Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/2010 z dne 23. 4. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/2010 z dne 23. 4. 2010

Kazalo

1595. Sklep o pogojih za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za izvedbo volilne kampanje za redne volitve župana in člane Občinskega sveta Občine Šentrupert, stran 4614.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07) in 19. člena Statuta Občine Šentrupert (Uradni list RS, št. 12/07 in spremembe) Občina Šentrupert objavlja
S K L E P
o pogojih za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za izvedbo volilne kampanje za redne volitve župana in člane Občinskega sveta Občine Šentrupert
I.
Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
II.
Volilno kampanjo lahko organizirajo sami kandidati ali kandidatke (v nadaljnjem besedilu: kandidati), predlagatelji kandidatov ali list kandidatov, politične stranke in drugi organizatorji volilne kampanje in drugi, za izid volitev zainteresirani subjekti (v nadaljnjem besedilu: organizatorji volilne kampanje). Zainteresirani subjekti so lahko državljani Republike Slovenije z volilno pravico, posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, samostojni podjetniki posamezniki in pravne osebe s sedežem na območju Republike Slovenije.
Organizator volilne kampanje je odgovoren za zakonitost volilne kampanje. Organizator volilne kampanje je odgovoren tudi za tista opravila volilne kampanje, za katerih izvajanje je pisno pooblastil druge izvajalce.
III.
Lepljenje in nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili je dovoljeno na brezplačnih plakatnih mestih iz tega sklepa.
Plakatiranje zunaj plakatnih mest, določenih s tem sklepom je dovoljeno s soglasjem lastnika, pod pogoji iz zakona.
Prelepljanje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
IV.
V Občini Šentrupert se za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili določijo naslednja brezplačna plakatna mesta (oglasni panoji):
– V Šentrupertu pri skladišču Kmetijske zadruge Trebnje in križišču za zaselek Vrh;
– Oglasna deska na osrednjem trgu v Šentrupertu;
– Oglasni pano na Rakovniku pri Šentrupertu ca. 50 m od Vulkanizerja Prijatelj proti Mokronogu;
– Oglasni pano v križišču regionalne ceste Šentrupert–Slov. vas proti Veseli gori in Trsteniku;
– Oglasni pano pri Pošti v Šentrupertu;
– Oglasni pano v vasi Ravnik pri Janezu Uhanu;
– Oglasni pano v Dragi pri Šentrupertu pri hiši Jere Igorja;
– Oglasna deska pri Kulturnem domu v Šentrupertu;
– Hišica avtobusne postaje v Gorenjih Jesenicah;
– Hišica avtobusne postaje na Bistrici.
V.
Na brezplačnih plakatnih mestih lahko organizatorji volilne kampanje plakate nameščajo sami, pod pogoji iz tega sklepa.
V skladu z načelom enakopravnosti organizatorjev volilne kampanje bodo brezplačna plakatna mesta (panoji) razdeljena enakopravno vsem organizatorjem volilne kampanje.
Organizatorji volilne kampanje so dolžni do ponedeljka, 2. avgusta 2010, do 12. ure, občinski upravi Občine Šentrupert pisno sporočiti namero za sodelovanje v volilni kampanji za redne volitve župana in člane Občinskega sveta Občine Šentrupert.
VI.
Organizator volilne kampanje sme plakatirati samo na zanj določenem mestu.
VII.
Upravljavec plakatne površine bo na stroške organizatorja volilne kampanje nemudoma odstranil ves propagandni material, ki ne bo nameščen v skladu s tem sklepom.
VIII.
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druga volilno propagandna sporočila s plakatnih mest iz tega sklepa, sicer ga bo na njihove stroške odstranil upravljavec.
IX.
Pogoji začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Pogoji se objavijo tudi na spletni strani občine in oglasni deski.
Št. 040-0003/2010-2
Šentrupert, dne 11. marca 2010
Župan
Občine Šentrupert
Rupert Gole l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti