Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2010 z dne 16. 7. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2010 z dne 16. 7. 2010

Kazalo

3164. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o socialno varstvenih pomočeh iz sredstev proračuna Občine Krško, stran 8565.

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 - ZLS-UPB2, 27/08 - odločba US RS, 76/08 in 79/09), 99. in 100.a člena Zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 3/07 - uradno prečiščeno besedilo, 23/07 - popr. in 41/07 - popr.), ter 16. in 79. člena Statuta Občine Krško (Uradni list RS, št. 98/00 - prečiščeno besedilo, 5/03, 57/06 in 47/10) je Občinski svet Občine Krško na 41. seji dne 5. 7. 2010 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o socialno varstvenih pomočeh iz sredstev proračuna Občine Krško
1. člen
V Odloku o socialno varstvenih pomočeh iz sredstev proračuna Občine Krško (Uradni list RS, št. 132/04 in 23/07), se v 3. členu doda nova alinea:
»E) sofinanciranje letovanja otrok z medicinsko indikacijo in brezplačno letovanje generacije otrok.«.
2. člen
V 4. členu odloka se doda besedilo:
»E) Upravičenci do sofinanciranja letovanja otrok z medicinsko indikacijo so otroci, ki jih na letovanje napoti Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in imajo stalno prebivališče skupaj z vsaj enim od staršev v občini Krško oziroma so vključeni v osnovne šole v občini Krško.
Do brezplačnega letovanja ene generacije otrok so upravičeni otroci, ki imajo stalno prebivališče skupaj z vsaj enim od staršev v občini Krško oziroma so vključeni v osnovne šole v občini Krško.«.
3. člen
V 8. členu se spremeni prvi odstavek in po novem glasi:
»Posamezni upravičenec ali družina lahko prejme v koledarskem letu pomoč največ do višine dvakratne denarne socialne pomoči za prvo osebo, ki je določena v zakonu o socialnem varstvu, razen v izjemnih primerih (elementarne nesreče…).«.
4. člen
Za 12. členom se dodata nova 12.a in 12.b člen, ki glasita:
»12.a člen
Občina vsako leto sofinancira letovanje otrok z medicinsko indikacijo. Otroke na letovanje napoti Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, iz proračuna Občine Krško se sofinancira delež, ki bremeni starše otrok. Delež, ki ga financira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije se s tem odlokom ne spreminja. Občina Krško poravna delež stroškov izvajalcu programa, ki ga izbere Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V primeru možnosti vplivanja na lokacijo izvajanja programa bo Občina Krško predlagala izvajanje le-tega v TN Bučanje v Nerezinah, v objektih Zveze prijateljev mladine Krško, kjer bo Občina Krško na podlagi dosedanjih vlaganj pridobila lastniški delež. Z izvajalcem programa Občina Krško sklene letno pogodbo.
12.b člen
Občina Krško vsako leto financira brezplačno 11 dnevno letovanje ene generacije otrok v TN Bučanje v Nerezinah, v objektih Zveze prijateljev mladine Krško, kjer bo Občina Krško na podlagi dosedanjih vlaganj pridobila lastniški delež. Program izvaja Zveza prijateljev mladine Krško. Pri izvedbi in ceni programa se upošteva načelo racionalne in gospodarne porabe javnih sredstev in so primerljive s podobnimi in že izvajanimi programi. Generacija otrok, ki letuje, zajema otroke po 6. razredu osnovne šole, sprememba generacije je možna na podlagi sklepa Aktiva ravnateljev osnovnih šol občine Krško. Letovanje poteka v času poletnih počitnic, udeležba na letovanju je prostovoljna. Z izvajalcem programa Občina Krško sklene letno pogodbo.«.
5. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne s 1. 1. 2011.
Št. 122-4/2007-O702
Krško, dne 5. julija 2010
Župan
Občine Krško
Franc Bogovič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti