Uradni list

Številka 110
Uradni list RS, št. 110/2010 z dne 31. 12. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 110/2010 z dne 31. 12. 2010

Kazalo

5787. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za programe in projekte s področja družbenih dejavnosti, stran 17061.

Na podlagi 21. in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93 s spremembami) ter 13. člena Statuta Občine Jesenice (Uadni list RS, št. 1/06, 102/07 in 34/09) je Občinski svet Občine Jesenice na 3. redni seji dne 22. 12. 2010 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za programe in projekte s področja družbenih dejavnosti
1. člen
V Pravilniku o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za programe in projekte s področja družbenih dejavnosti (Uradni list RS, št. 105/08 z dne 7. 11. 2008 in sprem. 80/09 z dne 13. 10. 2009 – v nadaljevanju: Pravilnik) se v 5. členu poglavja B. PREVENTIVA – PREVENTIVNI PROJEKTI doda tretji odstavek, ki se glasi:
»Prijavitelji, ki kandidirajo za pridobitev sredstev za humanitarni program ne morejo hkrati kandidirati za pridobitev sredstev za preventivni projekt in obratno«.
2. člen
V 5. členu Pravilnika poglavje E. ŠPORT se besedilo v celoti črta in zamenja z novim besedilom, ki se glasi:
»Na javni razpis za izvajanje športnih programov se lahko prijavijo:
– športna društva,
– zveze športnih društev, ki jih ustanovijo društva za posamezna področja oziroma športne panoge,
– zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane za opravljanje dejavnosti na področju športa,
– ustanove, ki so ustanovljene za opravljanje dejavnosti v športu in so splošno koristne in neprofitne in
– javni zavodi s področja športa, vzgoje in izobraževanja iz Občine Jesenice.
Izvajalci športnih programov od tretje do pete alinee lahko kandidirajo na vse navedene programe in razvojne ter strokovne naloge v športu v javnem razpisu, razen na program delovanja društev in občinskih športnih zvez.
Športna društva in njihova združenja imajo pod enakimi pogoji prednost pri izvajanju nacionalnega programa.
Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci športnih programov:
– da so registrirani za izvajanje športne dejavnosti, kar izkazujejo z dokazilom o registraciji, kolikor prvič kandidirajo za sredstva za to področje,
– da so na dan objave javnega razpisa s področja družbenih dejavnosti registrirani v skladu s predhodno alineo in delujejo najmanj dve leti na področju športne dejavnosti,
– da imajo sedež v Občini Jesenice,
– da pretežno delujejo v Občini Jesenice, kar dokazujejo z izjavo v vlogi in
– da športna društva s svojimi ekipami v ekipnih športih, svoje tekme pretežno igrajo na območju Občine Jesenice, kar vlagatelj dokazuje z izjavo v vlogi (pogoj velja samo za športna društva).
Izvajalci športnih programov morajo poleg splošnih pogojev iz 4. člena in pogojev, navedenih v predhodnem odstavku izpolnjevati še posebne pogoje, kolikor se prijavljajo na sledeče programe:
A3 – Športna vzgoja otrok, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport
– prijavitelj mora za prijavljen program zagotoviti najmanj 36 tednov redne vadbe v letu,
– tekmovalci morajo biti registrirani pri Nacionalni panožni športni zvezi in
– tekmovalci morajo nastopati na tekmovanjih Nacionalne panožne športne zveze ali na tekmovanjih višjega ranga
A6 – Športna vzgoja mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport
– prijavitelj mora za prijavljen program zagotoviti najmanj 36 tednov redne vadbe v letu,
– tekmovalci morajo biti registrirani pri Nacionalni panožni športni zvezi in
– tekmovalci morajo nastopati na tekmovanjih Nacionalne panožne športne zveze ali na tekmovanjih višjega ranga (upošteva se, da je bil v preteklem letu tekmovalec udeležen vsaj na treh tekmovanjih).
B – Športna rekreacija
– prijavitelj mora za prijavljen program zagotoviti najmanj 36 tednov redne vadbe v letu.
C – Kakovostni šport
– prijavitelj mora za prijavljen program zagotoviti najmanj 36 tednov redne vadbe v letu,
– tekmovalci morajo biti registrirani pri Nacionalni panožni športni zvezi,
– tekmovalci morajo nastopati na tekmovanjih Nacionalne panožne športne zveze ali na tekmovanjih višjega ranga (upošteva se, da je v preteklem letu tekmovalec deležen vsaj na treh tekmovanjih),
– tekmovalci morajo nastopati na tekmovanjih, ki so najmanj tretji po kakovosti v okviru panožne športne zveze,
– prijavitelj mora imeti organizirani najmanj dve starostni kategoriji otrok in mladine usmerjene v kakovostni šport,
– tekmovalci morajo nastopati na tekmovanjih, v katerih nastopajo vsaj štiri ekipe iz drugih društev oziroma vsaj dvanajst tekmovalcev v posamezni konkurenci iz štirih društev,
– prijavitelji morajo imeti v državnih reprezentancah najmanj dva člana društva v IV in V stopnji ali v članski konkurenci (VI stopnja) oziroma imeti kategorizirane športnike po kriterijih OKS, in sicer vsaj dva tekmovalca,
– pri individualnih športih morajo biti športniki v društvu registrirani kot tekmovalci v članski kategoriji in se v preteklem letu udeležiti državnega prvenstva in
– pri kolektivnih športih in miselnih igrah (šah) se poleg tistih, ki so bili udeleženi na državnem prvenstvu, upoštevajo tudi ostali registrirani tekmovalci v članski kategoriji.
Izjemoma se lahko na predlog Športne zveze Jesenice uvrsti v to skupino tudi prijavitelj, ki tekmuje v panogi, ki je tradicionalno pomembna za Občino Jesenice.
D – Vrhunski šport
– prijavitelj mora za prijavljen program zagotoviti najmanj 36 tednov redne vadbe v letu,
– tekmovalci morajo biti registrirani pri Nacionalni panožni športni zvezi,
– tekmovalci morajo nastopati na tekmovanjih Nacionalne panožne športne zveze ali na tekmovanjih višjega ranga (upošteva se, da je v preteklem letu tekmovalec udeležen vsaj na treh tekmovanjih) in
– športniki morajo biti vpisani v zadnjih Obvestilih OKS-ZŠZ pred zaključkom javnega razpisa za sofinanciranje programov športa in morajo biti člani prijavitelja.
F – Športne prireditve
– športne prireditve imajo namen pospeševanja motivacije za šport, športno aktivnost in imajo promocijski učinek na šport, gospodarstvo in turizem. Sem ne spadajo šolska tekmovanja.
RAZVOJNE IN STROKOVNE NALOGE V ŠPORTU
1. IZOBRAŽEVANJE, USPOSABLJANJE IN IZPOPOLNJEVANJE STROKOVNIH KADROV V ŠPORTU
IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE
– prijavitelj mora predložiti pogodbo s strokovnim delavcem, ki zanj opravlja delo, in iz katere mora biti razvidno, da se strokovni delavec obvezuje, da bo pri izvajalcu športnega programa (prijavitelju) po končanem izobraževanju oziroma usposabljanju opravljal strokovno delo še najmanj tri leta. Formalno izobraževanje (izobraževanje za pridobitev višje stopnje izobrazbe) ni predmet sofinanciranja in
– prijavitelj mora predložiti fotokopijo originalnega razpisa strokovnega usposabljanja ali potrdilo izvajalca, da bo izobraževanje organizirano. Iz obeh listin mora biti razvidno: datum, kraj, vsebina, št. ur izobraževanja, izvajalec, cena usposabljanja in naziv, ki ga pridobi.
IZPOPOLNJEVANJE
– prijavitelj mora predložiti dokazilo, da strokovni delavec dela pri izvajalcu športnega programa (prijavitelju) najmanj eno leto, kar prijavitelj izkazuje z izjavo v prijavnem obrazcu in
– prijavitelj mora predložiti fotokopijo originalnega razpisa strokovnega usposabljanja ali potrdilo izvajalca, da bo izobraževanje organizirano. Iz obeh listin mora biti razvidno: datum, kraj, vsebina, št. ur izobraževanja, izvajalec, cena usposabljanja in naziv, ki ga pridobi«.
3. člen
V deseti alinei drugega odstavka 6. člena Pravilnika se črta besedilo »pristojni oddelek izda upravni akt (skupen sklep in skupno odločbo za vsako področje) v skladu s področno zakonodajo in tem pravilnikom« in se zamenja z naslednjim besedilom: »pristojni oddelek izda upravni akt v skladu s področno zakonodajo in tem pravilnikom«.
V dvanajsti alinei drugega odstavka 6. člena Pravilnika se črta besedilo »pristojni oddelek na podlagi izdanega skupnega sklepa in skupne odločbe za vsako področje, lahko pozove vlagatelje k uskladitvi programov in projektov v okviru odobrenih sredstev« in se nadomesti z naslednjim besedilom: »pristojni oddelek na podlagi izdanega upravnega akta za vsako področje, lahko pozove vlagatelje k uskladitvi programov in projektov v okviru odobrenih sredstev«.
4. člen
V 11. členu Pravilnika se za drugim odstavkom dodajo nov tretji, četrti in peti odstavek, in sicer:
»Prispela vloga, je pravočasna, če je prispela v roku, določenem v besedilu razpisa.
Vloga je popolna, če vsebuje vse obvezne sestavine, ki jih določa besedilo razpisa. Za popolno se šteje tudi nepopolna vloga, ki jo je stranka v celoti dopolnila v petih dneh od prejema poziva k dopolnitvi.
Upravičena oseba je tista oseba, katere vloga izpolnjuje pogoje, določene v besedilu razpisa. Izpolnjevanje pogojev se ugotavlja na podlagi obveznih dokazil in vloge stranke«.
V tretjem odstavku 11. člena Pravilnika se besedilo »Komisija za odpiranje vlog v roku 8 dni od odpiranja vlog pisno pozove tiste vlagatelje vlog, katerih vloge niso bile popolne, da jih dopolnijo. Rok za dopolnitev ne sme biti daljši od 15 dni« črta in nadomesti z besedilom »Pristojni uslužbenec v roku 8 dni od odpiranja vlog pisno pozove tiste vlagatelje vlog, katerih vloge niso bile popolne, da jih dopolnijo, in sicer v roku 5 dni od prejema poziva k dopolnitvi«.
V četrtem odstavku 11. člena Pravilnika se za drugo alineo doda nova tretja alinea, ki se glasi:
»– seznam formalno nepopolnih vlog«.
Besedilo šeste alinee četrtega odstavka 11. člena Pravilnika se črta in se nadomesti z novim besedilom, ki se glasi: »ugotovitve, ali so bile formalno nepopolne vloge pravočasno in v celoti dopolnjene«.
Tretji, četrti, peti odstavek 11. člena Pravilnika postanejo šesti, sedmi in osmi odstavek 11. člena Pravilnika.
5. člen
V četrtem odstavku 13. člena Pravilnika se za četrto alineo doda nova peta alinea, ki se glasi:
»– Predlog, kateri projekti oziroma programi se financirajo in kateri se zavrnejo in«. Peta alinea postane šesta alinea četrtega odstavka 13. člena Pravilnika.
6. člen
Besedilo 14. člena Pravilnika se v celoti črta in se nadomesti z besedilom, tako da se glasi: »Na podlagi končnega predloga strokovne komisije direktor občinske uprave oziroma od njega pooblaščen organ izda o vseh ustreznih vlogah iz istega področja upravni akt, s katerim odloči o odobritvi ali zavrnitvi sofinanciranja posameznega projekta oziroma programa.
Za področje kulture lahko direktor občinske uprave oziroma od njega pooblaščen organ v primeru sprostitve ali povečanja proračunskih sredstev izda novo odločbo, s katero se na podlagi rezervne liste iz petega odstavka prejšnjega člena odobri financiranje že zavrnjenega kulturnega projekta oziroma kulturnega programa ali poveča obseg sofinanciranja že odobrenega kulturnega programa oziroma kulturnega projekta. Z novo odločbo se odpravi in nadomesti prejšnja odločba o odobritvi ali o zavrnitvi sofinanciranja.
Rezultati razpisa se objavijo na spletnih straneh občine«.
7. člen
V 15. členu Pravilnika se v celoti črta besedilo, in se nadomesti z besedilom, tako da se glasi: »Vlagatelj lahko vloži zoper upravni akt pritožbo v roku 15 dni od vročitve. Pritožbo se vloži pri pristojnem oddelku, ki je izdal upravni akt na prvi stopnji. Pritožnik mora natančno opredeliti razloge, zaradi katerih je pritožba vložena. Predmet pritožbe ne morejo biti merila, postavljena za ocenjevanje vlog. O pritožbi odloča župan. Vložena pritožba zadrži podpis pogodb. Odločitev župana je dokončna.
Upravni akt, ki jo je izdal pristojni oddelek postane izvršljiva z dnem dokončnosti le-tega, oziroma če se vlagatelj(i) odpove(do) pravici do pritožbe na upraven akt ter se nato sklenejo pogodbe o sofinanciranju«.
8. člen
V drugem odstavku 16. člena Pravilnika se v celoti črta besedilo, in se nadomesti z besedilom, tako da se glasi: »Izbrani vlagatelji morajo podpisano pogodbo iz prejšnjega odstavka tega člena vrniti najpozneje v 15 dneh od dneva vročitve te pogodbe, v nasprotnem primeru se smatra, da odstopajo od vloge in da je občina prosta obveznosti, ki bi zanje izhajale iz upravnega akta o sofinanciranju. Rok za podpis pogodbe se lahko podaljša, če izvajalec upravnem organu pisno sporoči objektivne razloge za podaljšanje roka, vendar ne dalj kot 8 dodatnih dni«.
9. člen
Ta Pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-23/2010
Jesenice, dne 7. decembra 2010
Župan
Občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti