Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011

Kazalo

1040. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za nekatera ureditvena območja naselij in odprti prostor Občine Zreče, stran 3088.

Na podlagi 57., 61.a in 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 108/09) ter 16. člena Statuta Občine Zreče (Uradni list RS, št. 95/08 – UPB, 55/09 in 57/10) sprejemam
S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za nekatera ureditvena območja naselij in odprti prostor Občine Zreče
1. člen
Predmet
S tem sklepom se začne priprava sprememb in dopolnitev Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za nekatera ureditvena območja naselij in odprti prostor Občine Zreče (Uradni list RS, št. 30/04 in 101/06, v nadaljevanju: spremembe PUP).
2. člen
Ocena stanja in razlogi za pripravo
Občina Zreče želi s spremembo PUP omogočiti nekatere manjše posege in uskladiti določila prostorskega akta z obstoječo prostorsko in gradbeno zakonodajo.
– omogočiti sodobnejše oblikovanje kmetijskih objektov, ki jih pogojuje tehnologija kmetijske pridelave, prireje oziroma kmetijskih postopkov in zahteve trga tako, da se dolžina kmetijskih objektov naj določi glede na tehnologijo pridelave, prireje, kmetijskih postopkov oziroma trga,
– gradnjo nezahtevnih in enostavnih objektov se uskladiti z veljavnim predpisom o vrstah objektov glede na zahtevnost,
– omogočiti postavitev oziroma gradnjo fotovoltaičnih sistemov za proizvodnjo električne energije – sončne elektrarne na zazidljivih (stavbnih) zemljiščih in obstoječih objektih,
– na novo določiti odmik nezahtevnega in enostavnega objekta od meje s sosednjim zemljiščem, ki ne vplivajo na celovitost načrtovanih prostorskih ureditev ter na rabo sosednjih zemljišč in objektov,
– uskladiti ostala določila prostorskega akta z obstoječo prostorsko in gradbeno zakonodajo.
Skladno z 61.a členom ZPNačrt-a bo priprava sprememb PUP potekala po skrajšanem postopku, ker se spremembe in dopolnitve PUP nanašajo na posege v prostor, ki ne vplivajo na celovitost načrtovanih prostorskih ureditev ter na rabo sosednjih zemljišč in objektov.
3. člen
Območje
Območje sprememb PUP se nanaša na celotno opredeljeno območje razvidno iz kartografskega dela Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za nekatera ureditvena območja naselij in odprti prostor Občine Zreče št. projekta 520/03 in se v obsegu ne spreminja s to dopolnitvijo.
4. člen
Nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice za načrtovanje prostorske ureditve, in drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi
Nosilci urejanja prostora:
– RS, Ministrstvo za kulturo,
– Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Celje,
– Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Celje.
V postopek se lahko vključijo tudi drugi nosilci urejanja prostora, če se v postopku priprave sprememb PUP izkaže, da ureditve posegajo v njihovo delovno področje.
5. člen
Način pridobitve strokovne rešitve
Strokovne rešitve, ki so podlaga za pripravo sprememb PUP in se nanašajo na obravnavano območje se uporabi Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Slovenske Konjice za obdobje 1986–2000 – dopolnjen 1993 in 1994 in družbenega plana razvoja Občine Slovenske Konjice za srednjeročno obdobje 1986–1990 za območje Občine Zreče (Uradni list SRS, št. 23/87, Uradni list RS, št. 29/98, 64/99, 68/03, 53/08, 97/09 in 14/10) in obstoječi PUP.
6. člen
Roki za pripravo
Izdelava osnutka sprememb PUP je predvidena štirinajst dni po začetku veljavnosti tega sklepa. Priprava dopolnjenega osnutka je predvidena en teden po pridobitvi smernic. Sprejem predloga sprememb PUP je predviden tri mesece po začetku veljavnosti tega sklepa. Upoštevani so okvirni roki.
7. člen
Obveznosti v zvezi s financiranjem priprave
Pripravo sprememb PUP financira Občina Zreče.
8. člen
Objava in začetek veljavnosti
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi, objavi pa se tudi na spletni strani Občine zreče – http://www.zrece.eu.
Št. 3505-0008/2010-7
Zreče, dne 25. marca 2011
Župan
Občine Zreče
mag. Boris Podvršnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti