Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2011 z dne 31. 3. 2011

Kazalo

1039. Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov Občine Vitanje, stran 3087.

Na podlagi 34.a člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 76/08, 79/09 in 51/10), določil Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09 – UPB, 98/09 – ZIUZGK, 13/10, 59/10 in 85/10) ter 16. člena Statuta Občine Vitanje (Uradni list RS, št. 113/06, 21/07 in 104/10) je Občinski svet Občine Vitanje na seji dne 11. 3. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov Občine Vitanje
1. člen
S tem pravilnikom se določajo osnove in merila za plače, sejnine in druge prejemke funkcionarjev Občine Vitanje, članov nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, ter članov drugih občinskih organov Občine Vitanje.
2. člen
Občinski funkcionarji po tem pravilniku so župan, podžupana in člani Občinskega sveta Občine Vitanje.
Občinski funkcionarji opravljajo svojo funkcijo nepoklicno. Župan se lahko odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno.
Občinski funkcionarji imajo pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno in pravico do plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta, oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta in članom nadzornega odbora za njihovo delo pripada plačilo za opravljeno delo, ki ga določa ta pravilnik.
3. člen
Za funkcijo župana in podžupanov je višina plačnega razreda določena skladno s Prilogo 1 in 3 k Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju, uvrstitev v plačni razred in s tem določitev plače pa se določa v skladu z 10. členom Zakona o sistemu plač v javnem sektorju.
4. člen
Župan Občine Vitanje je na podlagi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju uvrščen v 49. plačni razred (župan VI).
Županu pripada dodatek za delovno dobo. Če župan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno, vendar brez dodatka za delovno dobo v višini 0,33% od osnovne plače za vsako zaključeno leto delovne dobe.
Sklep o plači županu izda Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
5. člen
Posameznemu podžupanu Občine Vitanje višino plačila ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil določi župan s sklepom.
Skupna višina plačil vsem podžupanom ne sme presegati višine plačila, ki pripada podžupanu za nepoklicno opravljanje funkcije po določilih Zakona o sistemu plač v javnem sektorju, to je v višini od 34. do 41. plačnega razreda (podžupan VI).
Podžupanu kot članu občinskega sveta ali članu delovnega telesa ne pripada sejnina, ki pripada drugim članom občinskega sveta oziroma članu delovnega telesa.
6. člen
Osnova za obračunavanje sejnin oziroma plačil za opravljanje dela članov občinskega sveta, nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, je udeležba na sejah občinskega sveta oziroma sejah delovnih teles vsaj 80% časa trajanja seje.
7. člen
Članom občinskega sveta, nadzornega odbora in članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se vsake dva meseca obračuna sejnine za pretekla dva meseca glede na opravljeno delo, in sicer:
– za udeležbo svetnika in predsednika nadzornega odbora na redni seji občinskega sveta v višini 100,00 EUR bruto,
– za udeležbo svetnika in predsednika NO na izredni seji občinskega sveta v višini 50,00 EUR bruto,
– za predsedovanje seji delovnega telesa v višini 50,00 EUR bruto,
– za udeležbo člana na seji delovnega telesa v višini 40,00 EUR bruto,
– za vodenje seje nadzornega odbora predsedniku NO v višini 100,00 EUR bruto,
– za udeležbo člana na seji NO 50,00 EUR bruto,
– za opravljanje nadzora po sklepu NO članu NO 50,00 EUR,
– za udeležbo na redni seji občinskega sveta predsedniku sveta vaške oziroma trške skupnosti v višini 20,00 EUR bruto.
Plačilo za opravljano delo vključuje tudi stroške prihoda na sejo.
Plačilo za opravljano delo se izplačuje na podlagi evidence prisotnosti. V primeru prekinjene seje, se za nadaljevanje seje nova sejnina ne izplačuje in se sejnina izplača na način, kot da seja ni bila prekinjena.
Za korespondenčno sejo se sejnine ne izplačuje.
Letni znesek sejnin, vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu Občinskega sveta Občine Vitanje, ne sme presegati 15% letne plače župana. Pri tem se ne upošteva dodatek za delovno dobo.
8. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračila stroškov na službeni poti, dnevnice za službena potovanja izven območja Občine Vitanje in povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo pri opravljanju njihove funkcije. Stroški se povrnejo v skladu s predpisi, ki veljajo za povračila stroškov zaposlenih v državnih organih.
Občinski funkcionar uveljavlja pravice do povračila stroškov na podlagi predhodno izdanega naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan.
Povračila stroškov se občinskim funkcionarjem izplačujejo po opravljenem službenem potovanju.
9. člen
Pravice do povračila stroškov v zvezi s službenimi potovanji iz 9. člena tega pravilnika pripadajo tudi članom nadzornega odbora in članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta. Pravice lahko uveljavljajo le na podlagi izdanega naloga za službeno potovanje, ki ga podpiše župan ali od župana pooblaščena oseba.
Vsi prejemki na podlagi tega Pravilnika se izplačujejo enkrat na dva meseca.
10. člen
Evidenco prisotnosti občinskih funkcionarjev, predsednika in članov delovnih teles občinskega sveta, predsednika in članov nadzornega odbora in drugi organov in delovnih teles na sejah vodi javni uslužbenec, ki ga določi župan ali tajnik občine.
Sredstva za izplačevanje plač, plačila za opravljanje funkcije oziroma dela in povračilo stroškov, ki jih imajo funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
11. člen
Članom komisij in drugih strokovnih organov, ki jih v skladu s statutom imenuje župan ali občinski svet, se lahko s sklepi o imenovanju določi nagrada v obliki sejnine.
12. člen
Člani svetov ožjih delov občine opravljajo svoje delo brezplačno.
Članom volilnih organov, imenovanih za izvedbo splošnih lokalnih volitev se izplačuje nagrada za njihovo delo v skladu z zakonom. Za izvedbo drugih volitev se članom volilnih organov izplača nagrada v višini nagrade določene v 7. členu tega pravilnika.
13. člen
Z dnem uveljavitve tega Pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov v Občini Vitanje (Uradni list RS, št. 49/99).
Plače, plačila za opravljanje funkcije in sejnine se na podlagi tega Pravilnika obračunavajo od pričetka mandata 2010–2014, to je od 3. novembra 2010, ne glede na datum uveljavitve tega pravilnika.
14. člen
Ta pravilnik začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 9000-02/2011-03
Vitanje, dne 11. marca 2011
Župan
Občine Vitanje
Slavko Vetrih l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti