Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/2010 z dne 12. 10. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/2010 z dne 12. 10. 2010

Kazalo

4327. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za razširitev ureditvenega območja Šmartno sever ŠS 2, stran 12192.

Na podlagi 61. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 - ZVO-1B, 108/09) ter 7. in 16. člena Statuta Občine Šmartno pri Litiji (Uradni list RS, št. 33/03, 106/03, 34/04 - popr.) je Občinski svet Občine Šmartno pri Litiji na 29. redni seji dne 23. 9. 2010 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za razširitev ureditvenega območja Šmartno sever ŠS 2
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za razširitev ureditvenega območja Šmartno sever ŠS 2, objavljenega v Uradnem listu RS, št. 116/08.
2. člen
Prva alineja 7. člena se spremeni, tako da se glasi:
»- gradnja enostanovanjske stavbe;«.
3. člen
Spremeni se tretja alineja 7. člena, tako da se glasi:
»- postavitev naslednjih nezahtevnih objektov za lastne potrebe: drvarnica, garaža, steklenjak, nadstrešnica, lopa, pergola, odprti bazen in senčnica v skladu z predpisi, ki urejajo vrsto objektov, glede na zahtevnost.«.
4. člen
V peti alineji 8. člena se spremenijo zadnji trije stavki, tako da se na novo glasijo:
»Strehe frčad in strehe enostavnih objektov so lahko drugačne oblike in naklonov. Strehe stanovanjskih stavb so simetrične dvokapnice, s čopi ali brez, naklona 30-45°. Kritina naj bo rdeče, rjave ali sive barve.«.
5. člen
Tretji odstavek 11. člena se spremeni tako da se glasi:
»Pozidanost zemljišča namenjenega za gradnjo (osnovni objekt in nezahtevni objekti za lastne potrebe) v nobenem primeru ne presega 40% površine omenjenega zemljišča.«.
6. člen
V drugem odstavku 18. člena se v drugem stavku zamenja beseda: »na parceli št. 466/18.«.
7. člen
23. člen se spremeni, tako da se glasi:
»23. člen
(1) Prva faza vključuje pridobitev gradbenega dovoljenja za priključno cesto s komunalno, energetsko in prometno infrastrukturo.
(2) Druga faza vključuje gradnjo stanovanjskih stavb na parcelah.
(3) Tretja faza vključuje izgradnjo celotne komunalne, energetske ter prometne infrastrukture s hortikulturno ureditvijo. Po izgradnji mora biti pridobljeno uporabno dovoljenje in predano v uporabo Občini Šmartno pri Litiji oziroma upravljavcu posameznega oskrbovalnega omrežja.«.
8. člen
24. člen se spremeni, tako da se glasi:
»24. člen
(1) Pri realizaciji OPPN-ja so dopustni premiki tras komunalnih naprav in prometnih ureditev od prikazanih, kolikor gre za prilagajanje stanju na terenu, izboljšavam tehničnih rešitev, ki so primernejše z oblikovalskega, prometno tehničnega, ozelenitvenega ali okoljevarstvenega vidika, s katerimi pa se ne smejo poslabšati prostorski in okoljski pogoji ali prejudicirati in ovirati bodoče ureditve, ob upoštevanju veljavnih predpisov za tovrstna omrežja in naprave.
(2) Pod enakimi pogoji je za izboljšanje stanja opremljenosti območja možno izvesti dodatno podzemno gospodarsko javno infrastrukturo.
(3) Pri realizaciji OPPN-ja je dopustna tudi drugačna postavitev predvidenih stavb in komunalne infrastrukture in sicer ob pogoju, da se pridobi pozitivno soglasje pristojnega organa občine na predlagano idejno zasnovo v katerem so prikazane nove rešitve.«
9. člen
Ta odlok začne veljati sedmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-3/2006
Šmartno pri Litiji, dne 23. septembra 2010
Župan
Občine Šmartno pri Litiji
Milan Izlakar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti