Uradni list

Številka 84
Uradni list RS, št. 84/2011 z dne 21. 10. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 84/2011 z dne 21. 10. 2011

Kazalo

3572. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Postojna, stran 10910.

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 27/08 – Odl. US, 76/08, 79/09, 51/10 in 84/10 – Odl. US) in 16. člena Statuta Občine Postojna (Uradni list RS, št. 30/07 in 53/10) je Občinski svet Občine Postojna na 6. seji dne 4. 10. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Postojna
1. člen
V Pravilniku o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Postojna (Uradni list RS, št. 44/07; v nadaljnjem besedilu: pravilnik) se spremeni 6. člen tako, da se glasi:
»Finančna sredstva za delo svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta se vodijo za vsako svetniško skupino in vsakega samostojnega člana občinskega sveta posamezno.
Svetniška skupina oziroma samostojni člani za namene iz prejšnjega odstavka občini posredujejo pisno zahtevo za izdajo naročilnice, občina pa nato ponudniku izstavi naročilnico v imenu in za račun občine. Vsak račun se mora glasiti na naslov občine.
Vodja svetniške skupine oziroma samostojni člani morajo po dobavi ali opravljeni storitvi potrjen račun dostaviti občini, ki vodi za posamezno skupino oziroma samostojnega člana evidenco upravičenih in porabljenih sredstev. Račun se plača šele potem, ko je knjižen in je izdana odredba za plačilo računa, ki je podpisana s strani župana oziroma od njega pooblaščene osebe.
Ob zaključku proračunskega leta se neporabljena finančna sredstva, namenjena za delovanje svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta, ne prenašajo v proračun občine za naslednje leto, upošteva se načelo denarnega toka.«
2. člen
Spremeni se 7. člen pravilnika tako, da se glasi:
»Svetniške skupine in samostojni člani občinskega sveta lahko porabijo finančna sredstva iz 3. člena tega pravilnika le za svoje delovanje, in sicer za:
– nakup pisarniškega materiala,
– plačilo najemnine za prostore,
– nakup in vzdrževanje osnovnih sredstev (računalniki in programska oprema, pisarniška oprema, mobilni telefoni, fiksni telefoni, faksi in podobno),
– povračilo stroškov v zvezi z opravljanjem funkcije občinskega svetnika po napotitvi (dnevnice, kilometrina, potni stroški, nočitve),
– nakup drobnega inventarja,
– plačilo poštnih stroškov,
– plačilo telefonskih stroškov in internetne povezave,
– plačilo stroškov fotokopiranja,
– plačilo časopisov, revij, knjig in strokovne literature,
– plačilo stroškov, povezanih s komuniciranjem z volivci,
– stroške izobraževanja, seminarjev in konferenc, neposredno povezanih z izvrševanjem funkcije člana občinskega sveta,
– reprezentančne stroške (stroški pogostitve na sestankih, stroški, ki nastanejo ob delovnih obiskih, protokolarnih in podobnih dogodkih), neposredno povezane z izvrševanjem funkcije člana občinskega sveta.
3. člen
Doda se nov 7.a člen, ki se glasi:
»Za osnovna sredstva, nabavljena v skladu s 7. členom tega pravilnika, občinska uprava vodi evidenco, ki vsebuje naslednje podatke: nahajališče osnovnega sredstva, inventarna številka, naziv osnovnega sredstva, datum nabave in vrednost osnovnega sredstva za vsako svetniško skupino in samostojne člane posebej.
Svetniške skupine in samostojni člani občinskega sveta morajo z osnovnimi sredstvi, za katera so zadolženi, ravnati s skrbnostjo dobrega gospodarja in so materialno odgovorni za izgubo oziroma nepooblaščeno izposojo osnovnega sredstva. Ravno tako so dolžni sami kriti stroške popravila v primeru poškodovanja osnovnega sredstva, ki nastane zaradi malomarnega ravnanja z njim.
Svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta morajo inventurni komisiji Občine Postojna omogočiti vsakoletni pregled in popis osnovnih sredstev.
Osnovna sredstva, nabavljena v skladu s 7. členom pravilnika so last občine in jih svetniške skupine in samostojni člani občinskega sveta le uporabljajo v času trajanja mandata njihovih članov. Po preteku mandata jih morajo vrniti občini.«
4. člen
Spremeni se 10. člen pravilnika tako, da se glasi:
»Svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta so dolžni ob koncu vsakega proračunskega leta, najkasneje do 31.3., občinski upravi predložiti pisno poročilo o porabi sredstev za preteklo leto, iz katerega mora biti razvidno, da so bila sredstva porabljena v skladu s 7. členom tega pravilnika.
Nadzor nad zakonitostjo, namenskostjo in gospodarnostjo porabe sredstev na podlagi tega pravilnika opravljata župan in Nadzorni odbor Občine Postojna.
Pristojni delavec občinske uprave je dolžan na zahtevo vodje svetniške skupine oziroma samostojnega člana občinskega sveta le-temu omogočiti vpogled v finančno dokumentacijo o porabi sredstev svetniške skupine oziroma samostojnega člana občinskega sveta ter mu posredovati zahtevane podatke.«
5. člen
Ostale določbe pravilnika ostanejo nespremenjene.
6. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-23/2011
Postojna, dne 4. oktobra 2011
Župan
Občine Postojna
Jernej Verbič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti