Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/2015 z dne 26. 6. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/2015 z dne 26. 6. 2015

Kazalo

Št. 3032-32/2015-4 Ob-2507/15, Stran 1253
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, na podlagi 80. člena Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020 (Uradni list RS, št. 42/15), (v nadaljnjem besedilu: Uredba CLLD) objavljata
javni poziv
za oblikovanje lokalnih partnerstev in pripravo strategij lokalnega razvoja
Predmet in namen javnega poziva
Vsi zainteresirani so povabljeni, da oblikujejo lokalna partnerstva in pripravijo strategijo lokalnega razvoja v skladu z II. poglavjem Uredbe CLLD, ki opredeljuje lokalno akcijsko skupino in strategijo lokalnega razvoja.
Lokalno partnerstvo se mora oblikovati v skladu s pogoji za oblikovanje in delovanje lokalne akcijske skupine kot določa 11. člen Uredbe CLLD. Pri tem je treba upoštevati 12. člen Uredbe CLLD, ki opredeljuje naloge lokalne akcijske skupine ter pogoje za vodilnega partnerja kot to določa 13. člen Uredbe CLLD. Lokalno partnerstvo mora pripraviti strategijo lokalnega razvoja v skladu s 14. in 15. členom Uredbe CLLD na obrazcu, ki je Priloga 7 k Uredbi CLLD in je dostopna na spletni strani: http://www.program-podezelja.si/sl/vsebina-programa/zakonodaja-prp-2014-2020.
Rok za posredovanje strategij lokalnega razvoja
V skladu z drugim odstavkom 81. člena Uredbe CLLD začne z dnem objave javnega poziva teči dvanajstmesečni rok za predložitev strategij lokalnega razvoja v potrditev zadevnemu organu upravljanja, in sicer Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.
Naslov za posredovanje strategij lokalnega razvoja
Strategijo lokalnega razvoja se v skladu s tretjim odstavkom 16. člena Uredbe CLLD pošlje na naslov: Koordinacijski odbor CLLD, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana ali odda na vložišču Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Dodatne informacije: dodatne informacije v povezavi z javnim pozivom lahko pridobite na naslovu: clld.mkgp@gov.si.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti