Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2012 z dne 13. 1. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2012 z dne 13. 1. 2012

Kazalo

109. Odlok o enkratnem denarnem prispevku in praktičnem darilu za novorojence v Občini Šentrupert, stran 246.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72-2629/93 in spremembe) in 19. člena Statuta Občine Šentrupert (Uradni list RS, št. 12/07 in 102/09) je Občinski svet Občine Šentrupert na redni 11. redni seji dne 27. 12. 2011 sprejel
O D L O K
o enkratnem denarnem prispevku in praktičnem darilu za novorojence v Občini Šentrupert
1. člen
Ta odlok ureja dodeljevanje enkratnega denarnega prispevka in praktičnega darila za novorojence v Občini Šentrupert, rojene od vključno 1. 1. 2012 naprej, določa upravičence, višino denarnega prispevka, pogoje za pridobitev in postopek za uveljavljanje enkratnega denarnega prispevka in praktičnega darila za novorojence v Občini Šentrupert.
2. člen
Enkratni denarni prispevek in praktično darilo za novorojence je prispevek Občine Šentrupert ob rojstvu otroka, s katerim se družini oziroma novorojencu zagotovi dopolnilni prejemek za pokrivanje stroškov, ki nastanejo ob rojstvu otroka, praktično darilo pa je namenjeno kot pomoč pri negi in vzgoji novorojenca.
3. člen
Pravico do enkratnega denarnega prispevka za novorojenca in praktičnega darila v Občini Šentrupert lahko uveljavlja eden od staršev novorojenca, če sta z otrokom državljana Republike Slovenije in imata ob otrokovem rojstvu stalno bivališče na območju Občine Šentrupert. Če starša ne živita skupaj, lahko uveljavlja pravico do enkratnega denarnega prispevka in praktičnega darila tisti od staršev, pri katerem otrok živi, ali drug zakoniti zastopnik – skrbnik, ki ga določi pristojni organ.
4. člen
Višina enkratnega denarnega prispevka za novorojenca se določi od 1. 1. 2012 dalje v višini 170,00 EUR. Vrednost praktičnega darila znaša do višine 20,00 EUR. Občinski svet vsako leto ob sprejemu proračuna določi višino enkratnega denarnega prispevka in vrednost praktičnega darila s posebnim sklepom, ki je sestavni del odloka o občinskem proračunu.
5. člen
Vlagatelj uveljavlja pravico do enkratnega denarnega prispevka za novorojenca in praktičnega darila v Občini Šentrupert s pisno vlogo na predpisanem obrazcu (DPN), ki se dobi v sprejemni pisarni ali na spletni strani Občine Šentrupert. Izpolnjen obrazec je potrebno poslati po pošti ali oddati v sprejemni pisarni Občine Šentrupert najkasneje v treh mesecih od otrokovega rojstva. Po izteku tega roka pravice do enkratnega denarnega prispevka in praktičnega darila ni več možno uveljavljati oziroma se prepozna vloga s sklepom zavrže.
6. člen
(1) O dodelitvi enkratnega denarnega prispevka in praktičnega darila odloči občinska uprava z odločbo.
(2) Zoper izdano odločbo je dovoljena pritožba pri županu Občine Šentrupert, v roku 15 dni od dneva vročitve odločbe, pisno ali ustno na zapisnik.
(3) Praktično darilo se pošlje upravičencu skupaj z izdano odločbo.
7. člen
Občinska uprava nakaže z odločbo dodeljen znesek enkratnega denarnega prispevka v roku 15 dni po njeni pravnomočnosti.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 2012.
Št. 1214-0029/2011-4
Šentrupert, dne 28. decembra 2011
Župan
Občine Šentrupert
Rupert Gole l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti