Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2015 z dne 30. 4. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2015 z dne 30. 4. 2015

Kazalo

1278. Sklep o ustanovitvi in delovanju Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šmartno pri Litiji, stran 3365.

Na podlagi 6. člena Zakona o voznikih (Uradni list RS, št. 109/10, 25/14) ter 16. člena Statuta Občine Šmartno pri Litiji (Uradni list RS, št. 33/03, 106/03 in 34/04) je Občinski svet Občine Šmartno pri Litiji na 5. redni seji dne 15. 4. 2015 sprejel
S K L E P
o ustanovitvi in delovanju Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šmartno pri Litiji
1. člen
(1) S tem sklepom se ustanovi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šmartno pri Litiji (v nadaljevanju: svet) in določa njegovo sestavo ter naloge.
(2) Svet deluje kot posvetovalno telo župana.
2. člen
Svet skrbi za načrtovanje in usklajevanje nalog preventive in vzgoje v cestnem prometu na lokalni ravni, skrbi za razvijanje in uveljavljanje ukrepov za večjo varnost, za dvig varnostne prometne kulture udeležencev v cestnem prometu ter razvijanje humanih in solidarnih odnosov med vozniki in drugimi udeleženci v cestnem prometu.
3. člen
(1) Svet šteje pet članov, ki jih imenuje Občinski svet Občine Šmartno pri Litiji na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na podlagi predlogov organizacij in institucij iz drugega odstavka tega člena, za mandatno dobo štirih let in so lahko ponovno imenovani. Mandatna doba članov sveta je vezana na mandatno dobo članov občinskega sveta.
(2) Svet sestavljajo posamezniki, predstavniki organov, organizacij in institucij, katerih dejavnost je usmerjena k preventivi in vzgoji v cestnem prometu, in sicer:
– predstavnik OŠ Šmartno pri Litiji,
– predstavnik Policijske postaje Litija,
– predstavnik Občinskega sveta Občine Šmartno pri Litiji,
– 2 predstavnika, ki jih imenuje župan
(3) Svet lahko zaradi obravnave določenih vprašanj povabi k sodelovanju in na seje tudi predstavnike drugih organizacij in institucij, ki nimajo svojih članov v SPVCP.
(4) Prvo sejo sveta skliče župan občine. Člani sveta izmed članov izvolijo predsednika in namestnika, ki nadomešča predsednika v njegovi odsotnosti.
(5) Predsednik sveta pripravlja, sklicuje in vodi seje SPVCP ter skrbi za izvajanje sprejetih odločitev.
(6) Svet obravnava zadeve iz svojega delovnega področja na sejah. Gradivo za sejo mora biti poslano članom najmanj 3 dni pred sejo.
(7) Opravljanje strokovnih in administrativno-tehničnih nalog za svet zagotavlja občinska uprava.
(8) Svet ima svoj sedež na Občini Šmartno pri Litiji, Tomazinova ulica 2, Šmartno pri Litiji.
(9) Delovanje sveta je javno.
4. člen
Naloge sveta so naslednje:
– ocenjuje in obravnava stanje varnosti v cestnem prometu na lokalni ravni in predlaga organom, ki urejajo posamezna področja, pomembna za varnost cestnega prometa, ukrepe za izboljšanje varnosti;
– predlaga organom lokalne skupnosti programe za varnost cestnega prometa in ustrezne ukrepe za njihovo izvajanje;
– koordinira izvajanje nalog na podlagi programov za varnost cestnega prometa na lokalni ravni;
– sodeluje pri izvajanju prometne vzgoje, dodatnem izobraževanju in obveščanju udeležencev cestnega prometa o ukrepih za doseganje prometne varnosti;
– koordinira izdajanje in razširjanje prometno vzgojnih publikacij in drugih gradiv, pomembnih za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na lokalni ravni;
– ugotavlja ogroženost varnosti učencev na poti v šolo ne glede na oddaljenost od osnovne šole;
– ocenjuje stanje varnosti v cestnem prometu;
– sodeluje z javno agencijo in ministrstvom, pristojnim za promet;
– opravlja druge naloge v skladu z zakonodajo in splošnimi akti občine.
5. člen
(1) Sredstva za financiranje nalog preventive in vzgoje v cestnem prometu se zagotovijo s proračunom Občine Šmartno pri Litiji.
(2) Svet lahko za opravljanje svojega dela in nalog pridobi finančna sredstva iz drugih virov.
(3) Nadzor nad smotrnostjo porabe finančnih sredstev izvaja ustanovitelj.
6. člen
Člani sveta prejemajo za svoje delo sejnino v višini 2 % plače župana občine predsednik, ter 1 % plače župana občine člani sveta. Članom sveta se povrnejo tudi stroški v zvezi z opravljanjem funkcije v svetu.
7. člen
Z dnem uveljavitve tega sklepa preneha veljati Sklep o ustanovitvi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Šmartno pri Litiji (Uradni list RS, št. 52/03).
8. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 226-001/2015-3
Šmartno pri Litiji, dne 15. aprila 2015
Župan
Občine Šmartno pri Litiji
Rajko Meserko l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti