Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/2009 z dne 9. 3. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/2009 z dne 9. 3. 2009

Kazalo

667. Tarifa o pravnih storitvah, stran 2384.

Na podlagi drugega odstavka 144. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 16/07 – prečiščeno besedilo) je Združenje skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije – Združenje SAZAS, dne 5. 2. 2009 sprejelo
T A R I F O
o pravnih storitvah
1. člen
Ta tarifa določa način obračunavanja pravnih storitev in povračila stroškov Združenja SAZAS v zvezi z opravljenim delom pri uveljavljanju in zaščiti avtorske in sorodnih pravic.
2. člen
Pravne storitve obsegajo vsa opravila, ki jih Združenje SAZAS oziroma pooblaščeni delavki Združenja SAZAS, Simona Zupan univ. dipl. pravnica in Mojca Penič, univ. dipl. pravnica, ki izpolnjujeta pogoje za zastopanje pred sodišči in drugimi državnimi organi opravita na podlagi Zakona o avtorski in sorodnih pravicah oziroma pooblastilnega razmerja v zvezi z zastopanjem na področju varstva avtorske in sorodnih pravic v postopkih pred sodišči in drugimi državnimi organi, zaradi varstva teh pravic.
3. člen
Za vrednotenje storitev po tej tarifi se smiselno uporabljajo tista določila veljavnega Zakona o odvetniški tarifi, ki se nanašajo na pravne storitve v zvezi z varstvom avtorske pravice ali sorodnih pravic, razen če ni s to tarifo drugače določeno.
4. člen
Stranke so dolžne plačati Združenju SAZAS akontacijo za potrebne storitve pravne pomoči v dogovorjenem obsegu, stroške za sodne ali upravne takse, izdatke za morebitne sodne izvedence ali druge stroške, ki se pojavljajo v postopku oziroma katerih založitev zahteva sodišče ali drug organ, pa v dejanski višini.
5. člen
Storitve po tej tarifi obsegajo tudi davka na dodano vrednost po stopnji 20%, stroški sodnih in upravnih taks.
6. člen
K tej tarifi izda soglasje minister, pristojen za pravosodje.
7. člen
Ta tarifa začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Trzin, dne 5. februarja 2009
Združenje SAZAS
Predsednik UO
Matjaž Zupan l.r.
Na podlagi določbe drugega odstavka 144. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 16/07 – prečiščeno besedilo) daje minister za pravosodje soglasje pod opr. št. 312-1/2009 z dne 18. 2. 2009 k tarifi o pravnih storitvah, ki jo je sprejelo Združenje SAZAS dne 5. 2. 2009.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti