Uradni list

Številka 22
Uradni list RS, št. 22/2015 z dne 30. 3. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 22/2015 z dne 30. 3. 2015

Kazalo

881. Obvezna razlaga Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje »Potrošnik« v Murski Soboti (za namen TC Mercator), stran 2423.

Na podlagi 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/07 - UPB in 49/10) ter na podlagi 87. člena Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 49/10 - UPB) je Mestni svet Mestne občine Murska Sobota na 4. redni seji dne 17. marca 2015 sprejel
O B V E Z N O R A Z L A G O
Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje »Potrošnik« v Murski Soboti (za namen TC Mercator) (Uradni list RS, št. 14/10 z dne 26. 2. 2010)
I.
V Odloku o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje »Potrošnik« v Murski Soboti (za namen TC Mercator), (Uradni list RS, št. 14/10 z dne 26. 2. 2010) se besedilo tretje alineje 6. člena razlaga tako, da se trgovski objekt mora izvesti skupaj z garažo, ki se nahaja v kleti pod trgovskim objektom v pritličju, ne glede na morebitno zmanjšano velikost gradnje objekta.
Besedilo 16. člena, ki našteva vse posege, ki se morajo izvesti v prvi fazi v funkcionalni enoti 1 se razlaga tako, da je potrebno istočasno z gradnjo trgovskega objekta izvesti tudi uvoz v garažo iz Ulice arhitekta Novaka, kjer so predvideni vsi parkirni prostori.
Iz navedenega izhaja, da ni možno urediti nobenih parkirišč na terenu, pač pa se ta morajo urediti v kletni etaži, kjer je garaža tudi predvidena.
II.
Sestavni del odloka navedenega v I. točki te razlage je tudi grafični del in na listu številka 4.2. z vsebino gabariti so parkirni prostori vrisani v kleti, kar se razlaga, da je garaža za parkiranje v celoti predvidena pod terenom.
III.
Besedilo 14. člena se razlaga tako, da mora investitor ne glede na morebitno zmanjšano velikost gradnje trgovskega objekta, dosledno upoštevati določila Odloka o programu opremljanja zemljišč za gradnjo na območju zazidalnega načrta za območje »Potrošnik« v Murski Soboti (za namen TC Mercator) (Uradni list RS, št. 19/10 z dne 12. 3. 2010) kjer je v drugem odstavku 15. člena zapisano sledeče:
»Investitor objekta TC Mercator M. Sobota - PS (poslovni sistem) Mercator d.d. je na območju OPPN dolžan:
- financirati izgradnjo krožišča med Ulico arh. Novaka in Gregorčičevo ulico, ureditev Gregorčičeve ulice zaradi izgradnje zavijalnega pasu za potrebe uvoza za dostavo za TC Mercator, ureditev uvoza v garažo TC Mercator iz Ulice arh. Novaka ter ureditev zelenih površin ob Gregorčičevi ulici in Ulici arh. Novaka,
- neodplačno prenesti v last in posest Mestne občine M. Sobota del zemljišča, potrebnega za izgradnjo krožišča Slomškove in Slovenske ulice v M. Soboti.«
IV.
Ta obvezna razlaga se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 3505-0004/2015-1(182)
Murska Sobota, dne 17. marca 2015
Župan
Mestne občine Murska Sobota
dr. Aleksander Jevšek l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti