Uradni list

Številka 48
Uradni list RS, št. 48/2011 z dne 24. 6. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 48/2011 z dne 24. 6. 2011

Kazalo

2349. Popravek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Občine Brežice, stran 6683.

P O P R A V E K
Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Občine Brežice
1. člen
Besedilo celotnega četrtega člena Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Občine Brežice (Uradni list RS, št. 47/11) naj se briše ter se ga nadomesti z besedilom, ki se pravilno glasi:
»V prvem odstavku 11. člena Odloka se črta besedilo », opredeljenih z VIII. Kategorijo v sklopu kmečkih dvorišč ali ob njih, kjer se ne posega na kvalitetno zemljišče (I., II. Kategorija oziroma 1. območje)« in nadomesti z novim besedilom, ki glasi. »stavbnih zemljišč in gradbenih parcel, določenih s strani pristojnega organa v skladu z namembnostjo, kot je določena z odločbo.«.
V drugem odstavku 11. Člena se črta besedilo », so pa opredeljena z VIII. kategorijo« in se ga nadomesti z novim besedilom, ki glasi: »so pa opredeljena kot stavbna zemljišča ali pa so določene gradbene parcele s strani pristojnega organa v skladu z namembnostjo, kot je določena z odločbo«.
V drugem odstavku 11. člena se črta besedilo », kjer se ne posega na kvalitetno zemljišče I., II. kategorije oziroma 1. območje.« in se ga nadomesti s piko.
V petem odstavku se na koncu stavka doda besedilo: »in zaščito ter varovanje tovrstnih objektov.«
V 11. členu se doda nov odstavek, ki se glasi:
»Nezahtevni in enostavni objekti so praviloma locirani na stavbnih zemljiščih ali obstoječih dvoriščih, izjemoma pa lahko tudi v pogojno zazidljivem območju objektov. Pogojno zazidljivo območje objektov je 10-metrski pas okoli parcele objektov. Enostavne in nezahtevne objekte je v pogojno zazidljivem območju mogoče postavljati le, če na obstoječem območju parcel objektov ni zadostnih razpoložljivih površin za postavitev tovrstnih objektov. Pred postavitvijo tovrstnih objektov je potrebno pridobiti mnenje pristojne občinske kmetijske službe in mnenje občinskega oddelka za prostor. Iz mnenja mora biti razvidno, da je takšen objekt pomemben za normalno uporabo osnovanega objekta.
Na kmetijskih zemljiščih je dopustno graditi male komunalne čistilne naprave, in sicer kot objekte za lastne potrebe in kot pomožne infrastrukturne objekte, vendar izključno na območjih kjer na stavbnih zemljiščih ni zadostno razpoložljivih kapacitet za umestitev tovrstnega objekta v prostor ali pa so le-te skrajno neprimerne. Za dostop do malih čistilnih naprav naj se uporabijo obstoječe poti in javne površine. Dostope do malih čistilnih naprav, ki služijo kot pomožni infrastrukturni objekti, je dopustno urediti na kmetijskih površinah in sicer kot utrjeno dovozno pot (nezahtevni objekt). Male čistilne naprave je potrebno ustrezno zaščititi v skladu z določili zadnjega (četrtega) odstavka 19. člena PUP-a. Objekti morajo biti grajeni na način, da so čim manj opazni v prostoru, pri čemer se mora dosledno upoštevati določila predpisa iz prvega odstavka 3.3. točke 16. člena odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za območje Občine Brežice.
Na kmetijskih in gozdnih površinah je dovoljena postavitev spominskih obeležij, praviloma ob infrastrukturnih koridorjih in na način, da se s postavitvijo čim manj posega v krajino.«
V 11. členu se doda nov odstavek, ki se glasi:
»Na zemljišču pod stavbo legalno zgrajenega objekta (stavbišče) je dovoljena gradnja. Stavbišče se lahko razširi izključno za namen zagotavljanja minimalno potrebnih manipulativnih površin in površin, ki služijo normalni uporabi objekta.«
2. člen
V prvem odstavku 18. člena Odloka sprememb in dopolnitev prostorsko ureditvenih pogojev za območje Občine Brežice (Uradni list RS, št. 47/11) naj se spremeni besedilo odstavka tako, da se datum: »31. 5. 2011« nadomesti z novim datumom, ki se glasi: »30. 6. 2011«.
Št. 3505-7/2008
Brežice, dne 20. junija 2011
Župan
Občine Brežice
Ivan Molan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti