Uradni list

Številka 22
Uradni list RS, št. 22/2015 z dne 30. 3. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 22/2015 z dne 30. 3. 2015

Kazalo

871. Pravilnik o sejninah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter sejninah za člane svetov krajevnih skupnosti v Občini Ilirska Bistrica, stran 2404.

Na podlagi sedmega odstavka 34.a člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 - ZUJF in 14/15 - ZUUJFO) ter 16. člena Statuta Občine Ilirska Bistrica (Uradne objave št. 18/95, 18/97, 30/98 in Uradni list RS, št. 31/99) je Občinski svet Občine Ilirska Bistrica na nadaljevanju 4. redne seje dne 17. 3. 2015 sprejel
P R A V I L N I K
o sejninah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter sejninah za člane svetov krajevnih skupnosti v Občini Ilirska Bistrica
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se določa višina in način določanja plačil za opravljanje funkcije oziroma sejnin funkcionarjev Občine Ilirska Bistrica, članov delovnih teles občinskega sveta in drugih organov Občine Ilirska Bistrica ter povračila stroškov, ki v skladu z zakonom pripadajo nepoklicnim funkcionarjem.
Ta pravilnik velja tudi za člane delovnih teles Občinskega sveta Občine Ilirska Bistrica, ki niso funkcionarji, za predstavnike svetov krajevnih skupnosti občine, za člane drugih organov in delovnih skupin oziroma teles, ki jih imenujeta občinski svet ali župan.
Člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
2. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta.
Članom nadzornega odbora, članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta (zunanji člani) ter predstavnikom svetov krajevnih skupnosti občine, za člane drugih organov in delovnih skupin oziroma teles, ki jih imenujeta občinski svet ali župan, pripadajo sejnine, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika.
Svet krajevne skupnosti lahko na seji izglasuje, da se sejnine za predstavnike sveta krajevnih skupnosti ne izplačujejo. V tem primeru se sredstva porabijo za druge namene.
II. PRAVICE OBČINSKIH FUNKCIONARJEV
3. člen
Članu občinskega sveta, razen podžupanu, pripada sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta ali seji delovnega telesa občinskega sveta.
Letni znesek sejnin, ki so predmet tega pravilnika, ne sme presegati 7,5 % plače župana. Pri tem se ne upošteva dodatek za delovno dobo.
4. člen
Občinski funkcionar, ki nepoklicno opravlja funkcijo, ima pravico do plačila za opravljanje funkcije ter do povračila stroškov, ki jih ima pri opravljanju funkcije v zvezi z opravljanjem funkcije. Plačilo za opravljanje funkcije se izplačuje na podlagi tega pravilnika.
III. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA PLAČ IN PLAČIL ZA OPRAVLJANJE FUNKCIJE OZIROMA DELA
5. člen
Plačni razred župana je določen s predpisi, ki urejajo plače javnih uslužbencev in funkcionarjev.
Podžupanu kot članu občinskega sveta ali kot članu delovnega telesa ne pripada plačilo, ki pripada ostalim članom občinskega sveta oziroma delovnega telesa.
Člani občinskega sveta, odborov in drugih komisij, ki jih imenuje župan ali občinski svet so upravičeni do sorazmernega dela izplačila glede na prisotnost na seji, vendar mora biti na seji prisoten najmanj polovico seje.
6. člen
Plačilo za opravljanje funkcije - sejnina za opravljanje funkcije člana občinskega sveta znaša največ 7,5 % plače župana brez njegovega dodatka za delovno dobo in ne sme letno preseči tega zneska. V okviru tega zneska se članu občinskega sveta določi plačilo za opravljanje funkcije - sejnina za posamezni mesec glede na delo, ki ga je opravil, in sicer za:
- udeležbo na seji občinskega sveta 5 %,
- udeležbo na seji delovnega telesa občinskega sveta, katerega predsednik je 3 %,
- udeležbo na seji delovnega telesa, katerega član je 2 %,
- nadaljevanje seje občinskega sveta 2 %,
- za nadomeščanje župana oziroma podžupana v času njune odsotnosti oziroma zadržanosti 5,43 EUR bruto na uro na dan.
Član občinskega sveta, do sejnine ni upravičen, če seja traja manj kot 30 minut.
7. člen
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta določi plačilo za opravljanje dela -, in sicer za:
- udeležbo predsednika na seji delovnega telesa 3 % mesečne županove plače brez dodatka na delovno dobo,
- udeležbo člana na seji delovnega telesa 2 % mesečne županove plače brez dodatka na delovno dobo.
8. člen
Poveljniku in članom štaba za civilno zaščito ter članom drugih komisij, odborov in svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan pripada sejnina, in sicer za:
- udeležbo predsednika/poveljnika na seji 3 % mesečne županove plače brez dodatka na delovno dobo,
- udeležbo člana na seji 2 % mesečne županove plače brez dodatka na delovno dobo.
Do plačila za udeležbo na seji občinskega sveta, določene v tem členu, so upravičeni tudi poveljnik in člani štaba za civilno zaščito ter člani drugih komisij, odborov in svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan, in sicer takrat, ko so vabljeni na sejo, na kateri občinski svet obravnava akte iz njihovega delovnega področja.
9. člen
Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do plačila za opravljanje dela, in sicer za:
- udeležbo predsednika na seji nadzornega odbora 6 % mesečne županove plače brez dodatka na delovno dobo,
- udeležbo člana na seji nadzornega odbora 4 % mesečne županove plače brez dodatka na delovno dobo,
- predsedniku oziroma od njega pooblaščenemu članu nadzornega odbora za udeležbo na seji občinskega sveta, na kateremu se obravnava, poročila o opravljenih nadzorih in druge zadeve, h katerim je nadzorni odbor vabljen, 2 % mesečne županove plače brez dodatka na delovno dobo.
10. člen
Do sejnine so upravičeni tudi člani svetov krajevnih skupnosti. Sejnina se izplača iz sredstev krajevnih skupnosti za materialne stroške. Sejnina se članu sveta krajevne skupnosti izplača enkrat letno. Svet krajevne skupnosti lahko izglasuje, da se sejnine za predstavnike sveta krajevnih skupnosti ne izplačujejo in se sredstva porabijo za druge namene.
Višina sejnine se določi glede na udeležbo na sejah v koledarskem letu.
Član sveta krajevne skupnosti je upravičen do sejnine pod pogojem, da se udeleži več kot polovice sej sveta v posameznem koledarskem letu, in sicer:
- predsednik sveta krajevne skupnosti v višini 1,5 % letne županove plače brez dodatka na delovno dobo,
- posameznemu članu sveta krajevne skupnosti pripada 30 % zneska, ki se izplača predsedniku v posamezni krajevni skupnosti.
Za evidenco prisotnosti članov svetov krajevnih skupnosti skrbi predsednik sveta posamezne krajevne skupnosti. Do konca decembra tekočega leta dostavi evidenco v občinsko upravo, ki na tej osnovi v januarju naslednjega leta izvrši izplačilo sejnine za prejšnje koledarsko leto.
IV. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
11. člen
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Pravico do povračila potnih stroškov upravičenec uveljavlja na podlagi predhodno izdanega naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan oziroma druga oseba pooblaščena s strani župana.
Občinski funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu s predpisi.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa v skladu s predpisi.
Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi.
12. člen
Predsedniki in člani volilnih organov, ki izvajajo volilna opravila, ki jih zakon posebej ne opredeljuje, imajo pravico do nadomestila v skladu z zakonom, ki določa nadomestila volilnih organov na lokalnih volitvah.
V. NAČIN IZPLAČEVANJA
13. člen
Sredstva za izplačevanje plačil za opravljanje funkcije oziroma dela in povračil stroškov, ki ji imajo občinski funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
Plačila za opravljanje funkcije oziroma dela se izplačujejo mesečno za pretekli mesec pri naslednjem izplačilu sejnin, in sicer najkasneje do 20. dne v mesecu.
Prejemki, določeni v 11. členu tega pravilnika, se izplačajo istočasno s plačilom za opravljanje funkcije oziroma dela.
Funkcionarjem, ki opravljajo funkcijo nepoklicno, članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta ter članom nadzornega odbora, se sredstva izplačajo na podlagi sklepa o potrditvi mandata oziroma sklepa o imenovanju.
Plačila za opravljane funkcije oziroma dela se izplačajo na podlagi mesečne evidence o opravljenem delu, ki jo vodi občinska uprava.
Odstotki določeni v tem pravilniku so prikazani v bruto višini.
VI. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
14. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o dopolnitvah in spremembah Pravilnika o plačah občinskih funkcionarjev, nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov z vsemi dopolnitvami (uradne objave glasila Snežnik, št. 4/1999 z dne 1. 7. 1999, št. 1/2000 z dne 31. 1. 2000, št. 6/2000 z dne 1. 12. 2000, št. 2/2003 z dne 29. 4. 2003).
Prav tako z dnevom uveljavitve tega pravilnika prenehajo veljati pravilniki, sprejeti po posameznih krajevnih skupnostih.
15. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 1. aprila 2015.
Ilirska Bistrica, dne 17. marca 2015
Župan
Občine Ilirska Bistrica
Emil Rojc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti