Uradni list

Številka 7
Uradni list RS, št. 7/2014 z dne 31. 1. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 7/2014 z dne 31. 1. 2014

Kazalo

202. Sklep o začetku postopka priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za enoto urejanja prostora Ri_8, stran 657.

Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 106/10 – popr. ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12 in 35/13 skl. US) in 32. člena Statuta Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 17/12) sprejemam
S K L E P
o začetku postopka priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za enoto urejanja prostora Ri_8
1. člen
Predmet sklepa
S tem sklepom se začne priprava občinskega podrobnega prostorskega načrta za enoto urejanja prostora Ri_8 (v nadaljevanju: OPPN).
2. člen
Ocena stanja in razlogi za pripravo OPPN
Območje, ki se ureja z OPPN, je nepozidano stavbno zemljišče z določeno podrobnejšo namensko rabo – območja centralnih dejavnosti – trgovske, oskrbne, poslovno – storitvene, gostinske dejavnosti, manjša obrt. Predstavlja del površin, ki so z Odlokom o občinskem prostorskem načrtu Občine Ribnica predvidene za širitev območij centralnih dejavnosti kraja Ribnica na njenem jugo-vzhodnem obrobju starega mestnega jedra.
V naravi je zemljišče trajni travnik, ki proti jugo-zahodu meji na reko Bistrico. Na dveh straneh je omejeno z občinskima cestama – lokalno cesto Šeškova ulica in javno potjo, ki povezuje industrijsko cono na jugu s Šeškovo ulico. Leži jugo-vzhodno od varovanega območja kulturne dediščine Ribnica – Mestno jedro.
Investitor želi na zemljišču zgraditi trgovski objekt, s pripadajočim manjšim pomožnim objektom in parkirnimi površinami. Poleg tega se na območju uredi ozelenjeno sprehajalno pot ob reki Bistrici in javno otroško igrišče.
3. člen
Območje OPPN
Območje OPPN obsega celotno enoto urejanja prostora Ri_8, in sicer zemljišči 929/1 in 1441/1, obe k.o. Ribnica. Velikost območja OPPN je cca 12 ha.
Območje OPPN se v fazi izdelave dokumenta lahko spremeni.
4. člen
Način pridobitve strokovnih rešitev
Podlaga za pripravo OPPN je strokovna rešitev izdelana na podlagi prikaza stanja prostora, investicijskih namer investitorja in Občine Ribnica ter strokovnih podlag.
5. člen
Roki za pripravo OPPN
Priprava osnutka OPPN je predvidena 21 dni po objavi tega sklepa. Priprava dopolnjenega osnutka je predvidena en mesec po pridobitvi smernic nosilcev urejanja prostora. Sprejem predloga OPPN je predviden 10 mesecev po začetku priprave OPPN. Upoštevani so minimalni okvirni roki.
6. člen
Nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice za načrtovane prostorske ureditve in drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi OPPN
Nosilci urejanja prostora:
1. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Direktorat za kmetijstvo,
2. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Agencija RS za okolje,
3. Zavod Republike Slovenije za varstvo narave,
4. Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje,
5. Hydrovod d.o.o.,
6. Javno komunalno podjetje Komunala Ribnica d.o.o.,
7. Elektro Ljubljana d.d., DE Kočevje,
8. Občina Ribnica,
9. Telekom Slovenije d.d.
Drugi udeleženci:
10. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Direktorat za okolje, Sektor za celovito presojo vplivov na okolje.
V postopek se lahko vključijo tudi drugi nosilci urejanja prostora ali drugi udeleženci, če se v postopku priprave OPPN izkaže, da ureditve posegajo v njihovo delovno področje.
7. člen
Obveznosti v zvezi s financiranjem OPPN
Izkazan investicijski interes, obveznosti investitorja in obveznosti izvajalca so določene s tripartitno pogodbo o sodelovanju med Občino Ribnica, investitorjem in izvajalcem.
Pripravo OPPN financira investitor, ki v ta namen sklene pogodbo z izvajalcem, ki izpolnjuje zakonite pogoje za prostorsko načrtovanje.
8. člen
Objava in začetek veljavnosti
Sklep o začetku priprave OPPN se objavi v Uradnemu listu Republike Slovenije in na svetovnem spletu, ter začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-0001/2014-7
Ribnica, dne 21. januarja 2014
Župan
Občine Ribnica
Jože Levstek l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti