Uradni list

Številka 83
Uradni list RS, št. 83/2009 z dne 23. 10. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 83/2009 z dne 23. 10. 2009

Kazalo

3732. Pravilnik o načinu oddajanja večnamenskih športnih dvoran, telovadnic in zunanjih športnih površin v Mestni občini Murska Sobota v uporabo, stran 11239.

Na podlagi 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/07 – UPB) je Mestni svet Mestne občine Murska Sobota na seji dne 8. 10. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o načinu oddajanja večnamenskih športnih dvoran, telovadnic in zunanjih športnih površin v Mestni občini Murska Sobota v uporabo
1. člen
Ta pravilnik določa način oddajanja večnamenskih športnih dvoran, telovadnic in zunanjih športnih površin (v nadaljevanju: športnih objektov) v lasti Mestne občine Murska Sobota (v nadaljevanju: mestna občina) v uporabo, način določanja višine in plačila uporabnine.
2. člen
Športni objekti se lahko oddajajo v uporabo:
– športnim klubom in društvom, ki izvajajo letni program športa v mestni občini,
– vrtcem in osnovnim šolam s sedežem v mestni občini za izvajanje šolske športne vzgoje in programa šolskih športnih tekmovanj,
– drugim klubom in društvom, zavodom, samostojnim podjetnikom, organizacijam in raznim skupinam za potrebe organizacije športnih, kulturnih in drugih prireditev.
3. člen
Upravljavci športnih objektov oddajajo športne objekte v uporabo po končanem pouku oziroma zaključenih interesnih dejavnostih osnovnih šol in ob pouka prostih dnevih.
Ob praznikih in vikendih se športni objekti oddajajo v uporabo prvenstveno za športna tekmovanja in druge komercialne ter nekomercialne prireditve.
4. člen
Športni klubi in društva, ki imajo sedež v mestni občini imajo pravico uporabe športnih objektov pod enakimi pogoji.
5. člen
Prednostno pravico uporabe športnih objektov v mestni občini imajo športni klubi in društva, ki jih uporabljajo kot primarni objekt za treninge in tekmovanja po naslednjem vrsten redu:
I. prioriteta: obvezni športni programi šolske športne vzgoje za izvajanje pouka in šolskih športnih tekmovanj,
II. prioriteta: program športne vzgoje otrok in mladine, usmerjenih v kakovostnih in vrhunski šport, ki jih sofinancira mestna občina,
III. prioriteta: programi kakovostnega in vrhunskega športa, ki jih sofinancira mestna občina,
IV. prioriteta: programi interesnih športih aktivnosti otrok in mladine s posebnimi potrebami,
V. prioriteta: programi športne rekreacije, ki jih sofinancira mestna občina ter drugi.
Pri razdelitvi terminov je potrebno prednostno upoštevati:
– primernost telovadnice za posamezno vrsto športa,
– tekmovalno obdobje.
V primeru, da se znotraj istega prioritetnega razreda pojavi več interesentov za isti termin, imajo prednost do terminov v zgodnejših urah tisti interesenti, katerih člani so pretežno učenci, dijaki in študenti.
6. člen
Pravilnik zajema sledeče športne dvorane, telovadnice in zunanje športne površine:
I. večnamensko športno dvorano OŠ I
II. staro telovadnico OŠ I
III. atletski stadion pri OŠ I
IV. novo telovadnico OŠ II
V. staro telovadnico OŠ II
VI. telovadnico podružnične OŠ Krog
VII. večnamensko dvorano OŠ III
VIII. telovadnico OŠ Bakovci
IX. ostale zunanje športne površine pri OŠ I, OŠ II, OŠ III in OŠ Bakovci
X. in druge objekte, kjer se lahko izvaja športna dejavnost.
7. člen
Izvajalci letnega programa športa v mestni občini v okviru odobrenih ur na javnem razpisu, ne plačujejo uporabnine. Zanje plačuje uporabnino mestna občina.
O uporabi športnih objektov, za katere plačuje mestna občina uporabnino, se sklene tripartitna pogodba med mestno občino, upravljavcem in uporabnikom. Mestna občina bo plačevala uporabnino v obliki dotacij in na podlagi poročil, ki jih bodo upravljavci športnih objektov izstavljali mesečno.
8. člen
Uporabnina za športne objekte na razpisu izbranih izvajalcev letnega programa športa, vključuje le neposredne stroške uporabe, ki nastanejo izključno zaradi delovanja športnih dvoran in zunanjih športnih površin, po zaključku programa osnovne šole (ogrevanje, elektrika, voda itd.). Za vse ostale uporabnike športnih objektov se v uporabnino vključujejo vsi stroški. Višino uporabnine za posamezne vrste uporabnikov določi župan na predlog 5-članske komisije za določitev uporabnine športnih objektov, ki jo imenuje župan. Komisija je sestavljena iz predstavnikov upravljavca, občinske uprave in uporabnikov športnih dvoran. Predstavnike uporabnikov imenuje Športna zveza Murska Sobota.
9. člen
Drugi uporabniki športnih objektov, ki ne izvajajo letnega programa športa, plačujejo za njihovo uporabo ceno, ki jo določi upravljavec.
Upravljavci športnih objektov lahko oddajo v uporabo športne objekte tudi za druge namene, kot so zabavno-glasbene oziroma komercialne kulturne prireditve, razstave, sejme in druge prireditve pridobitne narave. Za te prireditve določijo ekonomsko ceno uporabe glede na zahtevnost prireditve.
Cena za uro ne sme biti nižja od cene, ki je določena za uro vadbe v tem pravilniku.
10. člen
Podpisana pogodba je osnova za izstavitev zahtevka upravljavca za plačilo uporabnine športnih objektov mestni občini. Sestavni del pogodbe je navedba uporabnika športnega objekta oziroma vadbene enote, število ur uporabe in veljavna cena ure uporabnine.
11. člen
Upravljavci športnih objektov so dolžni posredovati pristojnemu oddelku mestne občine:
– sklenjene pogodbe z izvajalci letnega programa športa o oddaji športnih objektov v uporabo takoj po sklenitvi,
– urnik oddaje športnih objektov,
– polletno poročilo in podatke o prihodkih in porabi sredstev iz naslova oddaje športnih dvoran in telovadnic.
12. člen
Sredstva, pridobljena z oddajanjem športnih objektov v uporabo se lahko porabijo za kritje stroškov v zvezi z njihovo uporabo, dvig standarda pogojev za šport in investicijsko vzdrževanje telovadnic, za druge namene pa le, če pridobijo soglasje mestne občine.
13. člen
Nadzor nad uporabo športnih objektov izvaja upravljavec, ki tudi skrbi za čiščenje in vzdrževanje športnih objektov.
14. člen
Uporabniki odgovarjajo za red in disciplino ter pravilno uporabo športnih objektov v času njihove uporabe, na javnih prireditvah pa morajo zagotoviti svojo varnostno službo oziroma redarje, ki bodo skrbeli za red in mir na prireditvi.
15. člen
Če uporabnik potrebuje športne površine več ur kot jih ima odobrenih, plačuje uporabnino neposredno upravljavcu, ki mu za to tudi izdaja mesečne račune. Osnova za določitev višine uporabnine športnih objektov za izvajalce programov Nacionalnega programa športa je določena v 7. členu tega pravilnika.
16. člen
Uporabniki športnih objektov morajo za komercialne, glasbene in druge prireditve uporabnino za športni objekt poravnati pred izvedbo prireditve ali pa predložiti primerne garancije za plačilo.
17. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0020/2009(170)
Murska Sobota, dne 8. oktobra 2009
Župan
Mestne občine Murska Sobota
Anton Štihec l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti