Uradni list

Številka 85
Uradni list RS, št. 85/2011 z dne 25. 10. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 85/2011 z dne 25. 10. 2011

Kazalo

3628. Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, nagradah zunanjih članov delovnih teles občinskega sveta, članov svetov krajevnih skupnosti in članov drugih občinskih organov Občine Sevnica, stran 11064.

Na podlagi 100.b člena Zakona lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 76/08, 79/09, 51/10), 10. člena Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09 – UPB13, 8/10 – Odl. US, 16/10 – Odl. US, 50/10 – Odl. US, 59/10, 85/10, 107/10, 35/11), in 16. člena Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 63/11) je Občinski svet Občine Sevnica na 8. redni seji dne 30. 9. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, nagradah zunanjih članov delovnih teles občinskega sveta, članov svetov krajevnih skupnosti in članov drugih občinskih organov Občine Sevnica
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom so določeni višina in način določanja plače, plačila za opravljene funkcije, nagrade, sejnine in drugi prejemki, ki jih zakoni, ki urejajo to področje, ne določajo drugače in pripadajo funkcionarjem, zunanjim članom delovnih teles občinskega sveta, članom svetov krajevnih skupnosti ter članom drugih občinskih organov Občine Sevnica.
2. člen
Občinski funkcionarji so:
– župan,
– podžupani in
– člani občinskega sveta.
Občinski funkcionarji opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
Župan se lahko odloči, da bo svojo funkcijo opravljal poklicno. V soglasju z županom se lahko podžupan odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno. O tem župan obvesti občinski svet.
3. člen
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno, in do plačila za opravljene funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, ter članom nadzornega odbora pripadajo sejnine za njihovo delo na sejah ter nagrade za opravljeno drugo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika.
Člani volilnih organov imajo zaradi dela v volilnih organih pravico do enkratnega nadomestila.
Članom svetov krajevnih skupnosti pripadajo sejnine za njihovo delo na sejah sveta krajevne skupnosti. Predsedniku sveta krajevne skupnosti pripada ustrezno nadomestilo za vodenje krajevne skupnosti in opravljeno drugo delo v krajevni skupnosti.
Višine zneskovno določenih plačil za opravljene funkcije, nagrade, sejnine in drugi prejemki so v tem pravilniku določene v neto vrednosti.
II. PLAČA OZIROMA PLAČILO ŽUPANA IN PODŽUPANA
4. člen
Skladno z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju je za opravljanje funkcije župana Občine Sevnica, ki sodi v četrto skupino občin po številu prebivalcev, določen 53. plačni razred. Županu za poklicno opravljanje funkcije pripada dodatek za delovno dobo.
Če župan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini 50 % plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez dodatka za delovno dobo.
5. člen
Osnovna plača podžupana, če funkcijo opravlja poklicno, se oblikuje v skladu z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju, in se po številu prebivalcev lokalne skupnosti lahko uvrsti od 38. do 45. plačnega razreda. Podžupanu za poklicno opravljanje funkcije pripada dodatek za delovno dobo.
Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo za opravljanje funkcije največ v višini 50 % plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez dodatka za delovno dobo.
Višino plačila podžupana znotraj določenega razpona določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil in števila imenovanih podžupanov.
6. člen
Plača ali plačilo za opravljene funkcije župana in podžupana zajema tudi plačilo za udeležbo in delovanje na vseh sejah občinskega sveta in na sejah drugih delovnih teles.
7. člen
Podžupanu, ki bi bil v skladu s sklepom občinskega sveta določen, da bo v primeru predčasnega prenehanja funkcije župana opravljal funkcijo župana, pripada plača župana, ki bi jo dobil poklicni župan, pod pogojem, da bo tudi podžupan opravljal funkcijo župana poklicno. Če bo funkcijo župana opravljal nepoklicno, mu pripada plača v višini 50 % plače poklicnega župana.
III. VIŠINA SEJNINE ČLANOM OBČINSKEGA SVETA
8. člen
Višina sejnine za opravljanje funkcije člana občinskega sveta znaša 192,00 EUR.
Članu občinskega sveta pripada zgoraj določen znesek sejnine za vsako sejo občinskega sveta, če se je seje udeležil in je na njej prisoten vsaj 3/4 časa trajanja seje. Če je občinski svetnik prisoten na seji minimalno polovico časa trajanja seje, mu pripada polovični znesek sejnine.
IV. VIŠINA SEJNINE ZA ČLANE DELOVNIH TELES (KOMISIJE IN ODBORI)
9. člen
Članom vseh delovnih teles (komisij in odborov), ki jih ustanovi občinski svet ali župan, pripada sejnina v višini 24,00 EUR za vsako udeležbo na seji delovnega telesa, kjer je član prisoten vsaj 3/4 časa trajanja seje.
Predsedniku delovnega telesa, ki sklicuje seje in jih vodi, pripada sejnina v višini 34,00 EUR.
V. VIŠINA SEJNINE ZA ČLANE NADZORNEGA ODBORA
10. člen
Članom nadzornega odbora pripada sejnina v višini 77,00 EUR za vsako udeležbo na seji nadzornega odbora, kjer je član prisoten vsaj 3/4 časa trajanja seje.
Predsedniku nadzornega odbora, ki sklicuje seje in jih vodi, pripada sejnina v višini 115,00 EUR.
Poročevalcu in poročevalcu zapisnikarju se za izvedbo neposrednega nadzora pri nadzorovanem organu izplača nagrada glede na obseg nadzora, in sicer:
– v višini 48,00 EUR za manj zahtevni nadzor, ki traja do 7 ur;
– v višini 100,00 EUR za zahtevni nadzor, ki traja od 8 do 15 ur ter
– v višini 150,00 EUR za zelo zahtevni nadzor, ki traja od 16 ur do 20 ur.
Kolikor izvedba nadzora traja dalj časa, se nagrada za izvedbo nadzora sorazmerno poveča glede na trajanje nadzora.
Za udeležbo predsednika ali pooblaščenega člana nadzornega odbora na seji občinskega sveta, na kateri se obravnava vsebina, ki se nanaša na področje dela nadzornega odbora, se izplača sejnina v višini 34,00 EUR.
VI. VIŠINA SEJNINE IN NAGRADE ZA ČLANE SVETOV KRAJEVNIH SKUPNOSTI
11. člen
Članom sveta krajevnih skupnosti skladno s sklepom sveta krajevne skupnosti pripada sejnina v maksimalni višini 24,00 EUR za vsako udeležbo na seji sveta krajevne skupnosti, kjer je član prisoten vsaj 3/4 časa trajanja seje.
Predsedniku sveta krajevne skupnosti, ki sklicuje seje in jih vodi, skladno s sklepom sveta krajevne skupnosti pripada sejnina v maksimalni višini 34,00 EUR.
Predsedniku sveta krajevne skupnosti skladno s sklepom sveta krajevne skupnosti pripada mesečna nagrada v maksimalni višini 280,00 EUR.
Mesečna nagrada predsednika krajevne skupnosti zajema tudi sejnino za sklic in vodenje sej sveta krajevne skupnosti.
Sejnina članov sveta vključuje tudi potne stroške za udeležbo na seji.
VII. VIŠINA PLAČILA ZA OPRAVLJANJE NALOG VOLILNIH ORGANOV
12. člen
Člani volilnih organov imajo zaradi dela v volilnih organih ob vsakih splošnih volitvah, ki obsegajo redne in predčasne volitve v občinski svet, in redne ter nadomestne volitve župana v prvem in drugem krogu, pravico do enkratnega nadomestila, in sicer:
– predsednik in tajnik občinske volilne komisije v znesku, ki je enak povprečni mesečni plači za poklicno opravljanje funkcije župana v občini;
– namestnik predsednika občinske volilne komisije in namestnik tajnika v znesku, ki je enak 80 % nadomestila predsednika občinske volilne komisije;
– člani občinske volilne komisije in njihovi namestniki v znesku, ki je enak 20 % nadomestila predsednika občinske volilne komisije.
Ob vsakih drugih volitvah, razen volitvah iz prejšnjega odstavka tega člena, so člani občinske volilne komisije in tajnik upravičeni do enkratnega nadomestila, in sicer v deležih nadomestila iz prejšnjega odstavka:
– za volitve v eni volilni enoti za volitve v občinski svet v višini 30 % nadomestila;
– za volitve v dveh volilnih enotah za volitve v občinski svet v višini 50 % nadomestila;
– za volitve v treh volilnih enotah za volitve v občinski svet v višini 100 % nadomestila;
– za volitve v svet krajevne skupnosti ali del krajevne skupnosti ene krajevne skupnosti v višini 30 % nadomestila;
– za volitve v svet krajevne skupnosti ali del krajevne skupnosti za vsako nadaljnjo krajevno skupnost dodatno še v višini 5 % nadomestila glede na prejšnjo alinejo;
– za volitve v svet krajevne skupnosti ali del krajevne skupnosti za več kot pet krajevnih skupnosti v višini 100 % nadomestila.
13. člen
Predsednik in člani volilnih odborov ter njihovi namestniki, ki vodijo glasovanje na volišču na dan glasovanja, določenega z aktom o razpisu volitev, imajo za vsak dan glasovanja na volitvah pravico do nadomestila v višini treh dnevnic za službeno pot v domovini v celodnevnem trajanju, v skladu z aktom vlade, s katerim se določa višina dnevnice, ki se ne všteva v davčno osnovo, razen za predčasno glasovanje. Predsednik in namestnik predsednika volilnega odbora sta za vsako glasovanje upravičena do dodatnega nadomestila v višini polovice dnevnice, določene v tem odstavku.
14. člen
Pravico do ustreznega nadomestila imajo tudi predsednik, namestnik predsednika ter člani volilne komisije volilne enote ali volilne komisije krajevne skupnosti, in sicer v višini nadomestila predsednika in članov volilnih odborov.
VIII. POVRAČILA STROŠKOV, NADOMESTIL IN DRUGI PREJEMKI
15. člen
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles, člani nadzornega odbora in drugi predstavniki, imenovani s strani Občine Sevnice v organe javnih zavodov, javnih podjetij, javnih agencij, katerih ustanoviteljica je Občina Sevnica, imajo pravico do povračil stroškov, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles, člani nadzornega odbora in drugi predstavniki, imenovani s strani Občine Sevnice v organe javnih zavodov, javnih podjetij, javnih agencij, katerih ustanoviteljica je Občina Sevnica, imajo pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Prevozni stroški se občinskim funkcionarjem povrnejo na podlagi uredbe o povračilu stroškov prevoza na delo in z dela delavcev in funkcionarjem v državnih organih.
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles, člani nadzornega odbora in drugi predstavniki, imenovani s strani Občine Sevnice v organe javnih zavodov, javnih podjetij, javnih agencij, katerih ustanoviteljica je Občina Sevnica, morajo na podlagi uredbe, ki je navedena v drugem odstavku 11. člena podati izjavo o uveljavljanju prevoznih stroškov. Izjavo morajo podati v računovodstvo občinske uprave.
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles, člani nadzornega odbora in drugi predstavniki, imenovani s strani Občine Sevnice v organe javnih zavodov, javnih podjetij, javnih agencij, katerih ustanoviteljica je Občina Sevnica, imajo pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu s predpisi ali če je na službeno pot poslan s strani župana.
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles, člani nadzornega odbora in drugi predstavniki, imenovani s strani Občine Sevnice v organe javnih zavodov, javnih podjetij, javnih agencij, katerih ustanoviteljica je Občina Sevnica, imajo pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa v skladu s predpisi.
IX. UVELJAVLJANJE PRAVIC IN NAČIN IZPLAČEVANJA
16. člen
Finančna sredstva za izplačevanje plač, sejnin, nagrad in drugih povračil stroškov, ki jih imajo upravičenci po tem pravilniku, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
17. člen
Plače, sejnine, nagrade in povračila stroškov se mesečno izplačujejo za pretekli mesec, najkasneje do 20. dne v tekočem mesecu.
18. člen
Evidence o prisotnosti in upravičenosti do plač, sejnin, nagrad in povračil stroškov članov občinskega sveta, delovnih teles, članom svetov krajevnih skupnosti, članov nadzornega odbora in volilnih organov vodijo delavci občinske uprave, ki so zadolženi s strani župana, da so prisotni na seji in da pišejo zapisnik.
19. člen
Za službeno potovanje morajo občinski funkcionarji imeti nalog za službeno potovanje.
Nalog za službeno potovanje občinskih funkcionarjev izda župan. Za službeno potovanje župana nalog izda direktor občinske uprave.
20. člen
Višina plače, sejnine in nagrade se usklajujejo z višino prvega plačnega razreda, določenega z zakonom o sistemu plač v javnem sektorju. Višina povračila višine stroškov v zvezi z delom pa se usklajujejo v skladu s predpisi, ki jih urejajo.
X. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
21. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev ter nagradah zunanjih članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 16/03, 4/04, 14/07 in 16/09).
22. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se s 1. 10. 2011.
Št. 007-0003/2011
Sevnica, dne 7. oktobra 2011
Župan
Občine Sevnica
Srečko Ocvirk l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti