Uradni list

Številka 8
Uradni list RS, št. 8/2012 z dne 3. 2. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 8/2012 z dne 3. 2. 2012

Kazalo

283. Začasna tarifa za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje komercialnih fonogramov v radijskih programih, ki nimajo statusa programa nacionalnega pomena, stran 653.

Na podlagi četrtega odstavka 156. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah je Svet Zavoda IPF na seji dne 9. 1. 2012 sprejel
Z A Č A S N O T A R I F O
za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje komercialnih fonogramov v radijskih programih, ki nimajo statusa programa nacionalnega pomena
1.
Začasna tarifa za odmero letnega nadomestila za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje komercialnih fonogramov v radijskem programu, ki nima statusa programa nacionalnega pomena se določi v višini 5-kratnika vsote plačil za uporabo vseh radijskih frekvenc, na katerih je prizemeljsko oddajan radijski program.
2.
Nadomestilo iz prejšnje točke se določi ne glede na izdajateljevo dejansko plačilo za uporabo radijskih frekvenc, na katerih je oddajan prizemeljsko oddajani radijski program, za katerega se odmerja nadomestilo, po metodologiji in višini, katera je v letu, za katero se odmerja nadomestilo, sicer določena za odmero plačil za uporabo radijskih frekvenc, na katerih je oddajan posamezen prizemeljsko oddajani radijski program, ter z uporabo multiplikatorja in upoštevanjem minimuma, določenega s to začasno tarifo.
3.
Nadomestilo se zaračunava tako, da se za vsak začeti mesec oddajanja zaračuna 1/12 letnega nadomestila. Kolikor se tekom tekočega leta spremeni obseg frekvenc, na katerih je program prizemeljsko oddajan, se na zahtevo izdajatelja programa opravi poračun od vključno meseca, v katerem je Zavod IPF od izdajatelja prejel pisno zahtevo za poračun in pravnomočno odločbo o prenehanju veljavnosti odločbe o dodelitvi posamezne radijske frekvence, v primeru pridobitve dodatnih frekvenc pa od vključno meseca, v katerem je stopila odločba o dodelitvi posamezne radijske frekvence v veljavo.
4.
Ne glede na določila prejšnjih točk letno nadomestilo za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje komercialnih fonogramov v posameznem radijskem programu, ki nima statusa programa nacionalnega pomena, ne more biti nižje od zmnožka 12 bruto minimalnih plač, katerih višina je veljala 1. januarja v letu, za katerega se odmerja nadomestilo.
5.
Izdajatelj je dolžan v 15 dneh po uporabi fonogramov Zavodu IPF posredovati sporede vseh svojih prizemeljsko radiodifuzno oddajanih fonogramov, pri čemer odgovarja za resničnost in pravilnost posredovanih podatkov, ki morajo vsebovati najmanj:
1. popoln in pravilen naslov posnetka oziroma uporabljenega fonograma,
2. naziv izvajalca (solista ali skupine),
3. proizvajalca fonograma,
4. datum in čas uporabe,
5. leto izdaje posnetka,
6. trajanje predvajanja.
6.
Ta začasna tarifa stopi v veljavo in se uporablja za odmero nadomestil radijskim radiodifuznim organizacijam, katerim je potekel skupni sporazum, sklenjen z Zavodom IPF, od vključno prvega meseca od izteka skupnega sporazuma naprej.
Ljubljana, dne 23. januarja 2012
Predsednik Sveta Zavoda IPF
Boštjan Dermol l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti