Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/2009 z dne 17. 7. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/2009 z dne 17. 7. 2009

Kazalo

2767. Sklep o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Doma starejših občanov in oskrbovanih varovanih stanovanj, stran 7777.

Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07) in 16. člena Statuta Občine Zreče (Uradni list RS, št. 95/08 – UPB-1) je župan Občine Zreče sprejel
S K L E P
o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Doma starejših občanov in oskrbovanih varovanih stanovanj
1. Ocena stanja in razlogi za pripravo OPPN
Območje občinskega podrobnega prostorskega načrta Doma starejših občanov in oskrbovanih varovanih stanovanj – v nadaljevanju: OPPN – je locirano znotraj naselja Zreče in v naravi predstavlja gozdne površine. Vsa zemljišča so v prostorskih sestavinah dolgoročnega plana občine Slovenske Konjice za obdobje 1986–2000 – dopolnjen 1993 in 1994 in družbenega plana razvoja občine Slovenske Konjice za srednjeročno obdobje 1986–1990 za območje občine Zreče (Uradni list RS, št. 68/03) – v nadaljevanju: prostorske sestavine prostorskega plana Občine Zreče na dan sprejema tega sklepa opredeljena kot območje gozdnih zemljišč.
Vzporedno z izdelavo OPPN bo potekal postopek sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin prostorskega plana Občine Zreče.
Postopek iz prejšnjega odstavka se nanaša na spremembo namenske rabe na območju predvidenega Doma starejših občanov in oskrbovanih varovanih stanovanj, in sicer na določitev nove osnovne namenske rabe »stavbna zemljišča« in nove podrobnejše namenske rabe »stanovanjske površine za posebne namene« ter na določitev načina urejanja z izvedbenimi prostorskimi akti in sicer za območje, ki se bo urejalo z OPPN.
OPPN bo izdelan skladno z Zakonom o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07) ter njegovimi podzakonskimi akti, tj. Pravilnikom o vsebini, obliki in načinu priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta (Uradni list RS, št. 99/07).
2. Območje prostorskega akta
Območje se nahaja v naselju Zreče in zajema zemljišče parcelne št. 925/1, 925/8, 925/10 in 925/11, vse k.o. Zreče. Območje je veliko 5.283 m2.
3. Način pridobitve strokovnih rešitev
Kot strokovne podlage se bodo uporabile že izdelane strokovne podlage ''Programska in idejna zasnova območja za objekt institucionalno varstvo starejših oseb Zreče, september 2008''.
4. Roki za pripravo spremembe prostorskega akta in njegovih posameznih faz
Roki za pripravo OPPN in njegovih posameznih faz so naslednji:
1. faza: priprava osnutka OPPN/30 dni
2. faza: pridobitev smernic in sklepa MOP o potrebnosti izdelave celovite presoje vplivov OPPN na okolje – v nadaljevanju: CPVO/30 dni
3. faza: dopolnitev osnutka OPPN/10 dni
4. faza: javna razgrnitev in javna obravnava/30 dni
5. faza: priprava predloga OPPN/10 dni po potrditvi stališč do pripomb in predlogov
6. faza: pridobitev mnenj/30 dni
7. faza: potrditev predloga OPPN/20 dni.
Okvirni predvideni roki se zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev v postopku lahko tudi spremenijo, saj pripravljavec akta na to ne more imeti nikakršnega vpliva. Kolikor bo ugotovljeno, da je potrebno izvesti CPVO, se postopek in roki od 3. faze te točke dalje ustrezno spremenijo.
5. Nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice za načrtovanje prostorske ureditve, in drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi OPPN
Nosilci urejanja prostora so ministrstva, organi lokalnih skupnosti, izvajalci javnih služb, organi v njihovi sestavi ter nosilci javnih pooblasti, ki sodelujejo v postopku priprave OPPN. Nosilci urejanja prostora sodelujejo v postopku priprave OPPN s smernicami in mnenji za področje iz svoje pristojnosti, nekateri pa tudi s strokovnimi podlagami za področje iz svoje pristojnosti.
V postopku priprave OPPN sodelujejo naslednji nosilci urejanja prostora:
– Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana;
– Ministrstvo za obrambo, Direktorat za obrambne zadeve, Sektor za civilno obrambo, Vojkova cesta 55, 1000 Ljubljana;
– Ministrstvo za kulturo, Kopitarjeva 10, 1000 Ljubljana;
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje, Območna pisarna Maribor, Krekova 17, Maribor;
– Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Celje, Ljubljanska 13, Celje;
– Zavod za varstvo narave, OE Celje, Opekarniška cesta 2, Celje;
– JKP Slovenske Konjice, Celjska cesta 3, Slovenske Konjice;
– Elektro Maribor, Javno podjetje za distribucijo električne energije d.d., Maribor, Območna enota Slovenska Bistrica, Kolodvorska 21a, Slovenska Bistrica;
– Mestni plinovodi Koper d.o.o., distribucija plina PE Žalec, Ulica Ivanke Uranjek 1, Žalec;
– Elektro Turnšek d.o.o., Mariborska cesta 86, Celje;
– Občina Zreče, Režijski obrat za ceste, Cesta na Roglo 13b, Zreče;
– Občina Zreče, Režijski obrat za vodovod in kanalizacijo, Cesta na Roglo 13b, Zreče.
Drugi udeleženci:
– Telekom Slovenije d.d., PE Celje;
– Krajevna skupnost Zreče.
6. Financiranje prostorskega akta
Pobudnik je Občina Zreče, Cesta na Roglo 13b, 3214 Zreče, ki izbere načrtovalca in financira izdelavo OPPN.
7. Druga določila
Sklep o začetku priprave OPPN se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi, objavi se tudi na spletni strani http//www.zrece.si/.
Občina Zreče pošlje sklep Ministrstvu za okolje in prostor.
Št. 3505-0005/2008-1
Zreče, dne 13. julija 2009
Župan
Občine Zreče
mag. Boris Podvršnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti