Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2014 z dne 28. 4. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2014 z dne 28. 4. 2014

Kazalo

1272. Pravilnik o uporabi Športnega parka Kozje, stran 3608.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 27/08 – Odl. US, 76/08, 100/08 – Odl. US, 79/09, 17/10 – Odl. US: U-I-267/09-19, 51/10 in 84/10 – Odl. US, 40/12 – ZUJF) ter 16. člena Statuta Občine Kozje (Uradni list RS, št. 24/10) je Občinski svet Občine Kozje na 24. redni seji dne 15. 4. 2014 sprejel
P R A V I L N I K
o uporabi Športnega parka Kozje
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa namene in pogoje uporabe, upravičence do uporabe ter njihove obveznosti, način in pogoje za izbor uporabnikov Športnega parka Kozje (v nadaljevanju: športni park).
Lastnik objekta in športnih površin v športnem parku je Občina Kozje (v nadaljevanju: občina).
Za izvajanje tega pravilnika se sklene upravljavska pogodba z upravljavcem športnega parka (v nadaljevanju: upravljavec), na podlagi katere se določijo medsebojne pravice in obveznosti pri upravljanju in trženju s športnim parkom.
2. člen
Športni park je v skladu z interesi občine namenjen za izvajanje naslednjih dejavnosti:
– vzgojno-izobraževalna dejavnost,
– športna dejavnost,
– kulturna dejavnost,
– turistična dejavnost,
– mladinska dejavnost,
– druga dejavnost v skladu z interesi občine,
– druga dejavnost družbenega in komercialnega pomena.
3. člen
Športni park zajema naslednje objekte oziroma površine:
– centralni objekt v Športnem parku Kozje, parc. št. 488/1, k.o. 1242 – Kozje s prostori fitnesa, garderobami in spremljajočimi prostori
– športno igrišče – stadion z atletsko stezo, parc. št. 452/0, k.o. 1242 – Kozje
– pomožno nogometno igrišče, parc. št. 480/3 in 490, k.o. 1242 – Kozje
– tenis igrišče, parc. št. 483/0, k.o. 1242 – Kozje
– večnamensko športno igrišče, parc. št. 482/0 in 488/3, k.o. 1242 – Kozje
– igrišče za odbojko na mivki, parc. št. 480/3, k.o. 1242 – Kozje
– spremljajoče površine v športnem parku, parc. št. 480/3, 488/1, 488/2, k.o. 1242 – Kozje.
II. POGOJI UPORABE ŠPORTNIH OBJEKTOV
4. člen
Predlogi uporabnikov športnega parka se zberejo na podlagi javnega poziva.
Pri usklajevanju in pripravi letnega razporeda uporabe športnega parka se mora upoštevati naslednji prioritetni vrstni red uporabnikov:
1. Prioriteta
Javni vzgojno-izobraževalni zavodi za potrebe izvajanja zakonsko opredeljenih športnih programov šolske športne vzgoje in športne vzgoje predšolskih otrok (vrtec), šolskih tekmovanj, tekmovanj na medobčinskih, področnih in državnih ravneh.
2. Prioriteta
Prireditve, katerih organizator je Občina Kozje.
3. Prioriteta
Društva in klubi s sedežem v Občini Kozje na podlagi naslednjega prioritetnega vrstnega reda:
a) Programi športne vzgoje otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport v športnih društvih ali klubih, ki jih v javnem interesu sofinancira Občina Kozje (vadba in tekme).
b) Programi kakovostnega in vrhunskega športa v športnih društvih, ki jih v javnem interesu sofinancira Občina Kozje (vadba in tekme).
c) Programi športne rekreacije, programi društev na področju kulture, turistične dejavnosti, mladinske dejavnosti, ki jih v javnem interesu sofinancira Občina Kozje.
4. Prioriteta
Izvajanje športnih, kulturnih, dobrodelnih, humanitarnih in drugih prireditev, ki jih organizirajo društva, organizacije in ustanove, ki imajo sedež v Občini Kozje.
5. Prioriteta
Izvajanje športnih, kulturnih, dobrodelnih, humanitarnih in drugih prireditev, ki jih organizirajo druga društva, organizacije in ustanove, ki nimajo sedeža v Občini Kozje.
6. Prioriteta
Izvajanje zabavnih ali drugih (komercialnih) prireditev, ki jih organizirajo pravne ali fizične osebe.
Ne glede na določila prejšnjega odstavka lahko upravljavec uporabniku, razen osnovni šoli, prestavi termine na druge proste termine, če so takšni termini na razpolago, zaradi izvedbe tekem ali prireditev ali oddaje športnih objektov v komercialne namene.
5. člen
Javni poziv se objavi najpozneje do konca meseca julija tekočega leta za obdobje od 1. septembra tekočega leta do 1. septembra prihodnjega leta.
Zbiranje predlogov se mora javno objaviti na krajevno običajen način.
6. člen
Na podlagi predlogov določi razpored uporabe športnega parka komisija, ki jo imenuje župan.
Komisijo sestavljajo trije člani, in sicer:
– en predstavnik občinske uprave Občine Kozje,
– en predstavnik upravljavca in
– en predstavnik Športne zveze Kozje.
Komisija pri določitvi razporeda upošteva prioritete iz 4. člena tega pravilnika.
Razpored uporabe športnega parka se oblikuje na podlagi prejetih predlogov in podpisanih pogodb o uporabi.
7. člen
Za prireditve in shode kot so koncerti, zabavno-glasbene prireditve in druge komercialne prireditve, izven letnega razporeda uporabnikov mora pridobiti organizator dovoljenje občine.
Vlogo za enkratno uporabo športnega parka je potrebno oddati najmanj petnajst dni pred prireditvijo.
8. člen
Pogodbo o uporabi z uporabniki sklene občina. Sestavni del pogodbe so pravila uporabe športnega parka. V pogodbi se poleg splošnih plačilnih pogojev in drugih določb o medsebojnih obveznostih, določi tudi odgovorna oseba uporabnika, ki odgovarja za dogovorjeno uporabo športnega parka, za upoštevanje pravil uporabe, za morebitno povzročeno škodo na objektih in opremi ter za varnost uporabnikov.
9. člen
V petnajstih dneh po prejemu pogodbe morajo uporabniki podpisana izvoda pogodbe vrniti občini. Če podpisana pogodba s strani uporabnika ni vrnjena v petnajstih dneh od izdaje pisnega poziva za podpis, se zadeva obravnava, kot da je uporabnik odstopil od pogodbe.
10. člen
Podpisana pogodba je osnova za izstavitev računa za plačilo uporabe občini. Sestavni del pogodbe je navedba uporabnika športnega parka oziroma vadbene enote, število ur uporabe in veljavna cena ure uporabe.
Občina izstavi račun uporabnikom do 15 v mesecu za pretekli mesec. V primeru enkratne uporabe se račun izda 10 dni pred prireditvijo z 8 dnevnim plačilnim rokom.
11. člen
Pogodba z uporabniki športnega parka se lahko pred njenim iztekom prekine sporazumno, če se tako dogovorita občina in uporabnik.
Pogodbo o uporabi lahko občina prekine enostransko v naslednjih primerih:
1. če uporabnik ne uporablja športnega parka v terminih, za katere je sklenil pogodbo;
2. če uporabnik krši določila pravil uporabe, pogodbe o uporabi in drugih predpisov glede uporabe športnega parka,
3. če uporabnik ne plača računa za uporabo športnega parka dvakrat zaporedoma.
Odpovedni rok v primeru zgoraj navedenih odpovedi je en mesec.
Uporabnik lahko enostransko odpove pogodbo o uporabi z enomesečnim odpovednim rokom.
12. člen
Uporabniki odgovarjajo za red in disciplino ter pravilno uporabo športnih objektov v času njihove uporabe, na javnih prireditvah pa mora organizator prireditve poskrbeti zlasti za varnost vseh udeležencev in gledalcev, zagotoviti nujno medicinsko pomoč ter poskrbeti za vse druge ukrepe, ki jih določajo veljavni predpisi in pravila uporabe športnega parka.
Občina in upravljavec ne odgovarjata za poškodbe igralcev, nastopajočih in gledalcev pri uporabi športnega parka, ki bi nastale ob treningih, tekmah in prireditvah.
Uporabniki objektov, ki objekte uporabljajo za športne namene, morajo v času uporabe le-teh uporabljati športno opremo v skladu s sprejetimi predpisi. Za stanje opreme v času uporabe športnih objektov odgovarjajo uporabniki materialno, povzročeno škodo pa so dolžni povrniti ali odpraviti.
III. NAČIN DOLOČANJA CENE ZA UPORABO ŠPORTNEGA PARKA
13. člen
Cenik za uporabo športnega parka potrdi župan na predlog komisije najkasneje do konca meseca julija tekočega leta za obdobje od 1. septembra tekočega leta do 1. septembra prihodnjega leta.
14. člen
Cenik uporabe pripravi komisija za čas uporabe ene ure (45 minut).
Uporabnina vključuje stroške ogrevanja in prezračevanja, elektrike, komunalnih storitev, vode, telefona in internetnega priključka, zavarovanja, varovanja stroške za potrošniški material, ki je potreben za redno vzdrževanje objekta (čistila, sanitarni material, žarnice …) druge materialne stroške, povezane z obratovanjem športnega parka, stroške upravljanja in čiščenja.
15. člen
Za športne prireditve, tekmovanja, turnirje ter posamezne tekme, se glede na zahtevnost posebnih pogojev (povečani materialni stroški in dodatno delo zaposlenih ob sobotah, nedeljah in praznikih) lahko določi višja uporabnina, kot je določeno v ceniku.
Cenik se usklajuje enkrat na leto v skladu z rastjo življenjskih potrebščin.
Upravljavec v sodelovanju z občino ugotovi materialno osnovo za določitev ekonomske cene po prvih treh mesecih obratovanja v prvem letu delovanja športnega parka po tem pravilniku, sicer pa najpozneje do 30. junija tekočega leta.
Izvajalci programov, ki jih sofinancira Občina Kozje, ne plačujejo uporabnine.
Cenik za komercialne uporabnike pa se na predlog upravljavca oblikuje po tržnih zakonitostih.
16. člen
Sredstva, pridobljena z oddajanjem športnega parka v uporabo, se lahko porabijo za pokrivanje stroškov upravljanja športnega parka, za dvig standarda športnega parka, za stroške tekočega in investicijskega vzdrževanja.
IV. DRUGE DOLOČBE
17. člen
V času šolskega pouka športne vzgoje in šolskih interesnih dejavnosti skrbi za uporabo športnega parka Osnovna šola Kozje s svojim strokovnim kadrom.
18. člen
Upravljavec mora voditi evidenco uporabe športnega parka, iz katere morajo biti razvidni zlasti naslednji podatki:
– naziv uporabnika,
– odgovorna oseba uporabnika,
– čas uporabe,
– ugotovitve o morebitnih pomanjkljivostih oziroma poškodbah na objektu in opremi po zaključku uporabe.
19. člen
Nadzor nad uporabo športnega parka zagotavlja upravljavec, v času šolskega pouka športne vzgoje in šolskih interesnih dejavnosti pa tudi Osnovna šola Kozje.
V pravilih uporabe se podrobneje določijo pravila ravnanja uporabnikov športnega parka ter pooblastila upravljavca.
20. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-0005/2011-24/05
Kozje, dne 15. aprila 2014
Župan
Občine Kozje
Dušan Andrej Kocman l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti