Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2014 z dne 21. 3. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2014 z dne 21. 3. 2014

Kazalo

744. Letni program športa v Mestni občini Murska Sobota za leto 2014, stran 2414.

Na podlagi 7. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 97/01 – ZSDP, 110/02 – ZGO-1 in 15/03 – ZOPA), Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 24/00 in 31/00 – popr.) in 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/07 – uradno prečiščeno besedilo in 49/10) je Mestni svet Mestne občine Murska Sobota na 23. redni seji dne 30. januarja 2014 sprejel
L E T N I P R O G R A M Š P O R T A
v Mestni občini Murska Sobota za leto 2014
Na podlagi 7. člena Zakona o športu se izvajanje Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji, na ravni lokalnih skupnosti določi z letnim programom športa. Letni program določa programe športa, ki se sofinancirajo iz javnih sredstev, obseg in vrsto dejavnosti, potrebnih za njihovo uresničevanje, in obseg sredstev, ki se zagotovijo v proračunu Mestne občine Murska Sobota.
V register športnih društev s sedežem v Mestni občini Murska Sobota je bilo leta 2013 vpisanih 135 društev ter njihovih zvez. Na razpis za sofinanciranje različnih programov se je leta 2013 prijavilo 63, izbranih pa je bilo 60 izvajalcev letnega programa športa.
Letni program športa določa vsebine, ki se sofinancirajo iz javnih sredstev, obseg in vrsto dejavnosti, potrebnih za njegovo uresničevanje, ki se zagotavljajo v proračunu lokalne skupnosti. Za uresničevanje javnega interesa v športu, opredeljenega z letnim programom, se zagotavljajo sredstva za sofinanciranje vsebin ter razvojnih in strokovnih nalog.
Vse športne panoge bodo v skladu z merili razvrščene po prednostni listi.
Športni programi so razdeljeni na posamezne vsebine ter razvojne in strokovne naloge v športu.
1. Sofinancirajo se naslednje vsebine programov:
– interesna športna vzgoja otrok, mladine in študentov,
– športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport,
– športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami,
– kakovostni šport,
– vrhunski šport,
– športna rekreacija,
– šport invalidov.
2. Sofinancirajo se naslednje razvojne in strokovne naloge (v nadaljevanju: naloge):
– šolanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov,
– delovanje športnih društev in zvez,
– športne prireditve,
– športni objekti,
– informacijski sistem na področju športa,
– priznanja športnikom in športnim delavcem.
Sredstva za programe športa se dodeljujejo na podlagi Javnega razpisa za zbiranje predlogov za sofinanciranje Programa športa v Mestni občini Murska Sobota v letu 2014 in v skladu s Pravilnikom o sofinanciranju letnega programa športa v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 22, z dne 23. 3. 2009).
Opis vsebin:
1. INTERESNA ŠPORTNA VZGOJA OTROK, MLADINE IN ŠTUDENTOV
1.1. Interesna športna vzgoja predšolskih otrok (do 6 let)
Mestna občina sofinancira naslednje programe interesne vzgoje predšolskih otrok:
»Mali sonček« in »Ciciban planinec«
»Naučimo se plavati«
Programi športnih društev in drugih izvajalcev
1.2. Interesna športna vzgoja šoloobveznih otrok (od 6 do 15 let)
Mestna občina sofinancira naslednje programe interesne športne vzgoje šoloobveznih otrok:
»Zlati sonček« in »Krpan«
»Naučimo se plavati«
Sofinancira se najem objekta, prevozni stroški, seminarji in posveti.
Priznajo se stroški vadbe: strokovni kader in najem objekta za programe otrok iz mestne občine v obsegu 60 ur za eno vadbeno skupino posameznega izvajalca.
1.3. Občinska, medobčinska in področna šolska tekmovanja
Sofinancirajo se sodniški stroški, najem objekta, pokali in kolajne od tekmovanja na občinski, medobčinski in področni ravni za osnovne šole.
Za srednje šole se sofinancira nakup pokalov in priznanj.
1.4. Interesna športna vzgoja mladine (od 15 do 20 let)
Sofinancirajo se stroški vadbe: strokovni kader in najem objekta za programe otrok in mladine iz mestne občine v obsegu 80 ur za eno vadbeno skupino posameznega izvajalca.
1.5. Programi športnih društev in drugih izvajalcev:
Do sofinanciranja programov so upravičeni izvajalci, ki izvajajo programe za skupine udeležencev, ki štejejo od 15 do 20 članov, vsaj dvakrat na teden po 1 uro, najmanj 36 tednov letno.
2. ŠPORTNA VZGOJA OTROK IN MLADINE USMERJENIH V KAKOVOSTNI IN VRHUNSKI ŠPORT (Športne šole)
2.1. Otroške športne šole
Program otroških športnih šol predvideva sofinanciranje vadbe posameznikov in ekip I. stopnje športnih šol (cicibani in cicibanke), II. stopnje športnih šol (mlajši dečki in deklice) in III. stopnje športnih šol (starejši dečki in deklice). Mladi športniki, ki so vključeni v te programe, nastopajo v tekmovalnih sistemih nacionalnih panožnih zvez do naslova državnega prvaka. Sredstva so namenjena sofinanciranju strokovnega kadra in materialnih stroškov programa ter najema športnega objekta.
2.2. Mladinske športne šole
Program mladinskih športnih šol predvideva sofinanciranje vadbe posameznikov in ekip IV. stopnje športnih šol (mlajši mladinci in mladinke) in V. stopnje športnih šol (starejši mladinci in mladinke). Mladi športniki, ki so vključeni v te programe, nastopajo v tekmovalnih sistemih nacionalnih panožnih zvez do naslova državnega prvaka. Sredstva so namenjena sofinanciranju strokovnega kadra, materialnih stroškov in stroškov najema objekta.
2.3. Kakovostni in vrhunski šport
V program kakovostnega športa so vključene članske kategorije, to so ekipe in posamezniki, ki niso vključeni v program vrhunskega športa. V program so vključeni kategorizirani športniki mladinskega in državnega razreda.
V program vrhunskega športa so vključeni športniki mednarodnega in perspektivnega razreda.
2.4. Delovanje društev
Program delovanja društev predvideva sofinanciranje delovanja približno 60 športnih društev in zvez. Sofinancirana bodo društva z najmanj 15 člani s plačano članarino.
Merila za sofinanciranje teh programov so: število članov društva, število organiziranih vadbenih skupin v netekmovalni dejavnosti in število organiziranih vadbenih skupin v tekmovalni dejavnosti.
2.5. Sofinanciranje strokovnega dela
Izbranim klubom in društvom bomo sofinancirali strokovni kader (trenerji, strokovni delavci) kolikor bodo zadostili vsem pogojem meril to je strokovna izobrazba športne smeri najmanj 6. stopnje ali najvišjo stopnjo strokovnega naziva v športu, pridobljenega s strokovnim usposabljanjem ter delovne izkušnje in licenco in reference v športni panogi.
2.6. Priznanja športnikom in športnim delavcem
Program predvideva organizacijo letne prireditve »Športni dosežki« na kateri se podelijo priznanja najboljšim športnikom, športnicam, društvom, šolam, športnikom invalidom iz Mestne občine Murska Sobota.
Priznanja zaslužnim za delo v športni dejavnosti se podeljujejo na letnih skupščinah Športne zveze M. Sobota.
3. ŠPORTNA REKREACIJA IN DRUGO
Sofinancirajo se naslednje vsebine programov:
– športna rekreacija,
– šport invalidov,
– sofinanciranje športnih razredov.
Sofinancirajo se naslednje razvojne in strokovne naloge:
– šolanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov,
– delovanje športnih društev, klubov in zvez na področju športne rekreacije,
– športne prireditve na področju športne rekreacije,
– informacijski sistem na področju športa.
3.1. Športna rekreacija
Program športne rekreacije za občane od 20–65 let se prizna vadba vsaj enkrat tedensko 32 tednov letno, priznajo se stroški najema objekta. Za skupine občanov nad 65 let se prizna strošek najema objekta in strokovni kader za najmanj 20 udeležencev v skupini.
3.2. Šport invalidov
V ta program so vključene organizirane vadbene skupine invalidov, in sicer za vadbo dvakrat tedensko, najmanj 32 tednov letno, sofinancira pa se strokovni kader in najem objekta za najmanj 5–10 udeležencev v skupini.
3.4. Šolanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov
Sredstva so namenjena izvajalcem športa v Mestni občini Murska Sobota ki pošiljajo svoje člane na programe izobraževanja na področju športne rekreacije.
3.5. Športne prireditve
Program predvideva sofinanciranje že tradicionalnih kakovostnih športnih prireditev ter športno-rekreativnih prireditev, ki imajo večletno tradicijo, so primerne za vse starostne kategorije, na njih sodeluje vsaj 100 udeležencev, vendar največ dve na posameznega izvajalca.
Sofinanciranje osrednjih aktivnosti 2014:
Organizacija delavskih športnih iger, sodelovanje mestne reprezentance na krosu občinskih reprezentanc, športno rekreativne aktivnosti v akciji »Razgibajmo življenje«, Cooperjev test, »Mini olimpiada«.
3.6. Informacijski sistem
Priprava informacijske baze podatkov o vseh izvajalcih športnih programov.
Skupaj vrednost programa 225.000 EUR.
Sredstva so predvidena na postavki 18051013 Letni program športa.
4. ŠPORTNI OBJEKTI
Program predvideva sofinanciranje stroškov mestnega stadiona Fazanerija (elektrika in tekoče vzdrževanje) v Murski Soboti v višini 39.000 EUR. Sredstva so predvidena na postavki 18051000 Stadion Fazanerija.
Investicije v nakup in ureditev športnih objektov v skupni vrednosti 540.000 EUR.
Sredstva so predvidena na sledečih postavkah:
18051011 Turistični center Fazanerija – bazenski kompleks 536.000 EUR
Za nakup avdiovizualne opreme in postavitev reflektorjev na stadionu Fazanerija
18051006 Investicije v nakup in ureditev športnih objektov
Tekoče vzdrževanje športnih objektov 4.000 EUR.
Št. 671-0002/2014-2(170)
Murska Sobota, dne 30. januarja 2014
Župan
Mestne občine Murska Sobota
Anton Štihec l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti