Uradni list

Številka 4
Uradni list RS, št. 4/2012 z dne 20. 1. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 4/2012 z dne 20. 1. 2012

Kazalo

139. Začasna tarifa za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje fonogramov v nacionalnih radijskih in televizijskih programih, ki so v javnem in kulturnem interesu RS, stran 295.

Na podlagi četrtega odstavka 156. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah je Svet Zavoda IPF na svoji seji 9. 1. 2012 sprejel
Z A Č A S N O T A R I F O
za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje fonogramov v nacionalnih radijskih in televizijskih programih, ki so v javnem in kulturnem interesu RS
1. člen
S to tarifo Zavoda IPF določa višino nadomestila za prizemeljsko radiodifuzno oddajanje fonogramov v nacionalnih radijskih in televizijskih programih, določenih v prvem odstavku 76. člena Zakona o medijih (v nadaljevanju: nacionalni RTV programi).
2. člen
Nadomestilo za radiodifuzno oddajanje fonogramov v nacionalnih RTV programih se odmeri v višini 2,1 odstotka od celotnih letnih bruto prihodkov izdajatelja, razvidnih iz izkaza uspeha.
Nadomestilo se odmerja v tekočem letu v mesecu maju glede na bilančne podatke o celotnih prihodkih izdajatelja v minulem koledarskem letu (osnova) za čas od vključno meseca maja v letu, v katerem je nadomestilo odmerjeno, do vključno aprila v prihodnjem letu (letno nadomestilo).
Nadomestilo se izdajatelju zaračunava tako, da se mu od vključno maja v tekočem letu do vključno aprila v prihodnjem letu vsak mesec izstavi račun za 1/12 letnega nadomestila iz prejšnjega odstavka, z zapadlostjo računov 40 dni po izdaji vsakega posameznega računa.
3. člen
Izdajatelj je dolžan v 15 dneh po uporabi fonogramov Zavodu IPF posredovati sporede vseh prizemeljsko radiodifuzno oddajanih fonogramov, pri čemer odgovarja za resničnost in pravilnost posredovanih podatkov, ki morajo vsebovati najmanj:
1. popoln in pravilen naslov posnetka oziroma uporabljenega fonograma,
2. naziv izvajalca (solista ali skupine),
3. proizvajalca fonograma,
4. datum in čas uporabe,
5. leto izdaje posnetka,
6. trajanje predvajanja.
4. člen
Ta začasna tarifa se začne uporabljati vključno z mesecem njene objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Za obdobje od vključno januarja 2012 do vključno aprila 2012 bo Zavod IPF izdajatelju vsak mesec izstavil račun za 1/12 letnega nadomestila, ki bi bilo na podlagi določil te začasne tarife odmerjeno za čas od vključno maja 2011 do vključno aprila 2012.
Ljubljana, dne 9. januarja 2012
Predsednik Sveta Zavoda IPF
Boštjan Dermol l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti