Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2014 z dne 13. 6. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2014 z dne 13. 6. 2014

Kazalo

1804. Pravilnik o spremembah Pravilnika o izvedbi postopka izbire projektov, pogojih in merilih za izbor avdiovizualnih projektov, stran 4719.

Na podlagi drugega odstavka 26. člena Zakona o javnih agencijah (Uradni list RS, št. 52/02, 51/04) in četrtega odstavka 14. člena Zakona o slovenskem filmskem centru, javni agenciji Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 77/10 in 19/14), je direktor Slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije, na podlagi soglasja sveta Slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije na 47. redni seji, dne 30. 5. 2014, sprejel naslednji
P R A V I L N I K
o spremembah Pravilnika o izvedbi postopka izbire projektov, pogojih in merilih za izbor avdiovizualnih projektov
1. člen
17. člen se črta.
2. člen
19. člen se spremeni tako, da se glasi:
»(1) Po pridobitvi poročila strokovno programske komisije iz prejšnjega člena tega pravilnika, direktor v roku petnajstih dni povabi prijavitelje projektov, prijavljenih na razpis, ki jih je glede na število točk strokovno programska komisija predlagala direktorju v sofinanciranje, na usklajevanje finančnih, časovnih in vseh drugih modalitet izvedbe prijavljenega projekta.
(2) O sofinanciranju prijavljenih projektov odloča direktor na podlagi mnenj in obrazloženih ocen o prijavljenih projektih, podanih s strani pristojnih strokovno programskih komisij agencije, razpoložljivih sredstev in poslovno-programskega načrta dela, izpolnjevanja obveznosti producenta do agencije (in Filmskega sklada Republike Slovenije kot njenega pravnega predhodnika) po predhodno sklenjenih pogodbah. Pri odločitvi mora direktor upoštevati tudi izvedljivost projekta glede na finančni načrt in predračun projekta.
(3) Če se direktor ne strinja z mnenji in ocenami posamezne strokovno programske komisije o sofinanciranju projektov, lahko sprejme odločitev, ki ne sledi mnenjem in ocenam strokovno programskih komisij agencije.
(4) V primeru iz prejšnjega odstavka mora direktor razloge za takšno svojo odločitev obrazložiti. Obrazložitev mora direktor nemudoma posredovati svetu agencije, ki mora na prvi naslednji seji o tem sprejeti mnenje. Posredovanje obrazložitve razlogov iz prejšnjega stavka ne zadrži odločitve direktorja.
(5) Agencija sofinancira projekte največ do 50 odstotkov vseh izkazanih upravičenih stroškov. Ta omejitev ne velja za nizko proračunski, mladinski ali otroški oziroma zahteven projekt, ki ga agencija sofinancira največ do 80 odstotkov vseh izkazanih upravičenih stroškov.
(6) Zapisnik izvedbenega usklajevanja z vsemi usklajenimi modalitetami projekta, ki ga podpišeta prijavitelj projekta in direktor, se doda v razpisno dokumentacijo projekta in v primeru sofinanciranja projekta zavezuje prijavitelja in agencijo.
(7) Če se prijavitelj vabilu na izvedbeno usklajevanje ne odzove ali če finančnih, časovnih in vseh drugih modalitet izvedbe projekta ni mogoče uskladiti, se šteje, da je prijavitelj odstopil od zahteve za sofinanciranje projekta, na kar mora agencija prijavitelja v vabilu opozoriti.
(8) Ko se izvedbena usklajevanja iz prvega odstavka tega člena končajo, direktor izda odločbe o sofinanciranju izbranih projektov.«.
3. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 014-85/2012-MIZKS/64
Ljubljana, dne 30. maja 2014
EVA 2014-3340-0020
Jožko Rutar l.r.
direktor Slovenskega filmskega centra,
javne agencije Republike Slovenije
Igor Šmid l.r.
Predsednik sveta Slovenskega filmskega centra,
javne agencije Republike Slovenije

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti