Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/2014 z dne 1. 8. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/2014 z dne 1. 8. 2014

Kazalo

2583. Odlok o določitvi imen in potekov ulic, parka, spremembe poteka ulice, imena kolesarski stezi ter o dopolnitvah seznama mostov in brvi v naselju Ljubljana na območju Mestne občine Ljubljana, stran 6654.

Na podlagi 21. člena Zakona o določanju območij ter o imenovanju in označevanju naselij, ulic in stavb (Uradni list RS, št. 25/08, v nadaljevanju: ZDOIONUS) in 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 66/07 – uradno prečiščeno besedilo in 15/12) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 36. seji dne 7. 7. 2014 sprejel
O D L O K
o določitvi imen in potekov ulic, parka, spremembe poteka ulice, imena kolesarski stezi ter o dopolnitvah seznama mostov in brvi v naselju Ljubljana na območju Mestne občine Ljubljana
1. člen
Na območju Mestne občine Ljubljana se v naselju Ljubljana:
– na novo imenujejo naslednje ulice in določijo poteki:
1. Curnovska ulica: Ulica se odcepi na koncu Barjanske ceste v križišču v avtocestnem priključku Ljubljana – center (AC obroč), kjer se odcepi pravokotno V (vzhodno) in se zaključi pred križiščem z ulico Pot na Rakovo Jelšo.
2. Pot Roberta Blinca: Ulica se odcepi v križišču z ulico Večna pot na cestnem odseku med Živalskim vrtom in Koseško cesto in poteka JZ (jugozahodno) proti Tehnološkemu parku, prečka potok Glinščico in se zaključi v križišču s Potjo za Brdom.
– na novo se imenuje park:
1. Lazarjev park: Park leži ob reki Savi med poletnim kopališčem Laguna in stavbo na Tesovnikovi ulici 20.
2. člen
Na območju Mestne občine Ljubljana se v naselju Ljubljana:
– določi in spremeni potek ulic:
1. Barjanska cesta: spremeni svoj zaključek tako, da poteka od začetka iz križišča z Aškerčevo cesto, Zoisovo cesto in Slovensko cesto na koncu, v JZ (jugozahodni) smeri podaljša svoj zaključek čez AC obroč in se zaključi v križišču s Curnovsko ulico.
3. člen
Na območju Mestne občine Ljubljana se v naselju Ljubljana:
– na novo poimenuje naslednjo kolesarsko stezo in določi njen potek:
1. Kolesarska pot Pionirske železnice – kolesarska pot se odcepi od ulice Rožna dolina, cesta VI S (severno) proti Živalskemu vrtu in poteka vzporedno z ulico Večna pot in se zaključi v križišču z ulico Koseška cesta.
4. člen
Na območju Mestne občine Ljubljana se v naselju Ljubljana dopolni seznam poimenovanih mostov in brvi:
– na novo se poimenujeta naslednji most in brv:
1) Most harfa: Obstoječi most poteka na AC obroču čez reko Ljubljanico na V (vzhodnem) delu AC obroča na avtocestnem odseku Celje, razcep Malence.
2) Lipićeva brv: Rekonstruirana brv za peš promet bo potekala čez reko Ljubljanico s Šuštarjevega nabrežja v smeri Novih Poljan – Potočnikove ulice proti križišču z ulico Poljanski nasip.
5. člen
Geodetska uprava Republike Slovenije izvede na podlagi tega odloka in določil ZDOIONUS vse nastale spremembe za ulice, ulične poteke in jih evidentira v registru prostorskih enot.
Hišne številke stavb, kjer se izvede preštevilčenje, določa pristojni upravni organ republiške geodetske uprave skladno s predpisom pristojnega ministra v posebnem postopku.
6. člen
Poimenovanja Lazarjev park, Kolesarska pot Pionirske železnice, Most Harfa in Lipićeva brv, nimajo značaja ulice, so pomembna oznaka objektov zaradi zgodovinskega pomena, so dopolnilni člen za boljšo orientacijo v prostoru Mestne občine Ljubljana in naselju Ljubljana, niso pa predmet evidence v registru prostorskih enot.
7. člen
Mestna občina Ljubljana zagotovi finančna sredstva za izvedbo s tem odlokom določenih sprememb, napisne ulične table, tablice spremenjenih in preštevilčenih hišnih številk obstoječih stavb. Fizične osebe, ki imajo na območju, na katero se spremembe nanašajo, prijavljeno stalno ali začasno bivališče, in pravne osebe zasebnega in javnega prava, ki imajo na tem območju sedež, zagotovijo finančna sredstva za kritje stroškov zamenjave osebnih dokumentov oziroma listin v zvezi s poslovanjem.
8. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 353-230/2014-11
Ljubljana, dne 7. julija 2014
Župan
Mestne občine Ljubljana
Zoran Janković l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti