Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/2009 z dne 23. 6. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/2009 z dne 23. 6. 2009

Kazalo

2367. Pravilnik o Ganglovih priznanjih in plaketah v Občini Metlika, stran 6531.

Na podlagi 19. člena Statuta Občine Metlika (Uradni list RS, št. 14/09) je Občinski svet Občine Metlika na 20. redni seji dne 12. 6. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o Ganglovih priznanjih in plaketah v Občini Metlika
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji in postopek za podeljevanje Ganglovih priznanj in Ganglovih plaket v Občini Metlika.
Ganglovo priznanje in Ganglova plaketa sta poimenovani po metliškem kiparju Alojzu Ganglu.
Ganglovo priznanje in Ganglova plaketa sta priznanji Občine Metlika za izjemne stvaritve in delo na področju kulture, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev Občine Metlika, in za dosežke, za katere so ustvarjalci prejeli priznanja oziroma so se s svojim delom uveljavili izven meja občine.
2. člen
Za delo in dosežke na področju kulture se podeljujeta Ganglovo priznanje in Ganglova plaketa.
3. člen
Ganglovo priznanje in Ganglova plaketa se podeljujeta fizičnim in pravnim osebam, ki so s svojim aktivnim, ustvarjalnim, organizacijskim, strokovnim ali ljubiteljskim delom na področju kulturnih dejavnosti dosegli pomembne uspehe in dosežke trajnejše vrednosti v občini in izven njenih meja.
Ganglovo priznanje lahko prejmejo ustvarjalci z območja Občine Metlika za izjemne kulturne stvaritve, ki so bile javnosti predstavljene v minulem enoletnem obdobju.
Ganglovo plaketo lahko prejmejo ustvarjalci z območja občine Metlika za delo v daljšem obdobju, ki trajno obogati kulturno zakladnico Občine Metlika.
Kadar gre za tako celovito delo, da ni mogoče prepoznati oziroma ločiti posameznikovega kulturnega prispevka, lahko dobi Ganglovo priznanje oziroma Ganglovo plaketo skupina ustvarjalcev.
4. člen
Ganglovo priznanje se podeljuje kot reliefni medaljon s podobo kiparja Alojza Gangla in napisom Ganglovo priznanje. Poleg medaljona se podeli dobitniku priznanja tudi pisni sklep o podelitvi.
Ganglova plaketa se podeljuje v obliki plakete, ki predstavlja relief lika kiparja Alojza Gangla in z napisom Ganglova plaketa. Poleg plakete se podeli dobitniku plakete tudi pisni sklep o podelitvi.
5. člen
Dobitnike Ganglovih priznanj in plaket potrdi Občinski svet Občine Metlika na predlog Komisije za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket.
Komisija za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket ima predsednika in 4 člane. Imenuje jo občinski svet na predlog Odbora za družbene dejavnosti (2 člane) in Javnega sklada za kulturne dejavnosti (3 člana).
Mandat članov komisije traja praviloma štiri leta.
6. člen
Komisija za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket izvede razpisni postopek za zbiranje predlogov za dobitnike Ganglovih priznanj in plaket, opravi izbiro in svoj predlog poda v sprejem občinskemu svetu.
Komisija za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket sprejme za svoje delo poslovnik.
7. člen
Ganglova priznanja in plakete se podeljujejo na svečan način, praviloma ob občinskem praznovanju 8. februarja – slovenskega kulturnega praznika.
8. člen
Vsako leto se lahko podeli največ tri priznanja in eno plaketo.
Priznanja lahko prejme posameznik ali skupina večkrat, plaketo pa le enkrat.
9. člen
Občinski svet zagotovi v proračunu potrebna sredstva za kritje stroškov, ki nastanejo v zvezi s podelitvijo Ganglovih priznanj in plaket.
10. člen
O podeljenih Ganglovih priznanjih in plaketah se vodi pri občinskem svetu posebna evidenca.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 610-3/2009
Metlika, dne 12. junija 2009
Županja
Občine Metlika
Renata Brunskole l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti