Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2010 z dne 16. 7. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2010 z dne 16. 7. 2010

Kazalo

3176. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica za leto 2010, stran 8594.

Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/02, 25/02 in Uradni list RS, št. 38/05, 24/06) in 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji 1. 7. 2010 sprejel naslednji
S K L E P
1.
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2010:
NAGRADO FRANCETA BEVKA prejme
- VIDA MOKRIN PAUER, roj. 1961, univ.dipl.prim. književnosti in bibliotekarstva, Cankarjeva 20, Nova Gorica, za njen dolgoletni ustvarjalni opus in za izredne dosežke na literarnem področju, pomembnih za Mestno občino Nova Gorica.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
- RAFAEL CINGERLE, roj. 1937, vzdrževalec vozil in strojev, Pod Škabrijelom 14, Nova Gorica, za dosežke na področju inovatorstva.
- ŠTRUKELJ MIT d.o.o., Šempas 32/a, Šempas, za pomemben dvig prepoznavnosti in ohranjanja obrti na Goriškem, saj navkljub zaostrenim gospodarskim razmeram povečuje obseg proizvodnje in s kvaliteto proizvodov nezadržno prodira tudi na tuje trge.
- ANA SKERLOVNIK ŠTRANCAR, roj. 1948, prof. geografije in zgodovine, Cankarjeva 50, Nova Gorica, za izjemno pedagoško delo, ki presega zgolj poslanstvo učiteljice, saj je njeno delo pomembno vplivalo na razvoj družboslovja v šolski osnovni šoli in turizma med mladimi v družbi nasploh.
BEVKOVO LISTINO prejme:
- FRANC GOLOB, roj. 1941, akademski slikar, Osek 87, Šempas, za dolgoletno pedagoško delo, s katerim je znal na njemu svojstven način približati umetnost dijakom in odraslim ter za delovanje na področju grafičnega delovanja in multimedijskih prireditev.
DIPLOMO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
- SKUPINA ZA SAMOPOMOČ ŽENA Z RAKOM DOJKE NOVA GORICA, Kidričeva ulica 21, Nova Gorica, za vsestransko podporo operirankam za rakom na dojki, zlasti tistim, ki so pred kratkim prestale operacijo in se na novo vključujejo v normalno življenje in delo v skupini.
- KATJA BUCIK, roj. 1969, prof. defektologije za osebe z motnjami sluha in govora, Pod Grčno 35, Nova Gorica, za svoje delo - plesno glasbeno terapijo, s katero dosega vključevanje oseb in otrok s posebnimi potrebami v ustvarjanje in življenje, ki jih obdaja ter presega ozko pojmovanje normalnih ljudi in oseb s posebnimi potrebami, tako da jih združuje v skupnem ustvarjanju.
- KULTURNO DRUŠTVO GRGAR, Grgar 134/b, za dolgoletno uspešno delovanje, s katerim ohranja, neguje in dograjuje kulturno dejavnost na območju Mestne občine Nova Gorica ter tako pomembno prispeva k ohranjanju in bogatenju naše kulturne dediščine.
- DRUŠTVO ZA OHRANJANJE KULTURNE DEDIŠČINE ALEKSANDRINK PRVAČINA, Prvačina 85, Prvačina, za ohranjanje kulturne dediščine Aleksandrink.
2.
Ta sklep začne veljati takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-1/2010
Nova Gorica, dne 1. julija 2010
Župan
Mestne občine Nova Gorica
Mirko Brulc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti