtorji treh grafičnih podlog, ki jih bo strokovna komisija najbolje ocenila, bodo prejeli denarne nagrade:
1. nagrada: nakazilo v vrednosti 1.000,00 eur,
2. nagrada: nakazilo v vrednosti 500,00 eur,
3. nagrada: nakazilo v vrednosti 300,00 eur.
Denarne nagrade bodo po zaključenem natečaju izplačane na transakcijski račun avtorja/ev. Nagrada je izplačljiva na podlagi avtorske pogodbe ali izstavljenega računa. Ocenjevalna komisija si pridržuje pravico, da v primeru, da noben projekt ne bo zadovoljeval kriterijev za podelitev nagrade, nagrad ne podeli. V tem primeru lahko občina natečaj ponovi. Nagrada je v neto znesku in vsebuje odkup materialnih pravic za uporabo idejne rešitve. Avtorju ostanejo moralne avtorske pravice in se ga smiselno navaja kot avtorja grafične podloge.
6. Roki
Avtorji dela oddajo v zaprti ovojnici s pripisom natečaj za izbiro grafične podloge za blagovno znamko in turistični spominek Občine Straža.
Naslov avtorja naj bo v zaprti ovojnici.
Predloge za grafične podloge zbiramo do 5. februarja 2016 na naslovu: Občina Straža, Ulica talcev 9, 8351 Straža.
7. Objava
Javni natečaj za izbiro grafične podloge za turistični spominek Občine Straža bo objavljen na spletni strani Občine Straža v časopisu Stražan, oglasni deski Občine Straža in v Uradnem listu RS.
Vsa potrebna dokumentacija je dosegljiva tudi na spletni strani Občine Straža.
Za več informacij nas lahko pokličete na tel. 07/38-48-556, lahko nas kontaktirate tudi preko e-pošte: andreja.kren@obcina-straza.si.
Občina Straža 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti