Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2012 z dne 6. 2. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2012 z dne 6. 2. 2012

Kazalo

355. Sklep o delnem povračilu stroškov volilne kampanije za lokalne volitve v Občini Metlika, stran 762.

Na podlagi 23. in 28. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji – ZVRK (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07, 105/08, 11/11 in 28/11) in 19. člena Statuta Občine Metlika (Uradni list RS, št. 14/09 in 38/10) je Občinski svet Občine Metlika na 9. redni seji dne 26. 1. 2012 sprejel
S K L E P
o delnem povračilu stroškov volilne kampanije za lokalne volitve v Občini Metlika
I.
S tem sklepom se določi kriterije za delno povračilo stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občinski svet Občine Metlika in župana Občine Metlika.
II.
Stroški volilne kampanje za volitve v občinski svet ne smejo preseči 0,40 EUR na posameznega volilnega upravičenca v občini.
Stroški volilne kampanje za župana ne smejo preseči 0,25 EUR na posameznega volilnega upravičenca v občini. Če pride do drugega kroga glasovanja, se stroški volilne kampanje za kandidata, ki na tem glasovanju kandidira, lahko povečajo še za 0,15 EUR na posameznega volilnega upravičenca v občini.
III.
Organizatorji volilne kampanje za člane občinskega sveta ali župana morajo v 15-tih dneh po zaprtju posebnega transakcijskega računa predložiti občinskemu svetu in Računskemu sodišču poročilo o vseh zbranih in porabljenih sredstvih za volilno kampanjo.
IV.
Organizatorji volilne kampanje katerih listam so pripadli mandati za člane v občinskem svetu, imajo pravico do povračila stroškov volilne kampanje v višini 0,33 EUR za dobljeni glas, pri čemer skupni znesek povrnjenih stroškov ne sme preseči zneska porabljenih sredstev, razvidnega iz poročila organizatorja občinskemu svetu in Računskemu sodišču.
V.
Do delnega povračila stroškov volilne kampanje so upravičeni tudi organizatorji volilne kampanje za župana, za katere kandidate je glasovalo najmanj 10 % od skupnega števila volilnih upravičencev, ki so glasovali, in sicer 0,12 EUR za vsak dobljeni glas, pri čemer skupni znesek povrnjenih stroškov ne sme preseči zneska porabljenih sredstev, razvidnega iz poročila organizatorja občinskemu svetu in Računskemu sodišču.
Če pride do drugega kroga glasovanja, sta kandidata, ki kandidirata v drugem krogu, upravičena do povrnitve stroškov le na osnovi dobljenih glasov v tem krogu.
VI.
Organizatorju volilne kampanje za volitve v občinski svet ali za volitve župana, se na njegovo zahtevo povrne stroške volilne kampanje iz proračuna Občine Metlika v roku 30 dni po predložitvi poročila občinskemu svetu in Računskemu sodišču.
VII.
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
VIII.
S pričetkom veljavnosti tega sklepa preneha veljati Sklep o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve 2010 v Občini Metlika (Uradni list RS, št. 39/10).
Št. 049-1/2012
Metlika, dne 26. januarja 2012
Darko Zevnik l.r.
podžupan v začasnem
opravljanju funkcije
župana Občine Metlika

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti